Wkuno

Hvordan endre hytta luftfilteret i en toyota

Mange nyere Toyota biler har et luftfilter for luften som kommer inn i kabinen. Det reduserer støv og rusk inn gjennom ventilasjon. Det bør endres om hver 10.000 miles eller i henhold til bruksanvisningen. Dette er en enkel del å bytte selv, så det er ikke nødvendig å ansette noen. (Klikk på bildet for å forstørre det.)

Trinn

Hvordan endre hytta luftfilteret i en toyota. Åpne hanskerommet hele veien og ta av skruen på nedre høyre side.
Hvordan endre hytta luftfilteret i en toyota. Åpne hanskerommet hele veien og ta av skruen på nedre høyre side.
 1. 1
  Skaff erstatning. Du kan kjøpe en i din nærmeste forhandler, eller du kan shoppe rundt på en auto deler butikken eller på nettet.
 2. 2
  Åpne hanskerommet hele veien og ta av skruen på nedre høyre side. Tre løkken fra armen over og utenfor sylinderen der skruen var. Ikke miste skruen.
  • På en Highlander, kan du være i stand til å fjerne sløyfen uten å fjerne skruen, som er under og bak hanskerommet, la hanskerommet lukket mens du fjerner loop, og deretter åpne den.
 3. 3
  Klem sidene av hanske sammen og trekk for å bevege tappene forbi kantene, til fronten av dashbordet. Deretter løfter hele hanskerommet av hengslene.
  • Legg merke til at når det er for vanskelig å presse, i stedet for å skyve begge sider, kan det være lurt å prøve å presse mot baksiden av hanskerommet, mens du trekker på forsiden. Dette fungerer, når klemme sidene ikke.
 4. 4
  Fjern plastdekselet ved å klemme tappene sammen. Det er tappene på begge sider, men bildet viser bare en.
 5. 5
  Skyv ut det gamle filteret ved å trekke den mot deg. Hold det vendt opp slik at du ikke søler rusk.
 6. 6
  Sett det nye filteret. Pilen som sier UP skal peke opp, mot deg, som vist på bildet.
 7. 7
  Smekk dekselet tilbake på plass.
 8. 8
  Plasser hanskerommet beholderen tilbake på hengslene og trykk det inn så fanene slå tilbake bak dashbordet. Du må kanskje presse sidene igjen, som du gjorde da du tok hanskerommet ut.
 9. 9
  Bytt løkken og skruen på nedre høyre.

Tips

 • Dette ville være en fin tid å rense ut hanskerommet, også.
 • I mellom erstatninger, kan du riste eller støvsuge større rusk ut av filteret, men det er egentlig ikke laget for å brukes på nytt på ubestemt tid.
 • Det er en god idé å la bilen ventilasjon i recirculate modus når du parkerer siden det virker at mus liker å finne veien inn i bilen og lage et reir på toppen av filteret. Recirculate modusen lukkes luften utenfor inngangen til filteret.
 • Hvis du lider av allergi eller bor i et støvete miljø, kan det være lurt å skifte dette filteret oftere.
 • I tillegg venter på en bestemt kjørelengde, bør du vurdere å vente til trærne i nærheten hvor du parkerer er ferdig slippe pollen, løv, eller nåler for sesongen.
 • 2009 Camry brukerveiledningen instruerer å frigjøre sidetappene ved å trykke mot baksiden av hanskerommet, mens du trekker på forsiden. Dette fungerte, når klemme sidene ikke gjorde det.
 • '06 Highlander hybrid hanske boksens sider presse innover og boksen faller ned langt nok til å få en hånd på ryggen for å skifte filter. Hetten trekker like ved. Det er ingen kategorier.
 • På '05 Prius hybrid, i stedet for en skrue i nedre høyre i hanskerommet, det er en push-in klipp. Bare presse i sidene av klemmen nok til å skyve den løkke av. Tenger fungere godt for å presse dette klippet.
 • I 2009 Camry, er det ingen side arm skrue, bare presse tuppene på innlegget for å frigjøre.
 • Den 2011 Sienna brukerveiledningen instruerer å frigjøre sidetappene ved å forsiktig presse begge sider, men det fungerer ikke siden det er for vanskelig å presse. I stedet kan du prøve å presse mot baksiden av hanskerommet, mens du trekker på forsiden. Dette fungerte for min bil, når klemme sidene ikke gjorde det. Lykke til!

Advarsler

 • Ikke klem så hardt på noen av de plasttappene at de bryter. De er rimelig solid, og du bør ikke trenger å overdrive det.

Ting du trenger

 • Utskifting luftfilter
 • Phillips skrutrekker