Wkuno

Hvordan å spille piano

Pianoet var en gang et viktig tillegg til hjemmet, en kilde til familie underholdning og personlig musikalsk nytelse. I dag fortsetter det å være en viktig og kjære instrument, og vite hvordan du skal spille en kan gi deg mange muligheter til å live opp en fest, bli et band eller komponere din egen musikk. Lære å spille piano krever engasjement, kjærlighet til musikk og en vilje til å holde utfordrende selv - i utgangspunktet kan alle som ønsker det, kan lære å spille piano.

Trinn

Hvordan å spille piano. Kontroller at du er villig til å øve i tretti minutter eller mer hver dag.
Hvordan å spille piano. Kontroller at du er villig til å øve i tretti minutter eller mer hver dag.

Tilgjengelighet og pris

 1. 1
  Kontroller at du er villig til å øve i tretti minutter eller mer hver dag. Hvis du ikke, spare bekostning av kjøper piano, bøker og lærdom, for å si ingenting av tiden. De første ukene er litt av en innsats, og du må være forberedt på å holde ut og lære gjennom ren arbeid.
  • Sjekke kalenderen. Hvor er du forberedt på å blokkere ut en halv time om dagen? Har du andre aktiviteter som kan forstyrre denne gangen eller kan du skifte ting rundt?
  • Hva med andre medlemmer av husstanden? De kommer til å være i orden med piano som spilles daglig på bestemte tider? Hvis veggene er tynne som papir, kan dette også må omfatte vurdering av dine naboer.
 2. 2
  Være oppmerksom på at pianoer kan være svært dyrt. Hvis du ikke har råd til å kjøpe en, tastaturer er en utmerket, billigere alternativ. (Det finnes også noen gode overganger, for eksempel digital Grands fra merker som Roland og Yamaha.) Hvis du har råd til en, må du vite hvilke kriterier du bør vurdere når du kjøper deg et piano. Med litt flaks eller dedikert søking, kan du ofte låne et piano fra noen eller få et gammelt piano at noen blir kvitt. Noen skoler, kirker eller samfunnshus vil også være villig til å la deg tinkle på tastene på et vanlig slot forutsatt at de vet at du er seriøs om å lære og vil ta vare på deres eiendom.
  • Se på nettauksjoner og rubrikkannonser for gamle pianoer til gode priser. Sjekk også ut nettsteder som Freecycle, hvor uønskede pianoer kan slå opp, men du må sikkert få piano innstilt og muligens også gjenopprette det noe.
  • Ring rundt eiendom salg auksjonarius for å se om de har noen pianoer opp for auksjon. Be om å bli varslet dersom en kommer i. I noen tilfeller kan du plukke opp et piano for nesten ingenting.

Komme leksjoner

 1. 1
  Ordne for musikkundervisning med en lærer i ditt område. Rubrikkannonser eller en henvisning fra en venn er gode steder å starte. Mange skoler og høgskoler tilbyr pianotimer til subsidiert pris. Spør andre piano elever for tilbakemelding om sine bøker eller lærere.
  • Finn riktig lærer! Ditt forhold til læreren din kan påvirke hvordan du føler om å øve, så legge til rette for en prøveperiode på noen uker for å finne ut om det er en god passform. Dette er viktig for foreldre å erkjenne, så mye som det er for eleven å forstå.
 2. 2
  Vet hva læreren planlegger å dekke i leksjonene. Vær sikker på læreren din eller leksjon bok inkluderer tid brukt til å lære alle aspekter av piano (inkludert akkorder, teori og læring stykker utenat) i læreplanen.
  • I tillegg til å studere tradisjonelle akkord relasjoner (harmoni), ta en klasse i komposisjon og lytte til så mye musikk som du kan. Samfunnet høgskoler tilbyr utmerket undervisning i musikkteori, historie og komposisjon. Læring musikkteori er moro og er den beste måten å bli en stor musiker, enten du ønsker å spille klassisk, jazz eller pop.
  • Spille med andre mennesker i ensembler er også en utmerket idé for å bo motivert og lære teknikker fra andre.
 3. 3
  Hvis du ikke ønsker å ta pianotimer, er det mulig å lære av deg selv. Men har du arbeidet ditt kutte ut for deg, og du må være veldig disiplinert og pliktoppfyllende om praksis. Undervisning selv hvordan å spille bra er en enorm oppgave, men det kan gjøres.
  • Gjøre bruk av elektroniske ressurser, for eksempel de mange gode video leksjoner om å lære piano tilgjengelig på video nettsteder.
 4. 4
  Enten læring med en lærer eller på egen hånd, kan du bruke teknologi til din fordel. Det er gratis internett spill, som for eksempel Jayde Musica og Grand Staff Defender, som kan hjelpe deg med både lesing musikk og spille piano. Det finnes også elektroniske enheter som kan hjelpe deg til å øve på pianoet mer effektivt. For eksempel er PianoMaestro en stripe av lys som hviler på toppen av de svarte tangentene på piano. Lysene veilede deg om hvilke noter å spille, slik at du kan utvikle seg raskere og bli motivert.

