Wkuno

Hvordan fett sykkel hjullagrene

Hjullagrene sitte mellom en kjegle skrudd til hjulakselen og koppen i hjulet hub. De må være riktig justert og smurt. For å finne ut om de trenger smøring uten å ta alt fra hverandre, bare å fjerne hjulet fra sykkelen, støtte akselen horisontalt med fingrene, og vri hjulet sakte - prøv å ikke vippe akselen mens den roterer. Hvis hjulet ikke slår jevnt eller du kan føle små humper i fingrene, så du må demontere lageret montasje og service i lagrene.

Trinn

Hvordan fett sykkel hjullagrene. Få noen gode, flate, åpne fastnøkler.
Hvordan fett sykkel hjullagrene. Få noen gode, flate, åpne fastnøkler.
 1. 1
  Få noen gode, flate, åpne fastnøkler. Sørg for at de er i størrelsene 13mm og 15mm. De er de mest vanlige størrelsene. Ingen annen størrelse fastnøkkel vil fungere, men alle typer skiftenøkkel vil gjøre for låsemutteren.
 2. 2
  Sett den flate skiftenøkkel på lageret kjegle mellom navet og låsemutteren. Sett skiftenøkkel på låsemutteren. Hold peiling membran på plass og skru til låsemutteren. Best posisjon til å gjøre dette på er bøyd over rattet mens den sitter på bakken. Uansett hva du gjør, ikke åpne kjegler i det hele tatt mens du er i denne posisjonen. Bare låse den opp slik at du kan skru alt med fingrene senere.
 3. 3
  Grab akselen på den siden som fremdeles er låst på plass og peker til slutt at du nettopp har løsnet, opp. Nå er det på tide å skru låsemutteren nesten helt av akselen. Deretter skru peiling kjegle å eksponere hjullagrene til dagens lys. Noe fett i det?
 4. 4
  Re-fett. Den raske måten å re-fett lagrene er bare ved skyting fett i lagrene, skru kjegle igjen, snu hjulet igjen, hold kjegle av lageret du nettopp har smurt, ta tak i akselen nå vendt opp, skru den å avdekke motpartens lagrene og pakk dem med fett. Men den riktige måten er ved å ta alt av, rengjøre alle kjeglene, hub kopper, lagre og fyll nytt med fett.
 5. 5
  Monter. Skru lageret kjegle tilbake på plass, men ikke for stramt. Lagrene skal kunne rulle jevnt uten aksel lek. Trekk til mutteren på plass og sjekk igjen.

Tips

 • En god fett oppskrift for å prøve er en 50/50 blanding av grønn aksel fett og alle typer hvit teflon baserte sykkel fett. Den teflon fett er veldig bra, men er ikke veldig tykk og har en tendens til å liquify enkelt. Den grønne aksel fett legger muskler til det.
 • Bare angre den ene siden av akslingen, på denne måten du er sikker på at akslingen er alltid sentrert når du skrur den.
 • En annen form for fett som fungerer godt for dette er kalt White litiumbasis. Det er noen ganger selges under merkenavnet Lubriplate ®.
  • For å pakke bakhjulene, må du fjerne utstyret hjul på dem. For å gjøre dette, trenger du en spesiell kontakt for å skru det. Sjekk med din lokale sykkelbutikk for riktig en. Det er noen få modeller og typer.
 • Sørg for at de bærende kjegler er riktig moment ned på begge sider. Lagrene skal være løs nok til at hjulet til å snurre jevnt og lett, men stramt nok slik at det er ingen side-til-side play når hjulet er reinstallert, gripe gaffel eller ramme og presse hjulet sidelengs med tommelen til sjekk.
 • En fin måte å pakke fett i hjulakslingene er ved hjelp av en liten mater sprøyte.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du blander smørefett som ikke alle er kompatible.
 • Coaster brems eller indre speed-huber er nesten vanntette og svært sjelden trenger smøre. De bør håndteres av en proff.
 • Hvis du noen gang hører knaser lyder mens du vrir på aksel, har skitt fått inn orientere deg, og du bør starte helt på nytt. For å unngå dette, må du jobbe i et rent sted. Hvis alt er ren, kan du ha små groper i dine bærende kjegler eller cup. Lagrene vil bli spist bort med tiden, og det ville være en god ting for å erstatte disse.