Wkuno

Hvordan skifte olje på bilen din

Regelmessig endring av bilens motor olje og filter er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å holde bilen kjører godt. Over tid olje bryter ned og filteret blir tilstoppet med forurensninger. Avhengig av dine kjørevaner og type kjøretøy, kan dette ta så få som tre måneder eller 3000 miles, eller være så lenge som 20 000 miles eller 24 måneder (følg instruksjonsboken for serviceintervaller). Heldigvis endring av olje er både enkelt og billig. Dette vil hjelpe deg å lære hvordan.

Trinn

Hvordan skifte olje på bilen din. Samle alle nødvendige forsyninger og utstyr.
Hvordan skifte olje på bilen din. Samle alle nødvendige forsyninger og utstyr.
 1. 1
  Samle alle nødvendige forsyninger og utstyr. Under bilen med all oljen ut er ikke tiden for å oppdage hva som mangler. Det vil hjelpe å ha alt i nærheten. (Advarsel:. Ta stor forsiktighet når du arbeider med en varm motor)
 2. 2
  Kontroller at du la bilen varme opp litt for å få oljen varm. Før drenering ut gammel olje, kan det være lurt å av bilen og åpne oljepåfyllingslokket på toppen av motoren. Dette vil hjelpe oljen renne enklere fordi luft kan strømme inn som veivhuset avløp. Finn bunnpluggen på undersiden av bunnpannen. Det er normalt mot baksiden av motoren. Etter hvert som oljen kommer ut av pannen i en vinkel, kan det være vanskelig å fange, og kan lande på bakken. Hvis dette inkluderer oppkjørselen, vil du ønsker noen avis eller en dråpe klut for å fange den, eller du risikere en oljebeis på innkjørsel eller garasje.
 3. 3
  Løsne pluggen mot klokken ved hjelp av riktig størrelse socket (eller skiftenøkkel). Passformen er spesielt viktig hvis bolten er stramt, noe den ikke skal være. Hvis du trenger mer innflytelse, kan en utvidelse for eksempel en pipe segment på skralle håndtak hjelpe. Hvis denne typen "breaker-bar" ordning kreves det var altfor stramt. Du bør også fjerne og erstatte den sirkulære papir (eller følt) tappeplugg pakning, men en metallskiven kan brukes om igjen hvis du er i god stand. Vær forsiktig så du ikke mister kontakten i olje, er det en rotete jobb å prøve å finne pluggen i svart ting.
  • Hvis du gjør slippe den i pannen, kan du lett finne den med en magnet. Ideelt sett den oljetype som er ved enden av et ekspanderbart stang.
  • En annen enkel måte å "redde" tappepluggen er å bruke en trakt med en bit av screening i det. Catch pluggen som det faller ut. Deretter kan du trekke trakten ut av veien av strømmen og sett den til side.
 4. 4
  Noen biler (som BMW, Mercedes, nyere Volvoer, osv.) kan ha et filter element eller kassett i motsetning til enklere spin-on type. De krever at du åpner lokket av en innebygd reservoar og løft ut filterelementet selv.
 5. 5
  Finn filter forsamlingen. Dette kan være en hard del. Filtre er ikke satt i en standard posisjon, og de kan være på forsiden, baksiden eller siden av motorer. Se på filteret du har kjøpt for å erstatte den gamle, og se på noe lignende. Når du har funnet den, fjerne den fra motoren. Dette kan være vanskelig, og ofte virker for hardt. Når du får et godt grep langsom og jevn vridning kan noen ganger få det til å begynne å spinne. Hvis du ikke kan få det av for hånd, bruk en olje filter skiftenøkkel. Fortsette å prøve. Det vil til slutt falle av. Det vil være olje i filteret, så vær forsiktig så du ikke søler det og ha en pan under for å fange drypper.
  • Når du fjerner oljefilteret, sørg for at gummipakningen ringen kommer av med filter. Hvis du ikke gjør det, og det holder seg til bilen, vil det nye filteret ikke helt tett og vil lekke.
  • Når du installerer det nye filteret, fjern all emballasje, deretter dyppe fingeren din i den nye olje og smøre det på pakningen ring av det nye filteret. Hvis du bruker den gamle oljen, kan den inneholde oppbygging som vil slites bort mellom pakningen og bilen og til slutt bli en lekkasje.
  • Du kan helle litt olje i filteret før du installerer den. Dette kan redusere tiden bilen tar å gjenvinne riktig oljetrykk. Hvis filteret er montert vertikalt, kan du være i stand til å fylle det nesten til toppen. Dersom disse monteres i en vinkel deretter litt for oljelekkasje like før spinning filteret på, men som ikke vil utgjøre mye. Garasjer pleier ikke å pre-fill filtre, fordi det tar tid, og for dem tid er penger.
 6. 6
  Bytt ut bunnpluggen på bunnpannen. Ikke glem å installere en ny pakning eller vaskemaskin. Begynn å træ den med fingrene, slik som å ikke krysse trådene, og det bør være tettsittende, men trenger ikke å være super-tight.
 7. 7
  Skru forsiktig på nytt, smurt filter, er forsiktig med å ikke krysse trådene. Med papir patronfiltre, vil de alltid kommer med minst en o-ring, noen ganger så mange som fire forskjellige dem. Sørg for å erstatte alle av dem for å sikre at de ikke vil lekke. Filteret vil generelt si hvor tett for å stramme den. Gå til pakningen berører, stram men langt den sier den skal være. Dette er vanligvis 2/3 eller 1/4 av en omdreining etter at pakningen berører, men kan være mer. Les spesifikasjonene på filteret eller boksen den kom i. Ved hjelp av et filter skiftenøkkel kan gjøre det enklere å installere per specs hvis filteret er i en vanskelig tilgjengelig sted.
 8. 8
  Legg til ny olje til bilen på påfyllingshullet. Beløpet du trenger er i instruksjonsboken, vanligvis oppført under "kapasiteter". Ikke alltid stole på peilepinnen for en nøyaktig måling, det kan være av, spesielt hvis motoren har nettopp blitt kjørt (pinnen vil lese lavt fordi det fortsatt er olje i galleriene). Hvis du ønsker å sjekke pinnen nøyaktig, bare sjekk det først i morgen, parkert på et plant underlag, når det er kaldt og utlignet.
  • Hvis du holder flasken med tuten på toppen, som vist, vil det helle mer jevnt, uten bobler.
 9. 9
  Sett på oljepåfyllingslokket, sjekk rundt for verktøy, og lukk panseret.
 10. 10
  Start motoren, ser på for å være sikker på at oljetrykket lyset slukker etter oppstart, og husk å se under bilen mens motoren er i gang (sette bilen i park eller nøytral med parkeringsbremsen på) for å se etter noen drypp. Hvis filteret og bunnpluggen er ikke tett, kan de lekke sakte. Kjør motoren i et minutt eller så.