Øve på piano

 1. 1
  Sitt riktig. Hånd-og kroppsholdning er svært viktig. Lute gir et dårlig inntrykk og ha en dårlig hånd holdning vil virke mot sin hensikt å øve på.
  • Holde håndleddene løs og hendene fleksibel.
  • Hold fingrene på en naturlig kurve, som om du holdt hendene langs siden. Dette gir deg mer kraft i fingeren slag.
  • Hvis du flytter hendene, bør albuene ikke være i bevegelse som om du gjorde det "chicken dance". Istedenfor å flytte albuene, flytte håndleddene.
 2. 2
  Varm opp. Øv på arpeggioene, akkorder, skalaer og andre grunnleggende ting i begynnelsen av øvelsene. Fingrene dine vil bli "varmet opp" og klar for alle dine sanger.
  • Det er best å varme opp ved begynnelsen av hver øvelse med en avslappende finger trening. Dette vil strekke fingrene og hendene og hjelpe deg å spille med hendene avslappet.
 3. 3
  Øv daglig i minst tretti minutter eller mer. Fingrene dine vil "ruste" hvis du ikke spiller for enda en uke. Imidlertid kan du oppleve at en kort pause eller ferie er greit, forutsatt at du øve flittig. I begynnelsen kan praktisere være smertefullt, og du kan bli veldig frustrert. Som dine ferdigheter vokser, vil du bli bedre og spille piano blir ren nytelse.
  • Når du spiller, bør du være i stand til å se fingeren bein trekk. La hånden din bare henge og flytte bare fingrene.
 4. 4
  Spille covere av sanger som du liker. Sjansene er du vil ikke like mye av sangene som instruktør eller leksjon bok bruke til å lære deg piano grunnleggende. Ikke vær redd for å blande den opp ved å dekke mer underholdende sanger på piano, selv om de er vanligvis spilles med andre instrumenter. Anser det som en mulighet til å lære av storheter mens motivere deg selv til å spille.
  • Gå sakte og jevnt når man lærer et nytt stykke. En god ting å gjøre er å spille melodien med den ene hånden, og deretter den andre delen med den andre hånden. Spill noen ganger separat og deretter sette dem sammen. Dine hender vil bli vant til å spille, så når du setter dem sammen, vil det føles nesten automatisk.
 5. 5
  Øve mye. Jo mer du øver, jo bedre vil du utføre. Dette er spesielt viktig gitt det faktum at selv erfarne utøvere får alvorlige nerver før en forestilling, så hvis din underbevissthet vet hva de skal gjøre, vil du føle deg mye mer trygg når du spiller i offentligheten.
  • Øve litt mer hver dag. Hvis du prøver å spille fem minutter på din første par dager, vil hendene og håndleddene mest sannsynlig blir lei (ikke presse dem til å spille hvis de gjør eller du vil snart gi opp). Hvis du praktiserer enkle brikker i små spruter hver dag selv, vil hendene bygge opp utholdenhet kreves for å spille for lenger.

