Wkuno

Hvordan sette din gitarens intonasjon

Noen ganger gitaren din vil være ute av tune selv etter at du tune den, noe som betyr at din intonasjon er ute. Du kan fortelle når intonasjon er ut om en åpen streng harmonisk på den 12. gnage (så vidt berører strengen på den 12. gnage og riv det) og ergre én oktav høyere (hold strengen ned på den 12. gnage og riv det) er ikke den samme. Guitar intonasjon tuning er å gjøre notater av hver gnage av en streng lik de kromatiske referanse salgsstrategier, eller den naturlige musikalske skala temperament ved å justere hyssinglengder ved brua (bro saler). Den kromatiske musikalske skalaen og naturlig musikalske skalaen er like, så innstiller den naturlige musikalske skalaen av messinginstrumenter er å foretrekke. Dette gjør den tolvte fret notere en streng teoretisk være omtrent en oktav høyere enn den tilsvarende åpen streng oppmerksom på banen, og den syvende bånd oppmerksom oktav banen likt som den tilsvarende syvende bånd harmonisk banen.

Denne prosessen er identisk for både bass og gitar.

Trinn

Hvordan sette din gitarens intonasjon. Les gjennom tipsene og advarsler nederst på denne siden.
Hvordan sette din gitarens intonasjon. Les gjennom tipsene og advarsler nederst på denne siden.
 1. 1
  Les gjennom tipsene og advarsler nederst på denne siden. Det er flere fakta som du trenger å vite før du utfører denne prosessen.
 2. 2
  Finjustere instrument til tuning du planlegger å spille i. Tune alle strengene direkte til tuner. Ingen femte gnage eller harmonisk tuning her. For elektriske eller akustiske-elektriske instrumenter: Bruk en programmerbar elektrisk tuner med stroboscope skjerm som du kan plugge rett inn. En mekanisk stroboscope kan være den mest nøyaktige visning i 2010. Bruk den kromatiske ligningen nedenfor for å få banen frekvensene f n for denne programmerbar tuner for akustiske instrumenter:. Bruk en ekstremt rolig (og døde) med en mikrofon tuner. Husk, sette opp instrument for tuning du kommer til å bruke. Hvis bandet ditt spiller i dråpe D, Ab standard, G modal, eller noen annen tuning bør du finjustere instrument til tuning du skal bruke. Standard E slippe til D er bedre enn standard tuning grunn av lavere streng spenninger Bassister:. Gjennom denne prosessen bør du bruke en hakke, selv om du ikke vanligvis spiller med en. Måten vi plukke strengen med våre fingre fungerer veldig bra når vi spiller, men det er bare ikke korrekte (eller konsekvent) nok for denne prosessen. For alle instrumenter: Tune hele instrument flere ganger. Som spenningen på hver streng endringer kan det endre måten halsen sitter og kan detune de andre strenger. Stick med dette trinnet til hver streng er åpent innstilt så nært som mulig til å perfeksjonere. Når du er stilt, gå videre til neste trinn.
 3. 3
  Juster ACTION. Hvis du har noe ønske om å øke eller redusere streng handling (avstanden mellom strengene og gripebrettet), bør du gjøre det nå. Dette betyr at hvis strengen er summende heve den slik at den ikke gjør det! Når strengen vibrerer eller summende på neste høyere tonehøyde slite, kan notatet banen raskt og midlertidig bytte lage intonasjon tuning svært vanskelig. De to plasser kan kort og midlertidig blande gjør noen ganger notatet banen litt skarp. Den summende noen ganger produsere noen harmoniske plasser som kan redusere renheten av imot av høyere tonehøyde frets, den tiende slite note plasser kan høres litt høyere. Jo mindre omfanget og varigheten av summende på tilstøtende frets jo mindre forskyvninger d må være. Dersom du endrer din handling når du har fullført intonasjon innstillingen prosessen, kan du angre alt arbeidet du er i ferd med å gjøre. Hvis du endre din handling på noen streng, gjenta trinn 2. Jo bedre kvalitet gitarer kan ha sine strenger nærmere frets med mindre summende. Jo nærmere strengen (e) til frets, jo mindre strengen strekker seg og spenningen øke når trykket, jo mindre forskyvninger d må være, den betydelig (eksponentielt) bedre intonasjon tuning grunn av mindre streng stretching, men streng summende kan kanskje noen ganger redusere intonasjon tuning. Plasser strengene så nært som mulig til frets, hvis noen summende på neste høyere gnage kan høres øke avstanden litt. Det kan være litt streng summende tillatt på FET høyere enn tolvte bånd. De dyrere gitarer kan ha sine strenger nærmere gripebrettet og så har bedre intonasjon tuning. Den intonasjon tuning feil på grunn av strengen strekking er (T 2 + (T (2-y I / e)) 2) 1/2 - T, der T er den åpne streng spenning av den i-te streng, og at Y i er avstanden mellom på siden av den i-te strengen og den tolvte fret topp. Fra disse ligningene kan fortelle at intonasjon tuning forbedrer som streng spenning T reduserer og avstand y i mellom streng og tolvte fret reduserer med forskyvninger d minimeres. Trenger for å holde y jeg liten som mulig for første strengen for å oppnå intonasjon tuning. Hvis avstanden Y i mellom strenger og frets er for store, vil intonasjon tuning være umulig.
