Wkuno

Hvordan du installerer et hovedkort

Lære å installere et hovedkort er ditt første stopp i å lære hvordan du installerer PC-komponenter. Hovedkortet er festet en eller annen måte til hver enhet i datamaskinen.

Du vil merke at hovedkortet kommer ferdig konfigurert med en rekke spor der du kan koble enheter i.

I tillegg er det kontakter og jumpere som du trenger for å sette å gjøre det arbeidet skikkelig.

Trinn

Hvordan du installerer et hovedkort. Sørg for å ha dokumentasjonen hendig til alle tider.
Hvordan du installerer et hovedkort. Sørg for å ha dokumentasjonen hendig til alle tider.
 1. 1
  Sørg for å ha dokumentasjonen hendig til alle tider. Ved anvendelsen av denne opplæringen vil vi jobbe med standard ATX hovedkort felles for de fleste mid-tower-maskiner.
 2. 2
  Åpne saken og fjerne hovedkort brett. Det første skritt vil være å åpne sak. Metoden for å gjøre dette vil variere avhengig av tilfellet må. For mid-tårn, vil du mest sannsynlig nødt til å fjerne en side panel som sitter over hvor hovedkortet vil bli.
 3. 3
  Skru ut de to skruene som holder dette panelet på datamaskinen din og trekk den ut. Sett skruene på et trygt sted. Hvis du har en eldre stil tilfelle du må kanskje fjerne alle skruene fra baksiden av kabinettet, og skyv det ut.
 4. 4
  Hvis saken har et hovedkort brett, må du fjerne det også. Noen tilfeller har avtagbare hovedkort skuffer ment å hjelpe deg bedre installere hovedkort enheter riktig. Disse brettene er ganske nyttig og kan gjøre installere hovedkortet mye enklere. Hvis saken har en slik skuff, må du huske å fjerne det også.
 5. 5
  Erstatte ATX-kontakten plate og justere hovedkort med saken. Hvis du sjekker alle delene som ble levert med hovedkortet ditt, vil du legge merke til at det kom med sin egen ansikt plate. Dette kan virke uvanlige, som datamaskinen saken vil ha en ATX ansikt plate allerede er installert. Problemet her har å gjøre med mulighet for uforlikelighet. Din ATX ansiktet sted kan ha kontakter arrangert i et annet mønster enn den som fulgte med ditt tilfelle. Derfor er det best å bruke den egendefinerte ansiktet plate som fulgte med hovedkortet ditt. Å bytte ut datamaskinen saken ansikt plate, trykker begge hjørnene til det spretter ut. Smekk den nye platen på plass, samkjøre til tastaturet og musen kontaktene på siden av saken der strømforsyningen er installert.
 6. 6
  Installer avstandsstykkene og fest hovedkortet. Det neste trinnet i å vite hvordan du installerer et hovedkort innebærer justering. Du ønsker hull fra sak å matche hullene fra hovedkortet - men det er mer til det enn det. Først, finn monteringshullene i saken eller skuffen som vil matche opp med de av hovedkortet.
 7. 7
  Nå som du har funnet hullene, er det på tide å installere den sitter. Avstandsstykkene er i utgangspunktet messing eller plast knagger som vil støtte hovedkortet som det installert. Disse pinnene eller avstandsstykker kommer i forskjellige varianter, og noen vil være messing, mens andre vil være av plast. Sjekk hvilke du har. Hvis den sitter i messing variasjon, trenger du kanskje en hex verktøy av noe slag for å riktig installere dem. Monter avstandsstykkene inn i hullene som du identifiserte tidligere.
 8. 8
  Med den sitter sikkert installert, er det på tide å feste hovedkortet. Juster hovedkortet over saken eller skuffen, slik at du kan se den sitter klart gjennom sine matchende hullene på hovedkortet. Deretter begynner fra midten av hovedkortet for å skru hovedkortet til din skuff eller tilfelle.
 9. 9
  Når du har fullført dette, fortsetter med klokken, feste skruene i monteringshullene i alle hjørnene av brettet. Som du kan se, og vite hvordan du skal installere hovedkort enheter til PC-en innebærer mer enn bare noen få omdreininger på skruene!
 10. 10
  Installere kritiske ledninger og kontakter. Det neste trinnet i å vite hvordan du installerer PC-komponenter som hovedkort er å installere kritiske ledninger og kobler. Bare fordi hovedkortet er fysisk installert betyr ikke at det kan kommunisere med resten av systemet.
 11. 11
  Du må koble noen viktige ledninger og kabler for å fullføre prosessen. De første ledningene er de som henger løst fra ditt tilfelle, som harddisk, strøm, reset og høyttaler fører. Rådfør deg med dokumentasjonen for å vite hvordan du skal koble disse ledningene inn i deres riktige spor i saken.
 12. 12
  Den neste kabelen er den som feeds juice til ditt hovedkort, den 20-pins ATX strøm ledningen fra strømforsyningen. Plugg som i det riktige sporet på hovedkortet. Noen nyere datamaskiner som Pentium 4 kan også omfatte ytterligere 4 pin 12v kontakten fra strømforsyningen, som du må plugge inn i hovedkortet også. Kontroller at alle de kritiske ledninger er sikret. Hvis du brukte en avtakbare brettet kan du setter det inn i saken på dette tidspunktet.

Tips

 • I de fleste tilfeller, med et nytt hovedkort, må du ha en ny sak og strømforsyning i tillegg
 • Også, ta kontakt med dokumentasjonen først før du starter prosessen. Det vil gi deg beskjed om det er noen hoppere som du må stille før du prøver installasjonen din. Disse innstillingene kan variere avhengig av hvilken type hovedkort du har kjøpt.
 • Det er vanligvis en god idé å installere prosessoren, heatsink / vifte og RAM før du installerer hovedkortet i saken.
 • Slik installerer du et hovedkort er det viktig at du følger trinnene i rekkefølge.

Advarsler

 • Sørg for at du jorde deg selv før du gjør noe på pc. Hva dette betyr er at du ønsker å fjerne eventuell statisk elektrisitet som kan bygges opp på deg før du håndterer elektriske komponenter. For å gjøre dette, sørg for at du ikke jobber på alle overflater som kan skape statisk elektrisitet (ull teppe, etc.), og før du berører noen del i ditt tilfelle, berører en overflate av metall; selve saken kan brukes.