Wkuno

Slik spiller en munnspill

Munnspill, eller som det er allment kjent blant musikere, den "harpe", er et lite siv instrument. Det er bemerkelsesverdig fordi det er ekstremt allsidig tross for sin lille, bærbare størrelse. Det er lett å lære det grunnleggende, og et vindkast å spille! Vi vil hjelpe deg i gang. Les videre!

Trinn

Slik spiller en munnspill. Plukk nøkkelen til C-dur, siden de fleste materialet er tilgjengelig for denne nøkkelen.
Slik spiller en munnspill. Plukk nøkkelen til C-dur, siden de fleste materialet er tilgjengelig for denne nøkkelen.
 1. 1
  Kjøp et munnspill. For nybegynnere er det best å basere munnspill valg på utdanning materiale tilgjengelig. For de i Øst-Asia, enten en 24-hulls tremolo diatonisk (kan spille en tast bare) munnspill, eller den mer allsidig kromatisk (kan spille alle nøkler) munnspill.
  • For de i Europa og Nord-Europa, er den kromatiske munnspill bra, men en standard, billig ti-hulls munnspill-også kjent som en blues harpe eller kryss harpe-vil være lettest å finne og lære.
 2. 2
  Lær modusene. På en vanlig ti-hulls diatonisk blues harp, er det tre viktigste posisjonene som tilbyr ulike klanger og ulike skalaer.
  • Posisjon 1 (rett harpe): Dette er den rette ting. Blås i det første hullet, og det vil spille tonic av nøkkelen stemplet på forsiden. For eksempel vil en C harpe spille en C oppmerksom når du blåser inn i laveste hullet. Dette er posisjonen til bruk for folkemusikk.
  • Stilling 2 (kryss harpe): I stedet for å blåse, du spiller harpe tegning luft i. Dette plasser på harpe opp en femte når du starter på det første hullet, og notene er godt justert for blues skala. For eksempel, hvis blues tune er i nøkkelen til E, ville du bruke en A harpe: E er den femte skala grad opp fra A. Posisjon 2 gjør det også lett å bøye notater, en annen viktig funksjon i blues harp teknikk.
  • Posisjon 3 (dobbel kryss harpe eller skrå harpe): Spille munnspill en full tone ovenfor sine tiltenkte sentrale resultater i en dorian skala, men bøyer og overblows gi spillerne en rekke alternativer.
  • Hvis du kan mestre 'overblow "teknikken, er det mulig å spille i alle tonearter på en ti-hulls diatonisk. (Se http://www.overblow.com ).
 3. 3
  Plukk nøkkelen til C-dur, siden de fleste materialet er tilgjengelig for denne nøkkelen. Også for diatoniske munnspill, stokk med standard stemming. Hohner Marine Band munnspill er munnspill av rekorden for flest blues musikere.
 4. 4
  Begynn å eksperimentere med harpe. Det kan hjelpe å plukke opp en grunnleggende instruksjon bok for å hjelpe deg i gang. Spille skalaer, prøve å tegne inn og blåser ut alle hullene. Ved å trekke i hard, spesielt på tredje hull, kan du oppnå noen virkelig gode svinger.
  • Prøv å få rene enkle toner, og deretter gjøre dem så stygg som du kan.
  • Arbeidet med akkorder-flere notater samtidig. Du kan bruke tungen til å blokkere noen hull og spille andre.
  • Arbeidet med velkjente, enkle melodier å bli kjent med oppsettet.
 5. 5
  Lage et rent enkelt notat. Det er hovedsakelig to måter å oppnå dette:
  • Rynker er vanligvis den enkleste for nybegynnere. Du ønsker harpe dyp mellom leppene dine (ikke på kanten) og tenk deg at du blåser gjennom et sugerør.
  • Tunge blokk; strekke munnen over tre eller flere hull, deretter blokkere ut alle notater bortsett fra en på siden. Hvis praktisert tidlig og ofte, vil dette bli lett, og gjør det mulig for spilleren å spille raskere. Dette brukes i alle typer munnspill spillestil, selv av blues spillere.
 6. 6
  Lær faner. "Tabs" er forkortelse for tabulatur, og er en metode for å spille en sang uten å lese musikk, som en snarvei. Du kan prøve helt grunnleggende sanger og melodier på dette tidspunktet. En annen god side å sjekke ut er http://www.harmonicalessons.com/tabs.html. Plukk de sangene som du liker, og prøver å spille dem.
  • Hvis sangen har MIDI, også lytte til det og sammenligne MIDI spilt med hvordan du spiller. Ser rundt på internett for mer gratis, enkle faner (en liste over nettsteder vil bli gitt nederst i denne artikkelen).
 7. 7
  Kjøp en profesjonell guide til å spille munnspill. Det er flere kvalitet instruksjon bøker tilgjengelig. Noen anbefalinger (de to første kommer med en jamming CD):
  • "Jazz Harp" av Richard jeger: gi mye informasjon i forhold til kromatisk og jazz stil spiller
  • "Rock 'n' Blues Harmonica" av Gindick er veldig lett å lese og full av viktig kunnskap.
  • "Første Lessons" av David Barrett.
  • Du kan finne instruksjoner på nettet, men den beste måten å lære på er ved å ha en lærer der sammen med deg.