 4. 4
  Hvor langt er du? Slite strengen på 12h gnage og plukke den. Pick bør være moderat, ikke for hardt, ikke for myk. Når fretting, betaler spesiell oppmerksomhet til slite bare så hardt som er nødvendig for å hindre strengen fra summende. Selv med en standard un-scalloped gripebrettet er det mulig (spesielt på gitar) å bøye strengen skarpe flere cent vi ergrer for hardt. I normale spill er det vanligvis ikke et problem, men for denne prosessen trenger du maksimal nøyaktighet. Når du spiller denne strengen på den 12. slite, observere din tuner. Hvis du er skarpe (for høy) eller flat (for lavt) dine intonations er slått av og en justering må gjøres.
 5. 5
  FIX IT. Hvis (når du spiller strengen på den 12. gnage) du er skarpe (for høy) da broen er for nær sentrum av strengen, og du må gjøre det vibrerende lengden på strengen lenger. Fix: Flytt broen vekk fra gripebrettet (ved å rotere skrutrekkeren bort fra deg). FLAT: Hvis (når du spiller strengen på den 12. gnage) du er flat (for lavt) da broen er for langt fra sentrum av strengen, og du må gjøre det vibrerende lengden på strengen kortere. Sammenligne den tolvte fret notat til tilsvarende tolvte fret harmonisk banen med elektronisk tuner for meter. Fix: Flytt brua mot gripebrettet (ved å rotere skrutrekkeren mot deg). Dette er anstendig intonasjon tuning for notater mellom mutter og tolvte fret rekkevidde.
 6. 6
  SJEKK IT. Når du har laget en bro justering, må du gjenta trinn 2. Sørg for at hele instrumentet er fortsatt helt på bølgelengde. Når du har fullført trinn 2 igjen, re-gnage det 12. gnage på strengen du nettopp gjorde justeringen på og sjekke det på tuner. Du skal se at det ikke er på samme sted lenger. Hvis 12th gnage notatet er ikke helt på bølgelengde, mens åpent notat er helt på bølgelengde, må du gjenta trinn 4 til den er. Tune åpen streng notat og sjekk femte bånd notat med en mekanisk pitch pipe. Hvis femte bånd notatet er fortsatt litt skarp (høy), flytte brua (bro salen) tilbake en tredjedel av en millemetre. Spille noen sanger på en snor, og juster strenglengde på broen tilsvarende hvis intonasjon ikke fungerer godt. Hvis det er perfekt du er ferdig med strengen. Tune den første slite notater ved å justere streng spenninger, og sammenligne andre-tolvte slite notater av en streng med de kromatiske elektronisk tuner plasser. Sammenligne notater av en streng med et organ / kromatisk pitch pipe linken nedenfor, og hvis de fleste av de høyere plasser er for høye i forhold til pitch pipe plasser og først slite notat, forlenge streng med om lag 0,2 millimeter på bro, eller hvis for flat (lav ) flytte brua fremover (mot gripebrettet). Gjenta dette til tonene fra mutter til tolvte fret av en streng tett opp de referanser plasser. Bedre intonasjon tuning av en streng oppstår når den tolvte fret, sekstende og nittende slite notater plasser tilsvare deres tilsvarende harmoniske plasser. Finjustere ved å spille "Mamas Pearl" (J5) gitar bly på en streng.
 7. 7
  Gjøre resten. Gjenta prosessen som er skissert her for hver streng på instrumentet tuning ofte.
 8. 8
  ENJOY. Når du har instrumentet helt satt opp, spille en fin fett major Barre akkord. Lytt til alle de overtoner du har savnet! Nå sparke på forvrengning og legge merke til hvordan gitaren er plutselig 300 ganger kraftigere.

