Wkuno

Hvordan skrive en rockelåt

Det er mange gode rockelåter der ute. Men for å skrive din egen sang å spille gitar, er trommer, bass, eller synger ikke nok. Faktisk kan du skrive en god rockelåt uten å spille et instrument. Skrive en rockelåt kan være vanskelig, men når du vet hva du gjør vil du finne det blir enklere. Du må bare bli inspirert.

Trinn

Hvordan skrive en rockelåt. Det finnes mange forskjellige typer av rockelåter, og det ville være svært vanskelig å dekke dem alle på én side.
Hvordan skrive en rockelåt. Det finnes mange forskjellige typer av rockelåter, og det ville være svært vanskelig å dekke dem alle på én side.
 1. 1
  Det finnes mange forskjellige typer av rockelåter, og det ville være svært vanskelig å dekke dem alle på én side. Men de fleste rockelåter alle bryte ned til fire deler:. Kroken, melodien, broen, og koret (men det er så mange andre typer måter å sette en rockelåt, så ikke bekymre deg for det). Men før du begynner å spille inn sangen, før du begynner å utvikle sangen, før du begynner å skrive sangen, før du selv har en idé, må du ha inspirasjon. Du kan ikke tvinge inspirasjon, kommer den til deg i det rette øyeblikket. Liker, du har nettopp slått opp med kjæresten din, eller du nettopp har blitt sparket ut av skolen din, så ikke kast bort tiden din, dette er det beste øyeblikket, skriv ned det første som kommer i hjernen din, nå du har fått ideen. Ideen er den aller første delen av alt. Så, hvordan får du ideen? Først begynne å tenke på budskapet og stemningen sangen vil gjennomføre. Dette trenger ikke å være veldig detaljert eller noe, bare en grunnleggende idé.
 2. 2
  Få en penn eller blyant og et stykke papir for å ta dine ideer. Begynne å tenke på kroken. Kroken er en slags en sub-melodi, et riff, noe du lett kan nynne, eller den delen av sangen som blir sittende fast i hodet ditt. Kroken setter generelt stemningen for alt annet. Hold kroken enkelt som det er ikke det viktigste melodien på sangen. Etter å tenke på hvordan kroken skal lyde, begynne å faktisk skrive det. Rock musikk er vanligvis basert på de større / mindre / power akkorder av to sett med akkorder: I, BIII, IV, V, bVII (I nøkkelen av E baren akkorder begynne på frets: 0,3,5,7 og 10) eller jeg, BIII, IV, BVI og bVII (disse er 0,3,5,8 og 10). Det første settet vil gi deg en mer "klassisk Rock" lyd, mens det andre settet høres mer moderne. Rote rundt med akkorder fra ett av settene ovenfor til du får noe som fungerer.
 3. 3
  Utvikle de viktigste melodien. Den viktigste melodien vises vanligvis i versene av sangen. Det er vanligvis spilt i en Intro og deretter sang som vokalen gjennom hele sangen. Men det er for tidlig for tekstene ennå, så tror bare opp en generell melodi. En ting du kan gjøre er å ta opp kroken og bare syltetøy til det før du finner en klar melodi som høres bra ut og går bra med kroken.
 4. 4
  Ofte melodi starter med det samme notatet som "bakken note" eller rot i nøkkelen akkord, for eksempel i D-dur vil det være en d-note og i E-moll en e-note. Så melodi kan løfte opp til tredje eller femte ovenfor, eller drift til tredje eller femte under notatet der det begynte fra. (I nøkkelen til D-dur, til f # eller en og deretter ned til B eller G.) Vanligvis et vers ender opp med å returnere til samme notatet som begynt med eller gå en oktav under.
 5. 5
  De to viktigste komponentene i en sang er det verset og refrenget. Hver gang verset spilles ordene forskjellig, mens ordene for koret forbli den samme gjennom. Verset ganske mye følger kroken og den viktigste melodi. Men refrenget bør være catchier og mer minneverdig enn verset.
 6. 6
  Tenk på en akkord progresjon som er litt forskjellig fra kroken og (muligens) i en annen toneart. Deretter skrive melodien. En annen ting å huske på er overgangen fra vers til refreng. En god idé ville være å legge en bro. En bro er som et vers, men musikken er annerledes, og det er bare spilt en gang.
 7. 7
  Utvikle en bakgrunn. Legg til en basslinje (base det omtrent rundt akkordene som brukes av gitar), trommer og andre instrumenter du tror er nødvendig. De bør gå sammen med temaet og kroken. Også, legger backing vokal. Det er en god idé å arbeide gjennom dette trinnet parallelt med de forrige.
  • Nå er det tid for tekstene. Tekstene bør forholde seg til stemningen og budskapet i sangen din. De er en del som taler til folket. Tekst i verset bør være mer som å fortelle en historie. Tekst i refrenget, på den annen side, skissere hovedtema (e) av sangen. Noen rock tekstene vil ha en uttalelse, vil noen har et forslag, vil noen fortelle historien og noen vil bare være vrøvl. Tekstene som skriver en flott sang er teksten at en folkemengde kan synge med på.
 8. 8
  Du skal nå kunne skrive din solo. Solo er vanligvis spilt på en gitar, men det er ingen begrensninger. Reiser bør være som vers, refreng, eller begge deler, unntatt i stedet for tekstene gitar (eller annen solo instrument) spiller melodien. Merk imidlertid bør soloinstrument ikke spiller den viktigste, sekundær, eller noen annen melodi tidligere brukt i sangen. God solo-skriving teknikk er rett og slett improvisere. hvis du er en nybegynner solo-er, da en stor stein solo skulle spille den pentatonic skala
 9. 9
  Sett dem alle sammen. De fleste rockelåter er organisert på denne måten: Intro, en Vers, Refreng 2 Vers, Refreng Refreng (gjentatt), Solo. Noen sanger har en annen del etter solo: The Outro. Det kan også være et annet vers et sted inne i sangen. Men som en nybegynner, bør du holde deg til den generelle struktur og da, som du får mer erfaring, utvikle din egen. Få et stykke papir og skrive alle disse ned. Sett inn deler av sangen på passende steder.
 10. 10
  Organisere et band. Begynne å øve på sangen. Da vil du kanskje å sette annonser sted å få noen medlemmer. Under praktisere tid, kan du gjøre noen siste endringer i kroken, melodi, og en annen del av sangen. Deretter er du klar til å spille.
 11. 11
  Få noen gode opptaksutstyr og spille inn sangen. (Pawn butikker eller nettbutikker for musikk vanligvis har alt du trenger.)
 12. 12
  Vis sangen til venner og familie. Du ønsker å ha andre meninger enn din egen. Deretter foreta nødvendige endringer i henhold til tilbakemeldingene du fikk.
 13. 13
  Du kan nå brenne sangen på en CD og slipp den til offentligheten, eller skrive flere låter og produsere et album.

