Wkuno

Hvordan installere RAM

Disse instruksjonene vil hjelpe deg i å installere minne (RAM) på den stasjonære datamaskinen. Denne artikkelen gjelder for stasjonære datamaskiner.

Trinn

Hvordan installere RAM. Finn ut hvilken type RAM er nødvendig for den stasjonære datamaskinen.
Hvordan installere RAM. Finn ut hvilken type RAM er nødvendig for den stasjonære datamaskinen.
 1. 1
  Finn ut hvilken type RAM er nødvendig for den stasjonære datamaskinen. Produsenten kan ofte anbefaler den nøyaktige RAM du trenger. (Hvis du eier en Dell, Dell oppdatere programvare kan gi en link til den eksakte RAM du trenger. Det er ikke nødvendig å kjøpe det fra dem, men.) Finn ut PC-type (f.eks PC2700), RAM hastighet (f.eks, 333 Mhz), og kapasiteten på datamaskinen (for eksempel, to gigabyte). Det er viktig å vite hvor mange RAM havner du har hvis du har tenkt å kjøpe mer enn én chip eller du ønsker å beholde brikken (e) du har i dag.
 2. 2
  Kjøpe ram, noe som kan være billigere på nettet. En god returrett i tilfelle du har kjøpt feil type er verdt, samt en garanti.
 3. 3
  Slå av datamaskinen og koble den fra alt.
 4. 4
  Åpne datamaskinen saken. Det er ofte en lås på baksiden av datamaskinen som har en skrue i den, slik at du kan trenge en skrutrekker (sannsynligvis Phillips). Noen nye datamaskiner har en lås på toppen (Dells). Det vil være enklere å installere RAM hvis datamaskinen er på en fast overflate på sin side, med hovedkortet vendt opp mot deg.
 5. 5
  Pass på at du ikke har statisk bygget opp på kroppen din. Statisk kan skade datamaskinen innvendige. Ikke ha en ullgenser, ikke dra føttene på teppet, og ikke gni en ballong på hodet ditt med mindre det er absolutt nødvendig. Om nødvendig, kan du kjøpe en liten håndleddet band som kan kobles til en jordet for å unngå statisk elektrisitet.
 6. 6
  Når du har saken åpen og er fri for statisk, må du finne RAM slots på hovedkortet ditt. De fleste av hovedkort i datamaskiner har 2 eller 4 RAM minnespor. De fleste RAM-plasser er plassert på toppen av hovedkortet, på den høyre side. Du bør se noe på datamaskinen som ligner på det du har kjøpt.
 7. 7
  Hvis du har en ekstra tomt spor, sette ny RAM i den. Hvis det bare er ett spor tilgjengelig, push klemmene åpne for å frigjøre chip. Klammerne er på siden og er vanligvis hvite. Presse dem mot sidene av maskinen. Det er en klemme på hver ende av RAM-brikke. Fjern gamle minnet. Hold RAM ved endene, og ikke røre chips eller metall kontakter. Det gamle minnet kan oppbevares eller solgt.
 8. 8
  Se på eventuelle instruksjoner som fulgte med den nye RAM. Det kan være noe konkret om RAM som du trenger å vite.
 9. 9
  Se på den nye hukommelsen og kartlegge hovedkort minnespor. RAM-porter bør ha et hakk i hvert minnespor. Hold RAM-brikke nøye av endene eller plastdeler. Ikke berør metall eller chips. Linje opp hakket på hovedkort med hakket på den nye hukommelsen.
 10. 10
  Trykk forsiktig, men bestemt til klemmene lukkes helt. Du må kanskje presse braketter i mot chip, men gjør det veldig forsiktig. Hvis brikken ikke passer, ikke tvinge den. Prøv å sette den i den andre veien.
 11. 11
  Gjenta de forrige trinnene for å installere RAM hvis du har en annen chip. Flere chips kan være vanskeligere å installere fordi andre chips redusere mengden av plass til fingrene. Vær forsiktig.
 12. 12
  Fjern støv fra datamaskinen, hvis det er støvete, ved hjelp av en flaske med trykkluft. Disse finnes på ethvert kontor forsyning butikken. Ikke blås luft for tett på datamaskinen. Mens du har datamaskinen åpne, er nå et godt tidspunkt å gjøre dette.
 13. 13
  Lukk datamaskinen og fest alle ledninger til datamaskinen, inkludert skjerm og strømledningen. Slå på skjermen og slå på datamaskinen. Datamaskinen skal presentere en skjerm som viser en melding om å oppdage nye minne og hvor mye den nye hukommelsen. Størrelsen vises kanskje ikke akkurat hvor mye du har kjøpt. Operativsystemer beregne minne annerledes og noen datamaskiner dedikere en viss mengde RAM til bestemte funksjoner (f.eks video), reduseres mengden tilgjengelig. For eksempel kan du ha kjøpt en Gigabyte RAM. Operativsystemet kan bare vise 0,99 gigabyte.
 14. 14
  Hvis datamaskinen kjører raskere, det fungerte! RAM vil hjelpe til med å åpne og lukke programmer. Du bør legge merke til at programmer starter raskere nå. Hvis ikke, kan det være et problem med RAM eller du har for mye RAM.
 15. 15
  Som en siste sjekk, sjekk systeminnstillingene å sørge for at RAM er greit. (I Windows, trykk og hold på Windows-knappen og trykker på Pause / Pause-knappen øverst til høyre på tastaturet. RAM beløpet skal vises i den nederste delen av menyen.) De systeminnstillinger vil nok si mindre enn det beløpet du har installert, for eksempel, 0,99 G for 1 G RAM.
 16. 16
  Voilà! Du har nettopp installert ny RAM.