Tips

 • Denne prosess bør utføres med nye eller nesten nye strenger. Jo mer du slår på strengene mindre konsekvent de vil vibrere. Dette er ikke en viktig faktor når du setter lyden til verden ved forsterker volum, men nøyaktigheten av denne prosessen reduserer den eldre strenger er. Strenger kan lide av metall trøtthet, noe som kan redusere intonasjon tuning på de sterke delene av strengen, endre til nye strenger ofte.
 • Før tuning kan gjøres, må gitaren holde deg à jour etter å ha spilt noen få akkorder. Sjekk åpen string tuning med en elektronisk tuner etter å ha spilt 2-4 akkorder. Hvis de åpne string tuning endres med en prosent, og dette er mulig, er tuning stabilitet ikke nok. Problemet kan være tremolo, den tremolo kan vende på en enkelt tenkt linje. Brua område på akustisk gitar kan være vridd og svekket. Sett strengen gjennom åpningen ved justering tannhjulet (e) bare en gang for å gi en tettsittende hvile og stabil form ved å unngå andre løkke av strengen, og deretter bøye strengen over 90 grader der den forlater åpningen i den samme retning som strengen enden å redusere streng slip. Dette vil hjelpe den åpne strengen tuning opphold i tune lenger. Wind strengene pent inn i en spiral spole form på tuning gears for enklere tuning. Gjør toppen av denne platen presser mot strengen delen som går gjennom peg (gir stang) åpning for å redusere streng slip. En lav pris gitar som en Aspen elektrisk gitar kan untune innen 15 sekunder å spille og er ubrukelig for å spille, tid for en bedre kvalitet gitar enn 600€ med tynnere strenger, med høy kvalitet maskiner hoder (tuning tannhjul), uten tremolo, prøv topp populære merkevarer.
 • En annen måte tuning intonasjon til den naturlige musikalske skalaen er å bruke syvende bånd, niende gnage og tolvte fret harmoniske plasser dersom slite avstand på gripebrettet er nøyaktig kromatisk. For hver streng hovedsakelig tune syvende bånd notat til gnage den tilsvarende syvende harmonisk banen notat ved å justere strenglengde på broen. Også stille den tolvte fret notat til den tilsvarende tolvte fret harmonisk banen notat for hver streng ved å justere strenglengde på broen. Det nittende slite harmonisk pitch er den samme som den syvende bånd harmonisk banen. Gjør det nittende slite merke det samme som det nittende slite harmonisk banen ved å justere strenglengde på broen for å forbedre tuning til den naturlige musikalske skalaen og den kromatiske musikalske skalaen. Intonasjon er anstendig når den syvende, og nittende slite notater tett tilsvarer deres tilsvarende harmoniske plasser. Trenger du å gjøre litt finjustering ved hjelp av låter som referanse plasser på én eller to strenger; strengen lengden kan måtte kortes litt tilbake i dette trinnet. Til slutt, melodi etter gehør og spiller som er presis, teste intonasjon ved å spille og klimprer noen sanger som "My Little Baby", "Darling Dear", "Ill Be There" og "Petals" (J5) med drop til D tuning og alene med bare én streng eller akkorder som er langt fra hverandre på gripebrettet, ved å betale en sang med bare to tilgrensende strenger, og deretter sjekke strengen tuning med en kromatisk elektronisk tuner. Neste finjustere åpen streng spenninger med harmoniske tuning. Dette virker beste tuning. Kan deretter tett spille litt klassisk musikk av messing og fiolin instrumenter med gitar. Messing instrumenter som trompeter og horn bruke de naturlige harmoniske av den naturlige musikalske skalaen, og hvis du liker å komponere musikk med messinginstrumenter, kan dette være den beste intonasjon tuning. De tynneste solide strenger har den minste kompensasjoner d og så har den beste intonasjon tuning til både de naturlige og kromatisk musikalske skalaer. Naturlig musikalske skala: A = f O, N # = f o 25/24, B = f o 9/8, C = f o 6/5, C # = f o 5/4, D = f o 4/3, D # = f o 45/32, E = f o 3/2, F = f o 25/16, F # = f o 5/3, G = f o 9/6, G # = f O 15/8. Best for klassisk musikk ved hjelp av messinginstrumenter, prøv "Thunderbirds Søn Probe" av Barry Gray.