Tips

 • Eksperimentering er nøkkelen. Alle høres ille når de begynner. Det tar noen lengre enn andre. Øv hver dag i minst 15 minutter.
 • Når bøying notater, tegne fra veien ned dypt i kroppen din. Inntil du får i god form, kan det hende at gut bli sår neste morgen... det er et tegn på at du tegner fra dypt ned.
 • Selv for nybegynnere, er det verdt å bruke noen ekstra kroner for en anstendig munnspill. Et godt munnspill vil koste ca 15€. Den 5€ variasjon er egentlig ikke spillbare, de vil bare frustrere deg.
 • Lytte til alle typer musikk, ikke bare munnspill storheter. På den måten trenger du ikke begrense deg til en stil og ender opp med å tråkke på tærne av andre musikere (som skjer ofte).
 • Det er godt å prøve og lære de 12 bar blues tidlig. Det vil få deg i gang på improvisasjon og gi deg et bedre inntrykk av hva bemerker å spille og når.

Advarsler

 • Nybegynnere vil ofte finne at to-draw enkelt notat er vanskelig å spille og noen ganger mistenker at deres nye munnspill er dårlig-det er det ikke. Ikke trekk for hardt og holde justere din embouchure og vinkelen på harpe til det ringer sant.
 • Mange spillere tror nybegynnere bør ikke starte på kromatisk. Dette er noe mer enn en myte, som ferdighet ansatt i kromatisk munnspill enkelt kan overføre til den diatoniske munnspill. Hva mer er, kromatisk munnspill bygge opp din musikalske ferdigheter, som hjelper når du valgte å spille med folk som ikke spiller blues (som jazz eller bluegrass) Videre er en godt laget kromatisk samme pris som en billig gjort gitar.
 • Det kan være lurt å suge din harpe i blekemiddel hvis du mistenker at det har blitt infisert. Alternativt kan du bruke riktig desinfeksjonsmiddel.
 • Hvis du har gunk fast i sivet, deretter suge en plast harpe i vann, i ca 3 minutter vil hjelpe løsne noen materialer fast i siv hullene.
  • Hvis du har en kromatisk, XB-40, eller Valved munnspill, ikke suge den. De alle inneholder windsavers, en myk stykke papir / plast. Soaking det vil gjøre det ubrukelig.
 • Hvis du deler din harpe med dine venner, være forsiktig med bakterier. Noen av dem kan ha herpes eller andre sykdommer som kan spres med munnen.
 • Noen pretensiøs harpe spillere kan råde deg til å suge din harpe i vann, sprit eller annen væske til å bryte den inn og frigjøre lyden raskt. Denne praksisen er ment å utvide tre, skape en bedre tetning mellom leppene og munnspill. Det er ingen bevis for at det faktisk fungerer, og ingen profesjonelle harpe spillere faktisk gjør dette. Over tid vil en tre kam bli ødelagt av soaking. Hvis du har en plast kam, er soaking ufarlig, men meningsløst.
 • Når du spiller med andre mennesker, lytte. Se opp for å tråkke på tærne til en annen musiker når du spiller i band. Bare fordi i blues du spiller med en viss akkord progresjon betyr ikke at det gjelder bluegrass. Når du er i tvil, ikke spille.