Wkuno

Hvordan oppdage falske DVDer

Med uautoriserte kopier av og andre medier som selges rundt om i verden, lurer du kanskje på om det er en forfalskning. Hvis du handler fra et gatemarked eller online selger, her er hvordan å sjekke for autentisitet.

Trinn

Hvordan oppdage falske DVDer. Forskning filmen du ønsker å kjøpe.
Hvordan oppdage falske DVDer. Forskning filmen du ønsker å kjøpe.
 1. 1
  Forskning filmen du ønsker å kjøpe. Finn ut hvor mange versjoner har blitt offisielt lansert, er de spesielle funksjonene i filmen og hvilke regioner filmen kodet for. Dette vil tillate deg å få øye på en falsk lett når du handler, og det vil også gi deg en bedre følelse av hvilke avtaler er for godt til å være sant.
  • For eksempel ekte DVD-er er sjelden "Region 0", "spillbare i alle regioner" eller "region 1 kompatibel". Hvis du oppdager en Disney DVD annonsering noen av disse tingene, vil du vite at DVD er muligens falske.
 2. 2
  Se nøye på dekselet. Dekselet design skal være de samme som for den samme filmen som selges gjennom en pålitelig utløp (for eksempel en stor butikk), men sørg for å sammenligne det med en DVD fra den samme regionen, for eksempel et ekte importert versjon av Disneys Løvenes Konge DVD vil trolig være single-plate, men vil USA eller britiske versjonen trolig være to-disc, være singel-platen ikke automatisk gjøre det en kopi (se etter en Disney hologram). Variasjoner i cover design bør gjøre deg mistenksom fordi en annen coveret ble muligens skrives ut for piratkopier. Hvis du ser noen ord feil, er det en død giveaway. En annen ting å se etter er bildekvaliteten. Gritty bilder, matt papir og kjedelige farger indikerer at dekselet var trolig kopieres. UPC på baksiden av DVD-saken bør bare være svart. Hvis ytterligere blekk farger kan sees kledde over den svarte i UPC, eller hvis linjene i UPC er utydelig på grunn av strekkode image blir re-behandlet med et raster over det, så er det mest sannsynlig at DVD-saken har blitt kopiert.
  • Hvis du tenker på å bestille en DVD som ikke kommer med et lokk (som oftest annonsert som en tidligere leie), tror ikke på det.
  • Fraværet av sikkerhets seler og plast wraps bør også garanterer mistanke.
  • Annonsering av DVD-9 er ofte antatt å være assosiert med falske DVD-er fordi mange offisielle studio aldri utgivelser annonsere dette skillet, det er falske distributører som angir det i forhold til kvalitet for å differensiere sine produkter fra lavere kvalitet DVD-5 forfalskninger. Generelt, er enhver annonsering av "kvalitet" et rødt flagg, som originale utgivelser sjelden nevner det. Unntaket her er noen ekte Thai DVDer som nevner DVD-9 hvis de er også utgitt som DVD-5 (DVD-9 er dual layer og som sådan ofte har flere ekstra funksjoner).
 3. 3
  Undersøke de faktiske DVD hvis du allerede har kjøpt den. Sjansen er at du har spilt det, og kvaliteten er tvilsom nok for deg å lese denne artikkelen for å være sikker. Noen flere spørsmål å stille er:
  • Kan du se gjennom DVD? Hvis du kan se gjennom den svært godt, er det mest sannsynlig ikke ekte, men dette er ikke alltid tilfelle.
  • Er det fargerike (blå, gull, lilla, etc., i stedet for sølv)? Hvis det er noen av fargene som er nevnt ovenfor, er det mest sannsynlig ikke et masseprodusert DVD.
  • Hold DVD opp mot lyset og vippe den til side. Du kan være i stand til å se en velkjent produsent navn, slik som Maxell. Hvis disken har et slikt navn, da DVD var en skrivbar plate, og platens innhold er forfalsket.
 4. 4
  Sett DVD i DVD-stasjonen. I Windows klikker du på Min datamaskin, og klikk deretter på spillerens stasjonen. Det vil gi deg størrelsen på platen. Det bør være nær 5 GB brukes på et enkelt lag eller mer på et dobbelt lag (men dette varierer avhengig kjøretid). Deretter gå gjennom og høyreklikk på ulike filer som er lagret på DVD for å sjekke egenskaper. Se etter opprettelsesdato. Hvis DVD-er utsolgt fra forlaget, for eksempel, og datoen er av nyere dato, er noe som ikke stemmer. Men dette vil sannsynligvis ikke fungere med Disney importert DVD-er med kopibeskyttelse og resultatene kan være misvisende.
 5. 5
  Klag til selger. Hvis det er en butikk eller en bedrift, ta kontakt med dem for å få refundert. Hvis de nekter, sende inn en rapport med Better Business Bureau eller ditt lands tilsvarende. Hvis det er en gateselger, rapportere dem til de lokale myndighetene. Og hvis det er en online selger, for eksempel på en auksjon området, rapportere dem til koordinerende part og la negative tilbakemeldinger. Du kan også rapportere en selger av forfalskningene til studio anti-piratkopiering avdelingen.
 6. 6
  Hvis ryggen av DVD er svært tynn, og saken er ugjennomsiktig, er det sannsynligvis falske.
 7. 7
  Hvis tilfeldige meldinger dukker opp om hvordan bootlegs er ulovlig, eller fargene er forvrengt, disse er meldinger som den gjennomsnittlige kameraet kan plukke opp. '

Tips

 • De fleste forfalskninger tendens til å komme fra Asia. Hvis du vurderer å kjøpe fra en auksjon, og den er sendt fra Asia, være skeptisk. Se å se hva annet de selger og øye beskrivelsene nøye. Det bør bemerkes skjønt at mange leverandører fra Asia gjør selge ekte DVDer, og det ville være urettferdig (og også muligens ulovlig) å diskriminere selgere basert på geografisk plassering alene.
 • Tvilsomme produkter og tvilsomme folk går sammen, er det lite sannsynlig at noen leverandør på et gatehjørne skal selge en ny, original DVD for halve prisen går, en veldig god indikator på et nettsted som selger falske er at området skal ha blitt gjort i en hastverk og vil ha savnet ting som en skikkelig vilkår og betingelser side, og vil nesten alltid ha masse stavefeil (eller kontekst feil som en stavekontroll kan ha blitt brukt).
 • Hvis du kjøper en forfalsket DVD fra en stor auksjon, kan du rapportere det til FBI hvis du bor i Europa: det er en føderal sak, ikke en lokal en.

Advarsler

 • Gateselgere kan ikke være for glad, eller kanskje ikke engang være der neste gang, hvis du prøver å få en tilbakebetaling.
 • Det kommer alltid til å være faren for å bli lurt når du arbeider med unreputable selgere; kjøpe nøye.