Tips

 • Å ta bilen inn i butikken for å få oljen forandret seg er aldri en dårlig idé. Det er billig, og tillater dem å se etter andre problemer som kan oppstå i for å hindre en stor reparasjonsregning senere.
 • For en veldig sta filter, kan ved hjelp av en hammer og en stor skrutrekker som en slags "meisel" skyv filteret mot klokken. Vær oppmerksom på: når du punch hull i dette tynne filter vegg, kan motoren ikke startes før det er erstattet.
 • Søl skje. For å unngå bøter eller forurense miljøet vurdere å ha en grønn, miljøvennlig olje absorberende produkt på hånden i tilfelle du søler litt olje. De vil absorbere olje og de fleste andre væsker som bensin eller maling, og vil holde garasje og oppkjørsel ren. Pus kull eller leire-baserte produkter er ikke effektive løsninger for dette. Du kan finne et bredt utvalg av miljøvennlige olje-absorberende produkter online. De er svært absorberende, lett å bruke og fornybar.
 • Pass på at du har kjøpt riktig filter og har alle verktøyene du trenger før du starter. Det er en smerte å måtte kjøre tilbake til butikken i midten av jobben, spesielt siden du ikke vil være i stand til å bruke bilen. På auto butikk, oppgi modell og år av bilen, og teknikeren vil være i stand til å finne riktig filter.
 • Det er noen tappekraner for olje på markedet som erstatter den vanlige avløp pan bolt. Disse kan gjøre oljeskift mye mer praktisk, og kan redusere mengden av rotet du gjør.
 • Husk å alltid sørge for at oljen du bruker oppfyller bilprodusentens krav som angitt i bruksanvisningen. Pass på å bruke olje som er angitt i brukermanualen som til viskositet. Det er tallet som ser ut som "10W-30". En lavere "W" rating betyr at oljen er formulert for å flyte bedre i kulde. Under frysepunktet, er en 5W olje foretrukket. Under 0 ° F (-18 ° C), er en syntetisk olje 0W verdt å vurdere.
 • Tømme olje mens motoren fortsatt er varm kan fremskynde drenering prosessen. Vær forsiktig med å la den varme oljen komme på huden din.
 • Det er nyttig å ha en venn som har gjort dette før rundt for å få hjelp.
 • For å unngå å få olje over armen din når du fjerner pluggen bolt, søke innover kraft (som om du prøver å skyve pluggen inn i hullet) mens du fjerner det. Når du vet at boltene er trukket skrudd ut, raskt trekke den vekk fra åpningen. Hvis du er heldig bare noen få dråper vil få på hånden din. Knyt en fille rundt håndleddet når du fjerner oljepluggen. Olje kan få over hendene, men det vil ikke gå hele veien ned armen, noe som gjør det en rotete rydde opp. Også har pimpstein eller sitrus hånd renere, eller vurdere å bruke engangshansker for å holde hendene helt rene. Lateksgummi vil raskt råtner i olje, så nitril eller et annet materiale som er et bedre valg.
 • For å unngå å søle for mye olje som du fjerne filteret, vikle en plastpose rundt filteret, som vil fange opp oljen som rømmer når du tar den. Før du kaster den gamle filteret, er det best å få all mulig olje ut. Dette kan gjøres ved å henge den opp-ned på en tung netting sett på tvers av olje kum. Som et siste skritt, ta deg god tid (fordi varm brukt olje er tynn, dvs. lav viskositet), helle det gjennom en stor trakt inn gallon kanner. De kan være kjølevæske, frontruten-spylervæske, noe med en sikker skrukork. La noen få inches av plass på toppen. Ikke la disse beholderne til å sitte i sollys for lenge, kan plasten bli veldig sprø.

