Wkuno

Hvordan du justerer en front sykkel giret

Riktig å justere en krankgir er en av de mer subtile jobber i sykkel vedlikehold. Men med praksis og, vel ja, tålmodighet, du kan også bli en jevn skiftende pro. Her er hvordan...

Trinn

Hvordan du justerer en front sykkel giret. Sett sykkelen i sin laveste giret.
Hvordan du justerer en front sykkel giret. Sett sykkelen i sin laveste giret.
 1. 1
  Klikk for å den koblede artikkelen for fullstendige instruksjoner om hvordan du gjør dette.
 2. 2
  Sett sykkelen i sin laveste giret. Kontroller at kjedet er på det største tannhjulet bak og den minste kjeden ring foran.
 3. 3
  Løsne kabelen grep på krankgiret. I dette bildet må klype skruen (i midten) en 5mm hex driver, men mange har en mutter som krever en liten skiftenøkkel. Når løsnet, vil den fjærbelastede giret lette sin posisjon.
 4. 4
  Juster den lave enden av giret ditt. Bruk en stjerne driver og justeringsskruen på toppen av giret. De samkjøre skruer er i nærheten av dekk på bildet. Se etter den som er merket med en L.
  • Start med å samkjøre den bakre giret til det største tannhjulet bak i bilen. Vær sikker på at kjedet ikke gni på giret når de skrur blir slått. Deretter skifte til minste bakre tannhjulet og justere giret slik at kjedet ikke gni giret i den posisjonen.
  • Merk: Det er ille å ri med kjetting din på sin fulle grad av strekningen. Du bør ikke være ridning med sykkel i små gir opp foran og lite tannhjul bak, men heller endre opp til din neste giret foran. Når du gjør disse justeringene, favorisere kjeden være i de større hjul på baksiden.
 5. 5
  Tilpass den høye enden av giret ditt. Mens du tråkker, bruke hånden til å presse krankgiret til sin øvre ende posisjon til å skifte kjedet til det største kjede ring. Hold giret på plass med hånden din mens du arbeider
  • Ved hjelp av justeringsskruen merket "H", justere giret i motsatt måte som før, slik at den ikke gni kjeden når kjedet er på det minste av tannhjul i ryggen. Juster deretter til det største tannhjulet.
  • Denne gangen du ikke ville sitte i den største opp foran og det største på baksiden, så hold det i tankene og favorisere kjeden være i de mindre tannhjul bak når du justerer giret til sin øvre ende posisjon.
 6. 6
  Slipp hånden din og la giret trekke ned mot bunnen slutten posisjon. Gi pedalene en sving for å la kjeden gire ned.
 7. 7
  Trekk kabelen så det er fin og stram. Fix tilbake giret og trekk kabel grep.
 8. 8
  Sørg for at alt skifter riktig.
 9. 9
  Nå går sykle!

Tips

 • Ta oppmerksom på at krankgiret kan være vanskelig å arbeide på grunn av sin posisjon og geometri. Bare være tålmodig og du vil snart ha det ned til en kunstform.
 • Det er nyttig å ha en tang på hånden for å hjelpe deg å trekke kabelen stram.

Advarsler

 • Feil justerte girene kan føre til dårlig skiftende eller kan få kjedet til å falle av under kjøring.

Ting du trenger

 • Stjerners skrutrekker
 • 5mm Hex driver
 • Tang (valgfritt)