 • De hyssinglengder kan økes med minst -0,5 for første (E) strengen til muligens fire millimeter = d fra dobbel avstand mellom mutter kanten og tolvte fret sentrum (skala lengde tilsvarer 0,65 meter = s) for å kompensere for streng strekker seg etter ovennevnte trinn. Den totale strenglengde er omfanget lengde pluss kompensasjon d per streng. Prøv d = 0,0001 til 0,0025, 0,0001 til 0,0025, 0,0005 til 0,004, 0,0005 til 0,003, 0,0005 til 0,0035, og 0,0006 til 0,004 meter ca for s = 0,65 meter og Kratt C til C pitch pipe for nærmere tuning fra mutteren til sjette slite utvalg. Den Kratt kromatisk C til C rør, produsert den minste forskyvninger d, kan være en av de beste for tuning, dens banen nøyaktighet og renere toner gjør intonasjon tuning mer nøyaktig og enklere, ingen lavpris tunere har kommet nær sin kromatisk nøyaktighet og tonehøyde renhet. Dersom kompensasjon forskyvninger d er mer enn åtte millimeter, kan mutteren knuses eller forstuet, tid for en ny, hardere og bedre kvalitet mutter. Spansk gitar med nylon strenger krever mindre erstatning enn ovenfor, og dette viser at kvalitet og presisjon av gripebrettet slite avstand, type streng, påvirker mutter plassering mengde kompensasjoner d og så har bedre intonasjon tuning. Den tolvte fret notatet er mer påvirket av endringer i strenglengde enn den tredje slite notatet, og så jo mindre kompensasjon på broen bedre tuning. Denne kompensasjonen ved broa avhenger av tykkelsen av strengen, materialet (e) av strengen eller type gitar, gnage avstand på gitaren merke og bør minimaliseres. For eksempel en spansk gitar kan være innstilt på denne måten og vil fortsatt ha god stor bar akkord tuning. Når kompensasjon forskyvninger er lik for hver streng, de store bar akkorder høres mer i harmoni. Først strengene må bringes nært som mulig til frets på broen og mutter for å minimere streng stretching, men uten å la strengen til å vibrere eller buzz mot neste slite. Sekund, må notatet banen eller frekvens stabilitet på gitaren være tilstrekkelig eller høy, hovedsakelig oppnådd ved en sterk og stabil bro og streng suspensjon design. Best intonasjon finjustere den tolvte fret oppmerksom banen til den tilsvarende tolvte fret harmonisk banen ved øret, neste deretter tune syvende bånd notat til syvende bånd harmonisk pitch på en streng, sekstende slite notat til sekstende slite harmonisk pitch og deretter justere det nittende gnage oppmerksom nærmere sin tilsvarende nittende slite harmonisk banen. Neste låt det sekstende og nittende slite notater nærmere sine tilsvarende harmoniske plasser. Dette er i forhold til mutteren kant. Du kan bruke elektronisk tuner for dette siden de referansenummer imot er de harmoniske plasser i dette tilfellet. Finjustere ved hjelp av stemmen som en kromatisk pitch pipe; spille noen låter, og hvis de raskere plasser på en snor er litt for skarp, forlenge strenglengde litt på bridge. Synge melodien mens du spiller akkompagnement notater for å sjekke tuning. Dette krever litt presisjon justeringer slik praksis å spille på en streng og tuning samtidig. Intonasjon er noe nær å være på bølgelengde når det tolvte notatet er litt skarpere i forhold til tilsvarende tolvte fret harmonisk pitch, sekstende slite notatet er litt skarpere i forhold til den tilsvarende sekstende slite harmonisk pitch og nittende slite notatet er litt skarp i forhold til den tilsvarende nittende slite harmonisk banen med hver streng. Denne versjonen kan fungere litt bedre når erstatningen avstand på broen er for stor, så det kan være ingen ideell intonasjon tuning metoden. En slite toppen kunne bli flatet. Intonasjon tuning kan være når de plasser på første fret til syvende bånd notater er i harmoni til en kromatiske elektronisk tuner referanse plasser. For å gjøre dette for en streng, tune den første slite oppmerksom på ved å justere strengen spenningen med maskinen gear, og deretter bruke den elektroniske pitch pipe og deretter kromatisk tuner meter for å sjekke notatet plasser fra den første slite til syvende bånd av denne strengen; hvis du finner slite den fjerde til sjette notater for skarpe, flytte brua brikke eller sal baksiden (fra gripebrettet) om en 1/2 millimeter, og