Tips

 • En god nettside for å bruke er avgjørende minne nettstedet http://www.crucial.com/ som de har et minne rådgiver verktøy som forteller deg hvor mye og hva slags ram datamaskinen tar. Du kan også kjøpe minne herfra
 • Hvis du får et pip når du slår på maskinen, har du enten installert en feil minnetype, eller du har installert minnet på feil måte. Hvis dette er en datamaskin som du har kjøpt på en butikk, bør du ta kontakt med butikken eller produsenten av datamaskinen for å finne ut hva pip koden betyr.
 • Krav til minne av operativsystemet:
  • Windows Vista / 7: 1 GB for 32-bit og 2 GB for 64-bits minimum, 2 GB anbefales for 32-bit og 4 GB for 64-bits
  • Windows XP: 64 MB minimum, anbefales 128 MB
  • MacOS X: 256 MB minimum, 512 MB anbefales
  • Ubuntu: 64MB (256MB LiveCD) minimum, anbefales 512 MB
 • Hvis du hører noe annet enn en enkelt pipelyd som varer ett sekund, sjekke hovedkort 'dokumentasjon for en forklaring på lydkoder. Signalkoder er et varslingssystem når en eller flere komponenter kan ikke fullføre POST (Power On Self Test), og er vanligvis på grunn av feil eller inkompatibel maskinvare.
 • Hvis du legger til mer RAM (ikke erstatte), sørg for at det er nok RAM slots. Ofte må du kjøpe nøyaktig samme RAM som du har for øyeblikket. Også ha et par 512MB er ofte billigere enn å erstatte en 512 med en 1024MB.
 • Ikke bli skremt hvis datamaskinen viser deg litt mindre RAM minne enn du har kjøpt. Dette er en forskjell i måling eller minne tildeling. Hvis RAM-minne størrelse er stort sett annerledes enn hva du har kjøpt og installert, deretter en chip kanskje ikke riktig tilkoblet eller kan være defekt.

Advarsler

 • Ikke sett inn RAM bakover, når du slår på datamaskinen med RAM i baklengs, RAM sporet og uakseptable RAM-brikke er kjapt stekt og ubrukelig, I sjeldne tilfeller kan det yngel hele hovedkortet
 • Trinn 3 og senere kreve å åpne datamaskinen. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å gjøre det, ta datamaskinen til en profesjonell. Siden du kjøpte RAM selv, bør det ikke være for dyrt å ha noen andre installere den.
 • Disse instruksjonene er for stasjonære datamaskiner, ikke Bærbare datamaskiner.
 • Ikke berør metalldelene på RAM-brikke. Hver gull brikken du berører vil About 64MB ram din, for eksempel hvis du kjøper 512MB og du berører noen få, kanskje 64MB være borte og ubrukelig.
 • Sørg for å lade ut eventuell statisk elektrisitet før du berører RAM, det er ekstremt følsomme for ESD (elektrostatisk utladning). Gjør dette ved å berøre noe av metall før du berører datamaskinen.

Ting du trenger

 • New RAM-brikke (er)
 • Informasjon om maskinen (for eksempel antall RAM slots, RAM hastighet, RAM kapasitet, etc.)
 • Muligens en skrutrekker (sannsynligvis Phillips).
 • En metode for å lade ut statisk, noe som kan kreve en håndledd-band som kobles til en jordet. Pc-verksteder skal ha disse.