Wkuno

Hvordan sjekke væsker i en bil

Din bil er en stor investering. Kontroll av væsker bidrar jevnlig beskytte mot nedbrytning, mekanisk skade, og selv mulige ulykker. Lær å sjekke bilens væsker selv og gjør det ofte. Når du får taket på det, vil det ikke ta lang tid.

Trinn

Hvordan sjekke væsker i en bil. Brukerhåndboken forteller deg når væsker må sjekkes, men dette er bare minimum for å holde garantien i kraft.
Hvordan sjekke væsker i en bil. Brukerhåndboken forteller deg når væsker må sjekkes, men dette er bare minimum for å holde garantien i kraft.
 1. 1
  Brukerhåndboken forteller deg når væsker må sjekkes, men dette er bare minimum for å holde garantien i kraft. Merk din kalender, eller bare sjekke væsker ofte.
 2. 2
  Park bilen på et flatt, jevnt underlag og sett på parkeringsbremsen.
 3. 3
  Åpne panseret (les linken for å gjøre dette trygt).
 4. 4
  Sjekk. Den bør nok sjekkes etter at bilen kjøles ned for en time eller så, slik at olje i retur gallerier, topplokk daler, etc. er drenert ned slik at du ikke får en falsk lesing. Finn peilepinnen (bruk bruksanvisningen). Hekt en finger gjennom løkken og trekk peilepinnen helt ut, slippe noen klipp som kan holde den på plass. Bruk et papirhåndkle eller klut til å tørke av peilepinnen rent, slik at du vil ha et klart lesing. Sett peilepinnen inn åpningen og skyv den helt tilbake, så langt inn som det går. Dra den ut hele veien, denne gangen å lese oljenivået. Når du er ferdig, setter peilepinnen i åpningen.
  • Peilepinnen har tegninger på det som indikerer et utvalg for akseptabel olje nivå (vanligvis laftet, fordypninger, eller beskrevet). Dobbeltsjekk markeringene du ser mot bilens instruksjonsbok. Hvis oljenivået er for lavt, må passende motorolje legges før bilen kan kjøres. Med en ny bil, ta det med til forhandleren sin tjeneste eller deler avdeling, vise dem har du hvordan du legger olje, og kjøper olje og deres mekanikere bruk. Med en eldre bil, ta den med til en auto deler butikken, de vil gå til din bil, viser deg hvor du skal legge til olje, og anbefaler hva du skal kjøpe. Siden noen motorer bruker mer olje enn andre, kan legge olje også blitt en hyppig oppgave.
  • Se på fargen på oljen din, også. Ren motorolje er en klar, gyllen farge. Dirty motorolje er svart eller brun. Hvis din er mørk, ta en titt på bilens poster for å se når oljen sist ble endret. Mørkere motorolje kan fortsatt kjøre en bil helt fint, så gå etter planen mer enn av fargen.
  • Du bør også endre motorolje ifølge både kjørelengde og tid. Rådfør deg med bruksanvisningen for de riktige intervaller. Selv om du ikke kjøre den anbefalte antall miles, planlegger å endre olje omtrent en gang hvert halvår. Bare sitte i oppkjørselen, kan bilens olje bryte ned og blir mindre effektive. Skifte olje oftere enn anbefalt tidsplan hvis bilen blir alvorlig bruk.
  • Gjentatt, uttalt tap av motorolje kan tyde på en lekkasje i en pakning eller at bilen er forbruker olje. Hold et våkent øye i oppkjørselen din med hvor du parkerer. Også se etter tegn på oljelekkasjer på utsiden av motoren, og hvis du ser noe olje eller konsekvent bruke olje, ta bilen til en mekaniker og forklare hva du har sett.
  • Hvis oljen ser melkeaktig eller skummende, kan det være forurenset med kjølevæske, og bør sjekkes av en mekaniker. Denne tilstanden kan indikere en blåst toppakning eller andre alvorlige problemer.
 5. 5
  Sjekk overføring væske (hvis du har en automatisk girkasse, se tips for manuell). Dette gjøres vanligvis med motoren i gang og fullt varmet opp, enten i nøytral eller park, avhengig av merke og modell. Det vil være den andre av to dipsticks. Som med oljen, finne den, dra den ut (slippe noen klipp), tørk den av, skyv den helt tilbake i bunnen av bevegelsen, trekk den ut og lese nivået. Igjen, se etter et nivå mellom de to merkene på peilepinnen.
  • Dette overføring væske er rødlig fordi det er rimelig frisk. Overføring væske ikke trenger å endres så ofte som olje, men det trenger av og til å endres. Intervallet kan være så mye som 100.000 miles i nyere biler, ta kontakt for å være sikker. Hvis din ser brun, svart, eller brent eller utseendet antyder at det ikke kom ut av en flaske det siste, bør du vurdere å erstatte den. Overføring væske smører girkasse, bilens girsystem.
 6. 6
  Kontroller bremsevæske. Kontakt med manuell for plasseringen, eller se seg om etter en plast reservoar som dette merket bremsevæske. Hvis reservoaret ser ut som dette, kan du lese væskenivået rett gjennom plasten. Tørk støv av utsiden, hvis du må. Det kan også hjelpe å skubbe bilen forsiktig på sin suspensjon med hoften, hender, eller kne, slik at væskenivået rister litt. Hvis du fortsatt ikke kan se det, ta av hetten og se i.
  • Biler bør ikke forbruke bremsevæske. Lav bremsevæske kan tyde på enten en lekkasje i bremsesystemet linje eller slitte bremseklosser overflater. Hvis bremsevæsken er lav, har bilen sjekket for å finne ut hvorfor. En bil med lavt bremsevæske eller lekker bremsevæske kunne ikke klarer å stoppe.
 7. 7
  Sjekk servostyring væske. Dette vil vanligvis også være en plast reservoaret. Les det gjennom vegger, som du gjorde med bremsevæske, ved å åpne lokket og helle mer av en passende servostyring væske i. Det kan være to par linjer, en for en varm motor og en for en kald motor. Les en som passer til den aktuelle tilstanden til bilen din.
 8. 8
  Sjekk kjølevæsken. Pass på at motoren har kjølt seg ned, ellers kan vann i tillegg fyker ut som du åpner reservoaret! Kjølevæsken vil mest sannsynlig være i et reservoar opp foran nær radiator.
  • Biler er konstruert for å operere med frostvæske som kjølevæske, ikke vann. Glykol er en blanding som har et lavere frysepunkt og generelt, et høyere kokepunkt enn vann. Hvis du må fylle på kjølevæske, gå kjøpe en flaske riktig ting.
  • Les etiketten på frostvæske. Noen formuleringer er ment å være blandet halvt om halvt med vann, andre skal helles i med full styrke. Frostvæsken etiketten vil fortelle deg hvilken type du har.
 9. 9
  Sjekk frontruten vaskemaskin væske.
  • Vindusvisker væske vil ikke påvirke ytelsen til bilen din, men dette er hva som kommer ut når du bruker sprøyter for å rengjøre frontruten mens du kjører.
  • Spylervæske som er formulert for å rense av bugs og andre veien sot er billig, så det er verdt å få the real thing, men topping av med litt vann vil gjøre i en klemme.
  • Det er vanligvis ingen skade i å ha spylevæske lav. Du vil naturligvis bruke dette opp mens du kjører din bil og rengjør frontruten. Bare fylle det før det blir helt tomt.
  • Hvis du venter veldig kaldt vær, sørg for å bruke spylervæske som ikke vil fryse i lav temperatur. Vindusvisker væske med lavt frysepunkt er spesielt merket som sådan.
 10. 10
  Kontroller lufttrykket i dekkene. Det er ikke en av væsker under panseret, men det er viktig for effektivitet og sikkerhet i bilen. Du bør sjekke dekkene enda oftere enn motoren din væsker. Mens du er der, sjekk mønsterdybde på dekkene dine.