gjenta disse trinnene hvis nødvendig for denne strengen, deretter det samme for de andre strengene. For å unngå over kompensasjon eller bro for langt flyttet tilbake, kan gjøre det tolvte og nittende slite notater av hver streng en litt skarp, siden den ikke blir brukt ofte. En Peterson kromatisk elektronisk tuner med en nøyaktighet på 0,01 prosent kan kanskje være en anstendig gitar tuner. I siste trinnet, tune samtlige A-notater og oktaver av A bruker A440 stemmegaffel som er mellom mutteren og femte bånd ved å justere streng spenninger. Deretter bruke disse strengene tune den femte åpen streng D notat og andre åpen streng B notat ved å justere streng spenninger og ved øret. Fra åpen streng pitch til tolvte fret notatet er u = 1200 cents = (12 halvtoner) (100 cent / halvtone), og når den tolvte fret oppmerksom trykkes pitch endringene ved c = 4 cent, så beste erstatningen er d = (c / u) s = 2,2 millimeter eller litt mindre for fjerde streng, og dette er nærmere. Total strenglengde er s + d, og jo mindre d, jo bedre intonasjon tuning. Variabel s er skala lengde som er avstanden mellom mutter kanten og tolvte fret sentrum multiplisert med to. Deretter å tune strengen spenninger ikke bruke en elektronisk tuner, praksis streng spenning tuning av øret. Dette kan være best. Hvis dette ikke fungerer kan du prøve bedre inter strenger åpen streng tuning innen seks slite området som du bruker ovenfor. Hvis dette ikke fungerer, kan strengen spenning tuning være off som ble innstilt med en lav elektronisk tuner med referanse plasser av også.
 • Mange ting kan bidra til dårlig intonasjon for eksempel en høy handling og / eller slitte frets, feil filing av slite altfor flat, feil kromatisk slite steder. Selv om gnage har slitt flatere og kanten har beveget seg bort med 0,1 millimeter på grunn av slitasje eller feil filing kan untune slite. De andre båndene vil være lik, og dette vil gjøre intonasjon tuning umulig. Trykk streng på frets og sjekke med en forstørrende linse, strengen skal være på topp (midten) i bånd. Du trenger en slite-fil for å runde av toppene i bånd, og hvis du ikke kan gjøre dette må du kjøpe en ny og bedre kvalitet gitar. Forholdet mellom avstander på to påfølgende frets (tilstøtende slite mellomrom) er 2 1/12 = 1,059463094 meter / meter og noen produsenter muligens bruke et litt annet nummer for kompensasjon.
 • Den kraft som du bruker til å presse ned strengen på 12th gnage kan endre tonehøyde, så sørg for å spille notatet som du normalt ville. Trykk strengen rett bak slite med akkurat nok trykk uten bøying strengen mellom frets.
 • Sjekk notatet banen stabilitet med en meter tuner, og hvis måleren nålen dips (venstre til høyre) mer enn en gang, notatet banen stabiliteten er dårlig, og du vil ha for å finne en måte å fikse det. Ta med strengene så nært som mulig til gnage bord på broen og sakte på mutteren. Strengene må ikke buzz eller vibrere på femte bånd på neste høyere gnage. Noen streng summende kan tillates på frets høyere enn den tolvte fret. Bruk høy kvalitet kromatisk elektronisk tuner. Tune åpen streng notat og først slite notat ved å justere streng spenning. Sjekk eller sammenligne notater fra den tredje slite til det nittende slite notater av en streng med tuner referanse plasser. Hvis disse notatene er litt skarp i forhold til åpen streng og først slite notater, forlenge (med om lag 0,5 millimeter) strengen på broen. Hvis disse høyere tonehøyde frets er litt flat forkorte strenglengde stedet. Gjenta dette siste trinnet til det meste av slite lik note plasser tunerens referanse plasser. Finjustere (strenglengde) ved øret ved å spille noen låter og stemme som bly. Gjenta dette for de andre strenger. Guitar intonasjon kan ikke tilpasse seg endringer i plasser like lett som den menneskelige stemme, og dette kan det nærmeste man kan komme til intonasjon tuning. Stemmen må føre kromatisk gitar, vokalist må ikke følge gitar plasser. Du trenger å lære hvordan synge og spille gitar samtidig. Dette gjør tuning akkorder enklere og for å lede bandet. Minst lære å synge i sinnet med gitarspill å teste akkord stemming. Dette fungerer ikke bra heller, bruke øret og sanger som referanser plasser.
