Wkuno

Hvordan velge en sykkel

Det finnes mange forskjellige typer sykler og mange forskjellige typer mennesker med ulike sykling behov. Noen mennesker liker triks, noen som løp, og noen liker hastighetskontroll. Du må ta hensyn til dine egne preferanser når du velger riktig sykkel for deg selv.

Trinn

Hvordan velge en sykkel. Lær om de grunnleggende typer sykler.
Hvordan velge en sykkel. Lær om de grunnleggende typer sykler.
 1. 1
  Lær hvordan å ri hvis du ikke allerede vet. Det er det første og viktigste steget. Du kan gjøre dette på praktisk talt alle sykkel som er riktig størrelse for deg, men starter på et grunnleggende enkelt hastighet sykkel med coaster bremser er vanligvis best, siden du ikke trenger å bekymre deg for å skifte gir og foran / bak oppbremsing sekvenser.
 2. 2
  Lær om de grunnleggende typer sykler. Her er noen eksempler, med en kort beskrivelse av hver.
  • Standard sykler. Dette er gammeldags, single speed sykler med coaster bremser (pedal bakover for å bremse). Bra for rolig ridning rundt byen hvis det ikke er noen alvorlige bakker eller andre hindringer.
  • BMX sykler. Lav profil sykler med 20 tommer, vanligvis knobby dekk. Dette er for "konkurranse" sykling på stier eller kurs. Og har kabel operert caliper bremser foran og bak. Disse syklene er enkelt rettet sykler.
  • Landeveissykler. Dette er en samlebetegnelse for tradisjonelle sykler laget for god ytelse på fortau. Det er et bredt spekter av valgmuligheter innenfor denne kategorien, ofte de kan klassifiseres i to brede grupper av racing / ytelse eller touring. Racing sykler er konstruert for ren fart med vekt på lav vekt, og plassere rytteren i en aggressiv holdning. Touring sykler er laget for vedvarende komfort og frakter last. De har tyngre komponenter for holdbarhet, mounts for rack-og fender vedlegg, og har en mer oppreist kjørestilling. Landeveissykler tradisjonelt har "drop" eller "aero" styret som tillater rytteren en rekke håndposisjoner for komfort eller for å oppnå en aerodynamisk kjørestilling.
  • Terrengsykler. Sykler beregnet for offroad bruk, med kompakte rammer, stabile kjøreegenskaper, fortolling for brede og knobby dekkene, og høyere håndtak for en mer oppreist stilling. For kupert terreng disse syklene vil vanligvis kommer med lav-range gearing. Det finnes mange typer utformet for bestemte formål, for eksempel alpint versus langrenn racing. De kan utstyres med avansert hjuloppheng og skivebremser systemer. Terrengsykler er også svært populær som all-around sykler på grunn av sin allsidighet, med glatte dekk kan de være effektive på veiene.
  • Tandem sykler. Disse syklene har et ekstra sete og sett pedaler for to personer å ri sammen.
  • Tilbakelent sykler. Disse sykler sete rytteren i en "liggende" posisjon med pedalene fremover, som er en mer naturlig stilling som krever mindre fleksibilitet enn oppreist sykler. De kan utstyres med frontruter for god aerodynamisk ytelse. Men de er generelt tyngre og kan ikke matche ytelsen til racing stil oppreist sykler.
 3. 3
  Velg en terrengsykkel hvis du liker å gå over store støt og smuss. Mange syklister har minst et hjuloppheng foran, for å forbedre komfort og styring kontroll på ujevne overflater. Terrengsykler kan også være bra for generell urban riding, på grunn av stabilitet og for å gå over fortauskanter og lignende. Nybegynnere kan finne terrengsykkel styret og kontroller enklere å bruke.
 4. 4
  Tenk på det tiltenkte bruk. Hvis du ikke har tenkt å ri på brolagt stier, vil en road sykkel være mer effektiv. Men racing stil sykler ikke vil være svært behagelig eller praktisk for casual eller praktisk ryttere. Det kan være vanskelig å finne mer komfort-orientert road sykler i butikkene, de har en tendens til å skyve enten racing sykler eller terrengsykler. En populær middelvei er "hybrid" stil sykkel.
 5. 5
  Hvis du har tenkt å montere en kurv, salveskene, eller en baby sete, vil du ønsker å være sikker på at rammen er kompatible med disse enhetene. Mange sykkelbutikker har komplette samlinger med disse vedleggene allerede montert, så det blir ingen tvil om deres egnethet.
 6. 6
  Vei-og terrengsykler har som regel tannhjul og Shifters, vanligvis drevet av en slags trigger. De er veldig nyttig for de fleste ryttere, spesielt i kupert terreng, eller for høy ytelse. De lar deg justere syklet forsøk på å redegjøre for åser, vind, eller din egen trøtthet. Men disse systemene også legge betydelige kostnader og kompleksitet (og vekt). Av denne grunn, eller bare for utfordringen, noen ryttere velge en sykkel med ett gir ("Singlespeed" sykler). Enhver sykkel kan omdannes til en Singlespeed, men med mindre rammen er beregnet for den, vil en kjedestrammer være nødvendig.
 7. 7
  Tilpasning av sykkel er viktig å vurdere. Forskjellige sykler har ulike dimensjoner for varierende typer kroppen. Kontroller at skreve høyden er ikke for høyt for deg, slik at montering og demontering vil være behagelig og lett. Sykler er utstyrt med dekk fra 12 "for barnas sykler, opp til en standard 26 eller 28 tommer, for voksne, og enda høyere for spesialiserte racing sykler.
 8. 8
  Test sykle før du kjøper den. Hvis du ikke kan få sykkelbutikk å la deg prøve deres ut, gå til en annen butikk, eller låne en fra en venn. Det er lettere å få en sykkel som passer, enn å justere og få acclimated til en som ikke gjør det.
 9. 9
  Kjøp eller har din sykkel profesjonelt montert. Dette gjelder spesielt med giret utstyrt sykler, men å ha det gjort profesjonelt sikrer alle bolter og muttere er installert og strammet riktig, og alt tilbehør er riktig montert og justert riktig, så vel.