Tips

 • Dette er en god tid til å sjekke og oppdatere dine vedlikehold poster. Når var siste gang du byttet olje eller tok bilen inn for en tune-up? Når er neste planlegge vedlikehold? Har du rotert dekkene siste?
 • Biler med manuelle girkasser også kan ha en clutch master sylinder reservoaret som i likhet med brake master sylinder, kan lekke ned og trenger påfylling.
 • For bakhjulsdrevne biler, bør differensialhuset bli kontrollert, så vel.
 • -Overføringer har smøremiddel som trenger sjekker også, og dette er gjort under bilen.
 • Gjøre notater i vedlikehold log om alt du finner, spesielt noe utenom det vanlige. Vær også oppmerksom på væske endringer og andre vedlikeholdsaktiviteter.
 • Hvis du finner en væskenivået lavt, sjekk det igjen snart og ofte, og holde et våkent øye under bilen din og i oppkjørselen din for lekkasjer. Hvis du finner noe lekker, ha bilen på service.
 • En kald er en som ikke har vært drevet i flere timer. En varm eller varm er en som har vært drevet nylig.
 • Det er også en god idé å jevnlig sjekke luftfilteret. Disse kommer i en rekke former og størrelser og er plassert i en rekke forskjellige måter. Det anbefales ikke å blåse ut filteret med en luftkompressor som dette skader filter. Beløpet det koster å skifte filter vil spare deg i gass kjørelengde.

Advarsler

 • Ikke sjekk væsker, som olje, rett etter å ha slått av motoren. Tillater en viss tid for å passere for å tillate at olje som har kjørt inn i motoren til å renne tilbake i reservoaret. Ellers kan du se en lesning som det er lav, når det faktisk er det ikke, med det resultat at du vil overfylles.
 • Hell aldri automotive væske på bakken, i storm avløp, eller ned synker. Samle dem i en flaske og spør din lokale auto deler butikken eller mekaniker butikk om resirkulering dem eller avhende dem riktig. Frostvæske er både attraktiv for kjæledyr, og skjebnesvangert giftige.
 • Pass på når topping av væske i bilen din at du bruker riktig type væske, eller det kan føre til skade på kjøretøyet. Hvis bilen din krever Mercon V type overføring væske, og du setter regelmessig Mercon / Dexron "3" væske i, kan du skade din overføring.
 • Unngå å få væske på bilens lakk, og noen væsker kan skade overflaten. Hvis noen skulle søle, vaske av rester grundig og raskt.
 • Bremsevæske må holdes helt rene og fri for fukt. Det er ekstremt viktig å tørke av alle overflater helt før du åpner bremsevæske tank i bilen. Den minste forurensning kan holde bremsene fra drift. Også, ikke bruk bremsevæske som har vært åpen i mer enn en måned eller to. En utette beholder med bremsevæske tar på fuktighet fra atmosfæren. For mye fuktighet i bremsesystemet kan føre til at det å mislykkes. Hvis det er noen tvil om sin alder, bruk en ny, (fabrikk) forseglet beholder med bremsevæske.