Advarsler

 • IKKE over eller under-stramme det nye filteret. Alltid stramme det til produsentens spesifikasjoner enten for hånd eller med en cap verktøyet.
 • Ikke få olje innløpet forveksles med overføring væskeinntak. Du kan ødelegge sending hvis du putter olje i den.
 • Ikke fyll, som kan forårsake skumming eller søl.
 • Hvis du ikke bruker riktig skiftenøkkel på tappepluggen bolten du risikere å "avrunde" (ødelegge hodet på bolten).
 • Det er utrygt å jobbe på en bil som fremdeles ligger på en jekk. I stedet bruker bukker (aldri slagg blokker) og gjøre det hele på et nivå betongoverflate.
 • Vær forsiktig med tilsetningsstoffer. Mange av disse produktene er mer markedsføring enn substans, og noen kan gjøre garantien eller skade bilen. Sjekk med de tjenesten på din forhandler først.
 • Dette how-to ikke er ment for alle biler, og absolutt bør ikke være din eneste kilde til informasjon. Rådfør deg alltid bruksanvisningen for produsentens anbefalinger når bestemme vedlikeholdsplan.
 • Vær forsiktig så du ikke brenner deg! Motoren din, kan den brukte oljen inni den, og andre deler av bilen holde seg varmt nok til å brenne deg i lang tid etter at du slår av tenningen.
 • Sjekk med instruksjonsboken om valg av riktig vekt (0W-40, 10W-30 etc) og type olje (mineral, syntetiske). Mange med høy ytelse biler (spesielt de med turboladere) krever syntetisk olje av en spesifisert vekt. Kjører mineralolje eller feil vekt kan forårsake skade.
 • Se i bruksanvisningen for jack / lift instruksjoner, mangelfullt jack plassering kan skade bilen din dårlig.
 • I stedet for å løfte bilen, kan du parkere over en grøft eller grøft eller med to hjul opp på en fortauskant. Pass på å ta alle forholdsregler for sikkerhet mens du gjør dette (bruk i nødbremsen, blokkere hjulene, sørge for at dekkene er helt stabilt på bakken, etc.)
 • Resirkulere olje, eller lagre den hvis du må. Dumping den på bakken er ulovlig. Din lokale auto butikk eller garasje vil ta brukt olje gratis, i de fleste tilfeller. Mange av dem varme sine garasjer med spillolje, slik at de er glade for å få det!

Ting du trenger

 • Olje (sjekk instruksjonsboken for spesifikk vekt og mengde nødvendig). De fleste biler bruker 4-6 liter. Kontroller også at du bruker olje som oppfyller API ratingprestasjon for ditt kjøretøy. De fleste biler har gjort siden 2004 krever rating "SM", som er bedre enn den oljen som var tilgjengelig når eldre biler ble gjort. Bruk alltid den nyeste og siste spec olje tilgjengelig.
 • Pipenøkkel (for europeiske eller japanske biler vil du sannsynligvis trenger en beregning sett).
 • Oljefilter (kontakt din lokale auto deler butikken for bestemt modell av filter). Dyre rent ikke olje noe bedre. De som har en gripevennlig belegg er enklere å installere og stram.
 • Oljefilter skiftenøkkel. Det er forskjellig størrelse olje skiftenøkler tilgjengelig, avhengig av diameteren av filteret. Den dyre en som er dobbelt artikulert er den sikreste en å bruke.
 • En måte å få bilen opp fra bakken (ramper eller en jack & bukker fungerer best). ALDRI komme under en bil støttes bare av en jack Dette er svært risikabelt. Bruk alltid en jack stå. 2 tonns bukker tendens til å kjøre mellom 15€ -20€ på ditt lokale auto butikken.
 • Noe å samle opp brukt olje i, og en trakt og solide gallon kanner til å transportere den.
 • Olje filler eller tørkepapir.
 • Noen biler krever at du fjerner øverste eller nederste paneler, som kan kreve ekstra verktøy.