Tips

 • Kjøpe en sykkel vil være mye enklere hvis du velger en sykkelbutikk i stedet for en "big box" butikken, siden butikken bør ansette kunnskapsrike mennesker som kan hjelpe deg å gjøre et godt valg.
 • Terrengsykler er ofte kjøpt til bruk som generelle landeveissykler. Mens de er behagelig og lett å ri på veien, er det to ting å se opp for hvis du bare vil ha det som en generell road sykkel:
  • Få mudguards: ett problem med terrengsykler er at de er egentlig ment for off-road sykling der gjørme, løv og pinner kan bli fanget i skjermene, derfor har de en tendens til å ikke ha mudguards. For din daglige sykle på veien, mudguards er avgjørende (ellers vil du få en gjørmete strek opp ryggen, og andre syklister og trafikanter vil bli dekket i spray din når man kjører bak deg). Med mindre du virkelig vil at terrengsykkel for seriøs off-road sykling, insisterer på god kvalitet mudguards, dekker at hele hjulet (ikke bare en av de såkalte "crud catcher" stil plast vakter som passer under salen - frelse dem for off -road sykling).
  • Unngå chunky dekk: terrengsykler tendens til å ha veldig tykk dekk, med dype løpebaner. Denne typen dekk er avgjørende for å ta tak i gjørmete forhold, men på en vei (selv en våt en), den dype mønster bare tjener til å gjøre sykling vanskelig. Den ekstra energien som kreves for å pedal med chunky dekk er betydelig. Du kan høre den lave summingen at de genererer! Så, med mindre du virkelig trenger sykkelen for seriøs off-road kjøring, bør du få dekkene med grunt slitebanen. Glatt glatt-dekkene er gode for på veg, men mest for racing, kan de være glatte i vått og dyrt. Men det er et godt utvalg av generelle formål road dekk med grunt slitebanen, disse gjør en utmerket dekk for en terrengsykkel for bruk på veien.
  • Terrengsykkel styret kan bli ubehagelig etter en stund når hendene er i samme stilling for lenge. Det er et par ting du kan prøve å gjøre om dette. En er bar ender: disse er ekstra "horn" som stikker på endene av styret og gi et alternativ grep. De kan også gjøre det lettere å få kroppen fremover for klatring eller syklet inn i vinden. Et annet alternativ er fatt selv, og noen selskaper som Ergon gjøre grep med en mer anatomisk formet bule som du kan finne mer komfortable enn de enkle runde tube grep.
 • Kjenne til ulike typer sykler, og de er Mountain / Freeride sykler, landeveissykler Trail Bikes, Dirt Jumping sykler, BMX Bike og Dirt Bike.
  • Hvis du ønsker å ri på dirt, land, og gress og vil treffe et par triks og hopp på den måten du vil ha en Mountain / FreeRide sykkel, eller en Dirt Jumping Bike. Disse syklene er best for skitt hopping og gjør veien triks som CatWalking.
  • Hvis du ønsker å ri som proffene i Tour De France rase eller har planer om pendling på sykkelen din, vil du sannsynligvis ha en landeveissykkel i tankene. The road sykkel har svært tynne dekk slik at du kan gå veldig fort. Landeveissykler brukes ikke for triks eller skitt hopping.
  • Også hvis du ønsker å treffe store hopp, ET A Dirt Jumping sykkel siden de er de beste for å hoppe og gjøre de slags triks.
  • For tiden når du ønsker å gå til Sykkel / Skate park og traff noen søte triks på halfpipe eller rails. Du vil ha en BMX sykkel, er disse syklene laget for triks fordi de er så små og lette.
  • Hvis du ønsker å gå i høye hastigheter og ønsker å betale store penger, vil du kanskje en skitt sykkel. Disse syklene har en motor / motor i dem og vil gjøre deg raskere forbi alle de vanlige syklister.

Advarsler

 • Bære en hjelm til enhver tid. Hodeskader kan deaktivere deg for resten av livet ditt.