Akselererer læring

 1. 1
  Forbedre teknikken ved å lære i segmenter.
  • Prøv først å sightread stykket uten å bekymre deg hvis du gjør feil, og deretter øve hver hånd separat.
  • Bryt musikken inn i segmenter og lære den høyre delen. Lær segment av segment, og koble dem sammen. Fortsette å øve til du har mestret høyre hånd. Spille gjennom hele stykket. Hvis du gjør en feil, kan du prøve å plukke opp fra begynnelsen av at tiltaket. Starter fra begynnelsen hver gang du gjør en feil vil bety at du lærer starten av sangen veldig godt og kanskje aldri kommer til slutten! Vær tålmodig, da denne prosessen vil gjøre deg i stand til å komme gjennom hele stykket feilfritt.
  • Når du har mestret høyre hånd, gjentar du prosessen med venstre hånd.
  • Deretter gjentar du prosessen på nytt, denne gangen for begge hender. Ikke prøv å spille på normal hastighet før du er sikker i din fingret og notater.
  • Deretter øker farten gradvis. Spille stykket til du huske det, og du kan spille flytende.
 2. 2
  Forbedre din forståelse av stykket ved å lære i tiltak. Ta et nytt stykke fra hverandre ved å lære ett eller to tiltak i en tid, og gå over det igjen og igjen. Den neste dagen, gjør det samme med de neste få tiltak, og deretter inkludere de siste tiltak og spille dem alle sammen. Ved å praktisere denne måten kan du tilbringe kvalitetstid å lytte til hvordan de høres og gjør at fingrene vet hvor du skal gå og når.
  • Ikke frik ut når du ikke kan spille et mål (eller to). Bare ta en kort pause. Gi deg selv litt tid til å roe ned før du angriper utfordringen igjen.
  • Tiltakene på en sang er ikke "stopp skilt". Når du når et mål, aldri stoppe. I stedet fortsetter sangen med samme hastighet.
 3. 3
  Holde en vanlig, jevn rytme mens du spiller. Bare spiller rytmisk gjør et stykke høres mye bedre. Vurder å kjøpe en metronom for å hjelpe med dette. Vurder å kjøpe et piano med en metronom. Mange pianoer har dem bygget i, og selv om de ikke gjør det, vil en håndholdt metronom nok.
 4. 4
  Prøve å ikke gjenta feilene dine. Øve på feil måte mange ganger vil sementere en feil i ditt sinn og muskel minne.

Improvisere

 1. 1
  Tenk notater og improvisere. "Thinking notes" betyr at du kjenner hver eneste tone du spiller. Selv om det høres enkelt, kan det være svært utfordrende. Spille et stykke som du har lagret og kan spille veldig bra. Nå navngi hver oppmerksom på at du spilte uten å se på piano. Deretter tar en melodi du har hørt på TV eller et annet sted og prøve å spille det ved hjelp av øret. Satse på å kjenne hver eneste tone du spiller. Mens du spiller av øret er bra, det er mye bedre hvis du vet hver oppmerksom på at du spiller.
  • Lær å skue lese noter. Dette vil tillate deg å spille et stort utvalg av stykker uten å lære dem utenat. Det er en nyttig ferdighet å øve så tidlig som mulig når de skal lære musikk.
  • Lytt til notatene og tune ørene til nøkler 'plasser. Dette er nødvendig på noen avanserte piano tester og vil tillate deg å imponere dine venner ved å spille med bind for øynene!
 2. 2
  Spille når du kan, selv om du ikke har et piano. Låne andres piano, trykke ut noen notater på tastaturet i butikken, kan du bruke den digitale enheten musikk tastatur eller bare spille fra minnet på den tomme pulten foran deg. Være som Paul McCartney, som ikke kan gå med et piano uten en veldig sterk trang til å spille det, den eneste gangen han ikke er om han ville komme i trøbbel!
  • Spille enkle stykker etter gehør og lage dine egne arrangementer av dem. Dette vil hjelpe deg til å bli mindre avhengig skrevet musikk. Når du spiller på gehør, fortsett! Ikke begynn deler av stykket om igjen. Hvis du savner en akkord én gang, kan du øve slik at du skal spille det neste gang. Det viktigste er å overvinne repetisjon og nøling og lære å spille et stykke gjennom glatt når du utfører den.

