Wkuno

Hvordan jorde deg selv for å unngå å ødelegge en datamaskin med elektrostatisk utladning

Elektrostatisk utladning (ESD) er et fancy begrep for vanlig statisk elektrisitet. Få et sjokk fra dørhåndtak kan ikke skade deg mye, men den samme typen støt kan sette maskinen på intensivavdelingen. Når du åpne kabinettet for å arbeide på PCens innvoller, bør du være klar over ESD og hvordan du kan unngå det.

Trinn

Hvordan jorde deg selv for å unngå å ødelegge en datamaskin med elektrostatisk utladning. Det er en god idé å kjøpe en anti-statisk armbånd, og følg instruksjonene for bruk.
Hvordan jorde deg selv for å unngå å ødelegge en datamaskin med elektrostatisk utladning. Det er en god idé å kjøpe en anti-statisk armbånd, og følg instruksjonene for bruk.
 1. 1
  Det er en god idé å kjøpe en anti-statisk armbånd, og følg instruksjonene for bruk. (De selges på de fleste elektronikkbutikker.) Hvis du kommer til å gjøre ganske mye benk arbeid, kan du gjøre det bra å investere i et antistatisk matte.
 2. 2
  Hvis du ikke har et armbånd, er du ikke nødvendigvis ute av lykken. Forutsatt at din PC er jordet, kan du jorde deg selv ved bare å holde en hånd i kontakt med bart metall ramme (ikke en malt eller lakkert overflate) av datamaskinen saken. Hold PC strømledning koblet til en (3-spiss) jordet stikkontakt og slå av vippebryteren på baksiden av strømforsyningen. Hvis strømforsyningen ikke har en bryter på baksiden, vil dette ikke fungere, men. Aldri fungere på en PC med strøm på. I så fall bør du kjøpe en anti-statisk band eller prøve en annen metode for jording.
 3. 3
  Som et alternativ, endre en standard 3-leder strømkabel snipping av de to flate kniver, slik at bare jording delen av pluggen. Eller rett og slett kjøpe en ledning som dette fra en elektronikk forsyne huset. Dette oppnår det samme som å slå av vippebryteren.
 4. 4
  Du kan bruke en LCD statisk discharger. Som et enkelt mål, kan du henge den på nøkkelknippet og bare dingle den. Dette er mindre pålitelige, men når det berører en bakken, bør det lade ut statisk elektrisitet. Fremgangsmåte: ① vidt berører den ovale knappen med en finger. ② Pass på at enden av ledende materiale berører en jordet dirigent. (For eksempel kjøretøy, menneskekroppen, datamaskin, metall eller annet) å slippe statisk elektrisitet, og observere LCD display.
 5. 5
  Noen hevder at skader kan reduseres ved å bruke lite eller ingen klær, sies det at jo mindre klut som er i kontakt med kroppen din, er det mindre statisk produsert, men disse påstandene forbli uprøvd.

Tips

 • Den gjennomsnittlige person kan bære opptil 25 000 volt statisk energi til enhver tid. Dette høres ut som mye, men fordi dagens nivå er lavt, du vanligvis ikke vil merke det. Bare fordi du trykket på hundens nese, og han gjorde ikke bjeff, betyr det ikke at du er trygg fra ESD. Følg trygge ESD prosedyrer som helst du åpner en datamaskin.
 • Hvis utstyret er kaldt, vente til den har nådd romtemperatur. ESD bygger opp mye raskere når det er kaldt og tørt (lav luftfuktighet).

Advarsler

 • Hvis du ikke tar skritt for å hindre ESD, kan du angre. Datamaskinen kan opprettholde alvorlige skader uten at du vet det. CPUer og minnebrikker av noe slag er svært sårbare for ESD. Hvis du steke din PC med statisk elektrisitet, kan du snart begynne å legge merke til tilfeldige minne feil, blå skjerm, og lock-ups. Vanligvis kan du ikke se (eller føler) ESD, men det er nesten alltid der, så sørg for å gjøre det rette. Din PC vil takke deg!
 • Prøv ikke å åpne opp datamaskiner mens på tykke tepper, klining langhårede dyr, dressing, tømming av tørketrommel, osv. Bruk sunn fornuft, ikke gjøre noe som kan føre til at du får et støt ved berøring av noe laget av metall.