 • Gjør lengden av den første strengen lik skalaen lengde s på broen. Skalaen lengde s er avstanden mellom mutteren kant og den tolvte slite sentrum (peak) multipliseres med to. Tune den andre slite oppmerksom på ved å justere strengen spenningen ved tuning utstyr og bruk av høy kvalitet elektroniske kromatisk tuner som referanse banen. Sjekk den femte, syvende, ni slite, tolvte, fjortende og sekstende note plasser til referansen plasser i elektronisk tuner. De høyere plasser vil være litt skarp (høy) etter 1 til 2 cents enn mottakeren er plasser og andre slite oppmerksom banen. I så fall øke strenglengde på broen. Gjenta disse trinnene til disse slite notater lik tuner er plasser. Den tolvte fret Notatet vil nå være litt flat i forhold til den tilsvarende tolvte fret harmonisk banen slik at den niende slite notatet vil ikke være litt skarp. Gjenta fremgangsmåten for de andre fem strenger. De høyere plasser av strengen er følsomme for åpne streng banen, slik at du er bedre av tuning tolvte fret oppmerksom banen til den tilsvarende tolvte fret harmonisk banen. Syvende bånd harmomic banen og åpen streng banen tett opp til den kromatiske musikalske skala plasser, og det nittende slite harmonisk pitch er den samme som den syvende bånd harmonisk pitch, så når den sjuende og tolvte fret note imot er litt (1 til 1,5 cent ) skarp i forhold til deres tilsvarende harmoniske plasser av en streng, er intonasjon tuning av en streng nær. Akustisk gitar tuning oppgradering: intonasjon tuning av en enkelt streng er nær når de tolv gnage og nittende gnage er notater plasser nær sine tilsvarende harmoniske plasser, se demonstrasjonsvideo Ill-Be-There.wmv nedenfor. Neste finjustere lengden på strengen ved øret og sanger av adjustung strenglengde på broen tilsvarende. Bruk en kromatisk elektronisk tuner å tune de åpne streng spenninger og deretter bruke harmoniske tuning for finjustering strengen spenninger.
 • Justeringen er ofte svært små (0,5 til 6 vekt millimeter for skala lengde s = 0,65 meter), så vær forsiktig før du har fått teken på det.
 • Ligningen for plasser på den kromatiske musikalske skalaen er: f n = o f o 2 (n/12), hvor variabel o er oktav tall som multipler av to: 1/4, 1/2, 1, 2, 4. Variable f o = 440,00 hertz er referansen pitch for A440 notat, og n er notatet antall heltall 0 til 11. Ved hjelp av de ovennevnte tallene, avstanden mellom mutter kanten og først slite sentrum er s ÷ 17.81715392 m. / M. Strengeinstrument intonasjon tuning lemma: Hvis gnage er avstanden på gripebrettet kromatisk, er streng tykkelse minimum, avstand mellom strenger og gripebrettet frets er minimum, kompensasjon forskyvninger d er minimum og meldingen banen stabilitet er nesten ideelt, da og bare da den intonasjon tuning av tynn streng er mer nøyaktig. Bruk standard pitch navn for stemmen for å sjekke intonasjon tuning av streng ved øret. Pitch navn for fjerde strengen: Gjør = D, Re = E, Mi = F #, Fa = G, So = A, La = B, Si = C #, Do = D. Se organ linken under for å høre og huske plasser.
 • Den splitter / måle / spenning / massen av materialer / string tykkelse / gripebrettet kvalitet for tuning saker! Denne prosessen er ikke en engangs ting. Det er i stor grad avhengig av merket på dine strenger, en bestemt produktserie av strenger fra denne produsenten, måle av strengene, spenningen i strengene, sår til kjernen størrelse og (viktigst) tuning du setter strengene i. Så velg dine strenger ut først og sette opp din gitar eller bass til et bestemt tuning. Hvis du bytter merker, stemming, måleinstrumenter, etc. Sjekk intonations! Du må kanskje justere noen (muligens alle) av dine strenger. Prøv å bruke medium gauge (0,0013, 0.017, 0.026, 0.036, 0.046, 0.056 tommer) ren nikkel med runde kjerne hand-sår strenger, nikkel er mer elastisk enn stål og har bedre intonasjon tuning spesielt for tredje og fjerde strenger. Prøv Ernie Ball Super Slinky strenger med tynnere tredje strengen for overlegen tredje strengen intonasjon. Nylon (nylon fiber) strengen har en høy elastisitet i forhold til vekt, mindre stivhet, mer uniform stivhet og så har den beste intonasjon av de fire materiale; alltid bruke super lett måle nylon strenger for spansk gitar og korte skala bass gitar. Erstatt den tredje strengen tykk nylon streng med en tynnere andre nylontråd språk. Strenger med en lettere såret krever mindre spenning og så har bedre intonasjon tuning, den tynnere strengen og større strengen spenning, jo bedre intonasjon tuning. Fret tuning kan være forskjellig for hvert merke av gitar, prøv å bruke merker og modeller den berømte kunstneren brukte. Gripebrettet og gitar kvalitet gjør en betydelig forskjell for intonasjon tuning; bruke merker og modeller de berømte kunstnere brukte; bruke minst ca 375€ for enkle design eller 675€ eller mer for komplekse konstruksjoner i 2010 for bedre gripebrettet handling. Du blir nødt til å spille omtrent seks forskjellen låter å teste at 750€ ny modell gitar i butikken før du kjøper den bare for å være sikker på at du kan nå disse notatene.