Tips

 • Få vant til tanken på at noen av pianoer du skal spille ikke vil høres utrolig eller være i perfekt harmoni. Dette er en av farene ved å være et piano spiller, du kan ikke bære din favoritt instrument med deg. Prøv å gjøre det beste ut av ting når du spiller en mindreverdig instrument. En god pianist kan vanligvis gjøre en dårlig pianolyd rimelig bra, selv om noen pianoer er i så dårlig forfatning at du må gjerne si at du ikke kan spille det piano!
 • Hvis du er sjenert, øve spille foran familie og venner. De vil nyte det, og i tid, så vil du.
 • For spillere som har erfaring: Etter hvert vil du spille raskere brikker som er også lang. Hvis du fortsetter å trykke på tastene, vil du trett ut før du selv er ferdig med den første siden. For å forhindre dette, løfter fingrene opp høyere for sterkere notater og beveger håndleddet slik at det "følger notene", som de tastene du trykker gjøre høyere og høyere lyder, får håndleddet nærmere og nærmere til høyre side av piano når du står overfor den. Gjøre det motsatte når lydene laget av tastene bli lavere og lavere. Men hvis du overdrive det, vil det ikke være noe poeng.
 • Curve fingrene for en sterkere tone og en bedre kvalitet på musikken. Motstå fristelsen til å spille flatt fingret.
 • Hvis du er på en konsert og hendene rister vilt, sitte på hendene i noen minutter før du går ut for å leke. Det roer dem ned.
 • Det er bedre å spille for sakte enn å spille for fort når du utfører. Spille jevnt og med stor forsiktighet i kontakt og du vil høres profesjonell.
 • Den fingering, hastighet og akkorder i noen stykker kan være frustrerende og vanskelig, men presse gjennom den. Hvis du blir frustrert, gå bort fra piano i noen minutter før du er klar til å spille igjen. Hvis du tar pianotimer, husk dette: Du er veldig heldig, og mange foreldre ønsker at deres barn skal lære piano, men ikke alle har råd til det.
 • For middels / avanserte spillere: Prøv å spille gjennom det nye stykket ved hjelp av akkorder skrevet over grand staff. Bruk venstre hånd til å spille oktaver og din høyre hånd til å spille akkorden. Begynne å bruke den første inversjon av hver akkord, så for en utfordring, begrense deg til å bruke bare én oktav og prøver ut forskjellige inversjon av akkorder.
 • Pass på at fingrene ikke får kaldt når du spiller. Når du har kalde fingre (og hender), vil det være vanskeligere å spille piano, og det vil skade fingrene. Hvis du hendene er kalde før du begynner å spille, ikke spille, bare varme dem opp ved å kjøre hendene under varmt vann eller holde dem over en varmekilde (nøye) i noen minutter.
 • Ikke holde foten på opprettholde pedal, det tåkelegger dine akkorder sammen og gjør dem sound "gjørmete". Hvis du ønsker å korrekt bruke sustain pedal, spille en akkord, trykker pedalen ned, og deretter et brøkdels sekund etter at du spiller din neste akkord, forsiktig løfte opp sustain pedal og sette den ned igjen. Når du endrer akkorder eller spille notater fra en annen akkord, "nullstille" sustain pedal. Ikke "bump" pedalen ved å endre det for fort. Alltid lytte til deg selv når du pedal. Ørene dine vil fortelle deg at lyden er uklart eller ikke.
 • Du kan gjerne følge en sanger på piano og kanskje danne en rytmeseksjon med andre instrumenter.
 • Hvis din har problemer med telling, sier notene høyt. For eksempel en hel notatet er... "1-2-3-4"

Advarsler

 • Ikke kjøp en piano når du ikke er sikker på at du ønsker å begynne å spille det, et piano er en stor investering i både tid og huset plass.
 • Ikke begrens deg til notene på siden. Tenk på hva melodien prøver å formidle og spille sangen som om det var din egen - fra hjertet ditt.
 • Ikke vær nervøs på konserter, og spille stykket med så mye tillit som du kan. Ikke bekymre deg for hvordan du ser ut. Ta hensyn til det som virkelig teller - hvordan musikken høres ut!
 • Ikke slakk av. Noen ganger kan det bli kjedelig, men fortsette å øve.
 • Ikke sett umulig mål for deg selv, for eksempel, ikke fortell deg selv: "Jeg kommer til å lære å spille tyrkisk mars i en uke." Du vil sannsynligvis bli skuffet. Men små mål er viktig, så lære deler av visse datoer er absolutt et godt insentiv til å arbeide mot.
 • Aldri spille den samme melodien på samme måte. Hvis komponisten setter identiske tiltak i stykket, gjør det interessant ved å bruke dynamikk eller ritardandos.