Tips

 • Kontroller at du nyte musikken du skriver, hvis du ikke gjør det, vil det være mindre inspirasjon og du vil hate å spille det.
 • Tekstene ikke helt å rime.
 • Hvis du tenker på noe fengende i hodet skrive det ned eller vil du sannsynligvis glemme
 • Når du skriver instrumentale delene, kan du prøve å ha gitar og bass spiller i en annen rytme. Dette gjør sangen høres mer komplisert, som du sette noen trodde på det.
 • Alltid være deg selv. Skriv om dine følelser eller personlige erfaringer, eller erfaringer med folk nær deg. Folk ønsker å høre om ting som er personlig og ekte. Hvis noe er falsk de kan fortelle nesten umiddelbart. Noen erfaring at effektene du og / eller endringer ditt liv, på godt og vondt, er noe som andre kan forholde seg til, og noe som de vil like.
 • Som du skriver, kan du prøve å holde det samme temaet. Ikke vær til kompleks med tekstene dine.
 • Husk opphavsrett sangene dine før du selger dem.
 • Eksperiment. Som du får mer erfaring, kan du gjøre endringer i den generelle strukturen og selv gjøre opp din egen.
 • Slapp av og kom i et behagelig sted å tenke.
 • Være ekte. Rock handler om lidenskap, følelser og makt. Skriv om hva du vil. Jo mer ekte, jo bedre sangen er.
 • Hvis du må, gå rundt en stund og tenke på et par ting det kan være lurt å skrive om.
 • Hvis du har kommet opp med en bit av en sang, men må forlate ta det opp på telefonen din slik at du ikke glemmer det.
 • Det er lettere å skrive tekstene når du har gitaren del gjort.
 • Det er lettere å komponere en rockelåt når du vet hvordan du skal spille et instrument.

Advarsler

 • Som en nybegynner, holde sangene under 3 minutter som det blir litt kjedelig etter det. Men som du får mer erfaring, kan du skrive mye lengre sanger som ikke er kjedelig i det hele tatt.
 • Pass på at sangen er greit med bandet før du setter den i stein. Bandet ditt vil bli sint hvis du begynner å bli selvstendig.
 • Selvfølgelig, ikke kopiere andre eksisterende sanger / melodier fordi du vil få problemer etter hvert og høres veldig falsk. Prøve og være original (Du kan låne og endre ting og tang, som gitar effekter, vokal stiler, noen akkorder her og der, ord du beundrer, osv. Men ikke hele biter og riff.). Det høres forferdelig å fullstendig rive noen andre av, med mindre du er i et cover eller tribute band.
 • Ikke gjør det for repeterende ellers folk vil gå lei med sangen.
 • Ikke gjør det sårende
 • Don `t argumentere med mannskap / band. La alle ha en tur til å ytre sine meninger.
 • Ikke prøv det så vanskelig, hvis sangen ikke kommer til deg, så gå til pub, ta en øl, eller bare ringe en venn, og det vil komme lettere i tankene dine.

Ting du trenger

 • Penn / blyant eller datamaskin
 • Paper
 • inspirasjon
 • Instrumenter