 • Hvis du har prøvd alle trinnene ovenfor, og følge alle tipsene og fremdeles har dårlig intonasjon, så har du sannsynligvis nødt til å endre selve strengen. Men bare gjøre dette hvis du er helt sikker, da det er en risiko. Hvis du endrer strengen og du fortsatt har dårlig intonasjon, da har du kastet bort en streng.
 • Strekk strengene før du begynner å tune å stramme viklinger på tuning maskin tannhjul, hvis du ikke strengen vil falle flatt på egen hånd. Trekk strengen hardt du kan uten å bryte den, gjenta til åpen streng banen ikke lenger avtar.
 • Jo større strengen spenningen ved tuning pinne, og jo mindre streng diameter, jo mindre forskyvninger d må være, jo bedre intonasjon tuning, prøv økning til A # tuning (en halvtone høyere) F, A #, D #, G #, C, F for normalsporbane streng tykkelse, eller standard en stemmegaffel E, A, D, G, B, E for tunge måle streng tykkelse og redusere forskyvningene D.
 • Hvis gitaren har en flytende bro (holdt bare på plass være streng krefter) det kan ha blitt flyttet, det vil måtte bli flyttet til riktig posisjon. Først flytte broen saler, slik at disse er fra mutter kanten er det dobbelte av avstanden (skala lengde) mellom mutteren kanten og tolvte fret center; bro kantene er på skalaen lengden fra mutteren kanten. Dobbelt avstand mellom mutter kanten og tolvte fret sentrum (peak) er skalaen lengde. Mål avstanden mellom mutter kanten og tolvte fret sentrum ved hjelp av en sy målebånd eller metall målebånd, markeres det på måleren tape med en blyant linje, og bruke dette til å flytte broer i forhold til tolvte fret sentrum. Sted å starte forsprang tolvte fret sentrum og se om bridge kanten er på dette merket på målebånd, og hvis ikke flytte brua ved å justere skruen hvis skruen er til stede. Sjekk med et forstørrelsesglass, og dette er kritisk. Deretter lage strengen ca 0.2 til 0.5 millimeter kortere på brua, fordi avstanden mellom nøtt å først slite ikke kan matche nøyaktig skala lengde er som med Aspen gitar. Tune A-notater og oktaver av A av femte, sjette og første strenger bruker A440 stemmegaffel som er mellom mutteren og femte bånd ved å justere streng spenninger. Gnage avstand på gripebrettet synes å være kromatisk så dette trinnet er for første intonasjon tuning når det er en flytende bro. Finjustere åpen D (fjerde streng) strengen ved å justere den harmoniske banen over femte bånd av fjerde strengen til D oppmerksom på femte bånd på femte streng, og ikke med en kommersiell elektronisk tuner. På dette punktet tuning er bra for notater fra nøtt å femte bånd. Gjør den strenglengde litt kortere (omtrent 1 millimeter) enn målestokk lengde er til å begynne med, fordi avstanden mellom mutteren kant og første slite sentrum kan være slått i forhold til skalaen lengde s. Etter dette, tune den andre slite oppmerksom på ved å justere strengen spenningen ved hjelp av en Kratt C til C pitch pipe for referanse plasser og elektronisk tuner meter for å bringe streng notat til pitch pipe banen. Sammenlign femte, sjuende og niende slite notater av denne strengen til tilsvarende pitch pipe plasser ved øret. Hvis disse tre plasser på denne strengen er litt flat (lav) i forhold til tilsvarende pitch pipe plasser og dette andre slite oppmerksom forkorte strengen med om lag 0,2 millimeter på broen. Hvis syvende bånd notatet er litt skarp, forlenge strengen i stedet. Innstille den andre slite oppmerksom banen ved å justere streng spenning og gjenta dette trinnet delen hvis nødvendig. Trykk forsiktig på den første gnage og sammenligne den trettende slite notat til den tilsvarende trettende slite harmonisk banen, og hvis den trettende slite notatet er litt flat gjør strengen kortere på broen; streng strekk og store endringer i tonehøyde på