Wkuno

Hvordan du installerer et grafikkort

En personlig datamaskin kan vise anstendig grafikk med den integrerte brikker innebygd i hovedkortet sitt. Hvis du ønsker eller trenger bedre kvalitet grafikk, for eksempel for å spille dataspill, redigere video eller grafisk design, så du ønsker å installere et dedikert grafikkort i en av datamaskinens utvidelsesspor. Installere et grafikkort er ganske lett, men det tar tid og omsorg. Her er hvordan du installerer et grafikkort på Windows og Macintosh datamaskiner.

Trinn

Hvordan du installerer et grafikkort. Bestem hva slags utvidelsesspor datamaskinen har.
Hvordan du installerer et grafikkort. Bestem hva slags utvidelsesspor datamaskinen har.

Installere på en Windows-skrivebordet

 1. 1
  Bestem hva slags utvidelsesspor datamaskinen har. Det finnes mange typer av stasjonære PC-utvidelsesspor, for eksempel PCI. PCI-e, pci-e2.0 og AGP. Du kan finne ut hvilken type slot datamaskinen har ved å se på hovedkortet (som betyr at du må slå av datamaskinen og fjerne sin sak), eller ved å lese skjematisk av hovedkortet i datamaskinens brukerhåndbok. du kan også google slags datamaskin du har og få den manuelle på nettet hvis du ikke har det. Du må få den type grafikkort som passer inn i sporet du har.
 2. 2
  Avinstallere eventuelle gamle grafikkort drivere du kan ha. For å avinstallere driverne, finne Windows 'Enhetsbehandling. I Enhetsbehandling, dobbeltklikk på grafikkortet navn for å vise sin Properties vinduet. Klikk på kategorien Driver og deretter på knappen for å avinstallere driveren.
  • For å finne Enhetsbehandling i Windows XP og tidligere, høyreklikk på Min datamaskin og velg Egenskaper for å vise dialogboksen. Klikk på kategorien Maskinvare og klikk på knappen Enhetsbehandling.
  • For å finne Enhetsbehandling i Windows Vista og nyere, klikker du på Start-knappen på oppgavelinjen for å vise Start-menyen. Se etter søkeboksen (et felt med et forstørrelsesglass ikonet til høyre sin) og skriv "Device Manager" inn i feltet. (Avinstallere driver er en avansert funksjon, men kan ikke være nødvendig, sjekk dokumentasjonen for nytt grafikkort for å bekrefte behovet for å avinstallere de gamle driverne.)
  • Hvis du ikke har et gammelt grafikkort, ignorer dette punktet.
 3. 3
  Slå av datamaskinen. Koble strømledningen fra baksiden, eller koble den fra stikkontakten den er koblet til. Hvis datamaskinen ble kjørt en stund før den ble slått av, kan det være lurt å gi komponentene tid til å kjøle seg ned før du fortsetter.
 4. 4
  Åpne datamaskinen saken.
 5. 5
  Jord deg selv. Enten berøre en metalldel av datamaskinen saken eller sette på en anti-statisk armbånd. Dette vil hindre deg fra å få et elektrisk sjokk og fra skade elektronikken i datamaskinen din ved å gi den et elektrisk støt.
  • Du kan også være lurt å plassere datamaskinen på en gummimatte eller andre ikke-ledende overflate.
 6. 6
  Finn sporet ditt gamle grafikkort er i eller sporet det nye kortet kommer i. Avhengig av konfigurasjonen av PCen og dens hovedkort, må du kanskje legge enheten på siden.
 7. 7
  Fjern det gamle grafikkortet. Du vil først måtte fjerne en liten skrue festet til bakplaten før du kan ta ut kortet.
  • Hvis du ikke erstatter en gammel grafikkort, hopper du over dette trinnet.
 8. 8
  Installer det nye grafikkortet. Trykk det rett og bestemt inn i sporet. Pass på at kortet er godt i sporet, datamaskinen vil ikke starte opp hvis kortet er ikke helt på plass.
  • AGP-spor kortene er litt fussier om dette enn PCI-slot kort.
  • Sørg for å sette inn de riktige strømkabler fra strømforsyningen hvis skjermkortet krever det.
 9. 9
  Sett inn skruen i bakplaten.
 10. 10
  Sett på datamaskinen saken dekselet. Koble datamaskinen tilbake igjen
 11. 11
  Installer driverne for den nye grafikkort. Hvis du installerer i Windows Vista eller nyere, bør Windows automatisk oppdage tilstedeværelsen av kortet og installere de nye driverne for deg, men ikke stole på dette, alle grafikkort kommer med en driver plate. sette inn denne platen når du starter opp og installere fra platen.
  • Du kan også være lurt å sjekke grafikkortet produsentens nettsted for mer up-to-date driverne, som du kan laste ned og installere.
 12. 12
  Start datamaskinen på nytt. Dette fullfører driverkonfigurasjonen prosessen og lar datamaskinen gjenkjenne og arbeide med det nye grafikkortet.
  • Hvis du hører en pipelyd, slå av datamaskinen, åpne kabinettet, ta ut kortet og rengjør sporet med trykkluft. Deretter installere kortet. Hvis dette ikke løser Piper, ta kontakt med teknisk støtte for kortet ditt.

Installere på en Macintosh-skrivebordet

 1. 1
  Følg trinnene under "montering i en stasjonær pc" fra du slår av datamaskinen for å finne sporet grafikkortet går inn.
 2. 2
  Fjern braketten som holder den gamle grafikkortet. Macintoshes bruke en PCI slot for sine grafikkort, og kortene holdes på plass med en brakett festet med to skruer. Skru braketten og fjerne det.
 3. 3
  Åpne låsen som holder kortet på plass. Klemmen er plassert på forsiden av kortets logikk styre-kontakt. Skyv klippet opp mot media hylle for å løsne den.
 4. 4
  Fjern det gamle kortet fra sin utvidelse.
 5. 5
  Installer det nye grafikkortet. Som med en PC, trykker du kortet rett og bestemt inn i sporet.
  • Teste hvor godt kortet er installert ved å trekke forsiktig på den. Hvis den ikke beveger seg, og du kan bare knapt se sine gullbelagte kontakter, det er riktig installert. Forsøk på å kjøre en Macintosh uten alle komponentene på plass vil skade den og kan forårsake skade.
 6. 6
  Skift ut PCI brakett og skru den ned igjen.
 7. 7
  Avslutte saken. Erstatte og sikre tilgang panelet, og sett deretter Mac tilbake igjen
 8. 8
  Start maskinen på nytt.

Tips

 • En ting å huske på er, hvis du ikke er sikker på hvordan du installerer et grafikkort, er det bedre å la en tekniker håndtere det.
 • Noen hardcore video spillere kan installere to eller fire grafikkort i sine stasjonære spillmaskiner for å forbedre deres spillopplevelse. Det krever større strømforsyning til å kjøre kortene og også tar bort utvidelsesspor som kunne brukes til andre formål.

Advarsler

 • Når du installerer eller fjerner et grafikkort, håndtere det bare i kantene, ikke i kontaktene eller komponenter.

Ting du trenger

 • Grafikkort
 • Liten, ikke-magnetisk skrutrekker (enten vanlig eller Phillips-head, avhengig av hvor skruene er spor)
 • Anti-statisk armbånd (valgfritt)
 • Gummimatte eller ren, ikke-statisk klut (valgfritt)