Wkuno

Hvordan du justerer en bakerste sykkelen giret

Har du noen gang hatt problemer med sykkelen bytte tannhjul uventet eller ikke skiftende riktig? Mange har dette problemet, men er redd for å forsøke å fikse det i frykt for å legge til problemet. Her er hvordan du får sykkelen din skiftende riktig ved å justere den bakre giret.

Trinn

Hvordan du justerer en bakerste sykkelen giret. Skifte sykkel til lavest mulig utstyr (største tannhjul bak kassett nærmest eikene).
Hvordan du justerer en bakerste sykkelen giret. Skifte sykkel til lavest mulig utstyr (største tannhjul bak kassett nærmest eikene).
 1. 1
  Skifte sykkel til lavest mulig utstyr (største tannhjul bak kassett nærmest eikene).
 2. 2
  Se på de bakre hjul (tannhjul) og sørge for at de ikke berører giret brikke / topp trinse (ledeskiven) når du er i det laveste giret. Dette er veldig tydelig som det fører til en svært høy lyd når sykkelen blir tråkket på dette utstyret. Merk: Hva pilen peker til er den øvre giret skivene hjulet.
 3. Hvis tannhjulene er i kontakt med kassetten, og slå i giret innretting skruen ("b" skrue eller kjede gap justeringsskrue) med urviseren for å øke strekk inntil tannhjulene er skilt fra kassetten ved minst et par millimeter (1/10 ").
Dersom hjul er for langt fra kassetten, løsne justering skruen til de berører, og stram det før de bare fjerne noen få millimeter.
3
Føl for strekk i den nedre kabel. Hvis det er spenning, løsne spenningen ved å vri kabelen regulatoren (indikeres med rød pil) klokken inntil det er ingen. Dette er viktig i forberedelsene til neste trinn.
4
Skifte til det høyeste giret og observere fra bak hvordan kjeden ritt på den minste tannhjulet. Hvis det ser ut som det kan komme av mot aksel, skru til "H" med urviseren til det ser sentrert. Likeledes, hvis kjedet ser ut som det er å gni på det neste giret, løsne "H" skrue. Å sørge for at du justerer riktig skrue, nøye se giret som du skru skruen, som giret skal bevege seg med bare en brøkdel av en sving av riktig begrensende skruen. Deretter omstille wirestrekket inntil skiftende er glatt igjen.
5
Skifte til det laveste giret for å sørge for at kjedet ikke faller av kassetten. Som i forrige trinn, se hvordan kjeden rides på tannhjulet (denne gang du fokuserer på de største tannhjulet). Hvis kjedet virker som det lener seg mot eikene, stram "L" skruen med klokken. Hvis det ser ut som den ønsker å gire ned, løsne "L" skrue. Test dine justeringer av skiftende gjennom alle girene igjen.
6
Forsøk å skifte gjennom alle girene i begge retninger, slik at du kan diagnostisere om det er skiftende riktig. Hvis sykkelen har problemer ned skiftende (skifte til større ringer, kjede klemmer de mindre tannhjulene) stram kabelen spenningen ved å skru spenningen skru ut (mot urviseren) en liten bit om gangen til det er skiftende riktig. Hvis sykkelen har problemer opp skiftende (skifte til mindre ringer, kjede holder seg for nær de større hjul) så løsne kabelen spenningen ved å vri strammeskruen klokken i en liten mengde.
7
Smør skruene og svingpunkter. Hold kjedet smurt med spesiell kjede glidemiddel for å sikre at stive kjedeledd ikke påvirker skiftende, og å sørge for at drivlinjen vil vare.

Tips

 • I noen sykler, blir posisjonene til "H" og "L" skruer (grensen skruer) reversert.
 • Alltid kontrollere at giret hengeren (der giret er festet til rammen) er ikke bøyd, så det må bøyes tilbake før du prøver å justere den giret. Tørk bort overflødig lube slik at ikke skitt samler seg på den.
 • Justeringer bør gjøres i kvart omdreining.

Advarsler

 • Med mindre du er en erfaren mekaniker kan dette være vanskelig å gjøre. Gå til din nærmeste favoritt sykkelbutikk og se om du kan få en butikk fyr å vise deg hvordan du justerer det.
 • Svikt i riktig justering navgir kan få kjedet til å skli av, skade på rammen og muligens sende giret inn i bakhjulet.