grunn strekker starter på først slite. Den tolvte fret oppmerksom banen vil være litt skarp i forhold til den tilsvarende tolvte fret harmonisk banen, og dette virker best; prøve å spille "Jeg skal finne en måte", "The Love You Save" (J5), "Dreamgirls" Perfect World " (Dreamgirls 20 soundtrack, Rainbow Records) melodier på den fjerde strengen fra mutteren til tiende gnage. Finjustere om nødvendig ved å justere strenglengde på broen med sang plasser som referansepunkter plasser. Etter åpen streng tuning (justere streng spenninger), sjekk den syvende bånd note plasser med en pitch pipe ved øret, de fleste av dem skal være skarp på dette stadiet. Pass på at den sjette, tredje og første strenger har slite oktaver som er faktiske oktaver i fem område du spiller i, og dette er den viktigste tuning. Siden forskjellige fretboards nei være annerledes, kan intonasjon tuning bare gjøres ved hjelp av høy kvalitet programmerbare stroboscope tunere og tuning med å spille (erfaring). Bedre ennå: bruke din egen stemme og en del av en sang som kromatisk pitch pipe for finjustering. Bruk den laveste oppmerksom slite for key note. Gjenta sang med stemme og streng, og lytt nøye etter små forskjeller. Dersom det høyeste notat av denne sangen delen er litt skarp, den strenglengde eller erstatning må økes med om lag 0,5 millimeter på broen for denne strengen. Tune den åpne strengen og sjekke femte bånd notat med en mekanisk pitch pipe, den femte bånd notatet kan være litt skarp på dette punktet i forhold til pitch rør. Spille noen sanger på disse to strenger, intonasjon tuning bør være et skarpt mellom andre og syvende bånd på dette punktet. Neste spille noen sanger på en snor fra nøtt å tolvte bekymre deg, trenger å flytte brua per strengen tilbake ca -2 (for nylon første strengen) til ca 6 millimeter = d (for stål sjette strengen og skala lengde s = 0,65 meter) å forlenge streng. Sjekk intonasjon streng med tale og sang som pitch pipe, hvis de raskere plasser på en snor er litt skarp, forlenge strengen litt på broen. Dette er alt som kan være nødvendig for notater fra mutter til åttende bånd. Ikke bruk en elektronisk tuner for åpen streng tuning på dette stadiet. Hvis dette ikke fungerer, mutteren kan bli skadet, knust, utslitte eller forstuet.

Advarsler

 • Noen ganger tynne strenger kan knipse med liten innsats når strukket for stramt så watch out! Det kan være lurt å unngå høyere tonehøyde av åpne strenger enn standard tuning.
 • Oppsettet ditt instrument til en bestemt tuning. Det er ikke til å hjelpe deg å sette opp gitaren i E standard (EA (A440)-DGBE) hvis du spiller i dråpe C (CGCFAD) hele tiden!

Ting du trenger

 • Nye strenger, bruke normalsporbaner handwound strenger (f.eks myk elastisk ren nikkel (dyrt DR), rund kjerne, kompresjon såret) eller tynnere.
 • A 05:56 sanger og tilhørende akkompagnement notater for tale som pitch pipe for viktigste kilde til referanse plasser og bly. Bruk låter som har et bredt toneområdet, helst fem eller flere notater.
 • En høy kvalitet mekanisk kromatisk pitch pipe sett for gitar med A440 standard for sammenligning av slite plasser. W. Kratt "The Master Key" C til C kromatisk pitch pipe sett har renere lyse toner i 2010.
 • En A440 stemmegaffel innstilt til 440,0 hertz pitch for main standard referanse banen.
 • Programmerbar tuner med en mekanisk stroboscope skjerm og elektronisk pitch pipe med 0,01 prosent nøyaktighet med renere referanse lyse toner (et must hvis du har råd til det) for tuning experimentaion og studier. Sin mekaniske stroboscope kan være renere enn elektronisk genererte referanse plasser.
 • Liten unbrakonøkkel (instrument avhengige, kan komme med gitar)
 • Phillips og flat-head skrutrekkere (instrument avhengig)