Wkuno

Hvordan sette opp en kunstutstilling


Enten du stille din egen kunst eller andres, sette opp en kunstutstilling kan være en kreativ, oppfylle bestrebelser i seg selv. Men det har sine utfordringer, og du trenger god planlegging å trekke den av.

Trinn

Hvordan sette opp en kunstutstilling. dobler dette som en markedsføring teknikk.
Hvordan sette opp en kunstutstilling. dobler dette som en markedsføring teknikk.
 1. 1
  Velg et tema. Det er ikke nok å bare ha masse kunstverk du ønsker å stille ut, for å knytte hver del sammen, må du komme opp med et fokus. Enda viktigere er imidlertid, dobler dette som en markedsføring teknikk - spesielt for lite kjente eller ukjente artister - ved å tegne folk som er spesielt interessert i konseptet blir utforsket. Av denne grunn er det viktig å ikke være vage, "Lys og skygge" ikke kommer til å ha folk i kø for å se en utstilling.
  • Velge et tema vil også bidra med noen av de mer praktiske sidene av utstillingen, for eksempel hva du tittelen det og hvilke andre artister kan være inkludert.
 2. 2
  Finn andre kunstnere til å stille med. Bla på lokal kunst klubber eller gatemarkeder der du ser artister med godt arbeid på salg. Spør alle du kjenner som er en kunstner i din kommune. Kunstnere med nærstående (eller motstridende) temaer vil bidra til å skape en gruppe momentum.
  • Ikke begrens deg til kunstnere innen ditt eget medium. Tenk malerier, skulpturer, modeller, bilder, glassarbeidene, performance stykker, etc. for å lage dynamiske samarbeid.
 3. 3
  Finn et sted for utstillingen din. Leie en del av et studio er alltid en mulighet, spesielt hvis du har forbindelser i kulturlivet. Avhengig av omfanget av prosjektet, vil imidlertid mange forskjellige typer områder gjøre, inkludert en lagerbygning, restaurant, kafé, bibliotek, eller noens hjem. Påse at friområdet valgt er godt presentert, rent og riktig størrelse for utstillingen.
  • Pass på å velge et sted som er tematisk passende for ditt arbeid. En moderne rom med laminatgulv og hvite eller bleke, un-mønstrede vegger vil gå med bare om noen utstilling, men hvis utstillingen har en industriell, utandørs, mørk, romantisk, eller steril atmosfære, kanskje en komfortabel moderne setting ikke gi den riktig sammenheng.
  • Vær spesielt oppmerksom på tilgjengelig lys. Store vinduer kan være bra, og spor belysning kan være spesielt nyttig i belyse arbeidet.
 4. 4
  Sett en dato. Gi deg selv god tid til å trekke alt sammen eller annet du kan ende opp med en slurvete jobb og dårlig salg. Det er alltid best å holde en kunstutstilling, slik at den inkluderer en helg. Dette vil tillate de som arbeider i ukedagene til å møte og ofte familier vil gjøre en utflukt av hendelsen.
  • Hvis du har noen anelse om hvordan været kommer til å være like rundt tidspunktet for utstillingen, kan du prøve å gå for en mørk, kald, regnfull par dager. Du ønsker ikke å konkurrere med badeballer og pikniker for din seernes tid.
 5. 5
  Fastsette priser. Vurdere alle kostnader inkludert avgift for leie av plass, materialer, reklame, kunstnerens aksje, din del, og tal blir donert til veldedighet. Avgjør om en innrømmelse avgift vil være nødvendig eller hensiktsmessig.
 6. 6
  Være salg-savvy. I tillegg til å selge kunstverket, kan det også være lønnsomt å skrive ut kort med bilder av kunstverk og selger i pakker på fem eller så. Hvis en prosentandel (eller alle) av inntektene går til veldedighet, det er en bedre sjanse folk vil komme og kjøpe kunstverket.
 7. 7
  Takle den røde tape. Blant annet vil du trenger art-exhibit/event forsikring (eller signert fritak fra artistene), en tidsplan og hjelpere å koordinere kunstverk stup og pick-ups, opplysninger om hvordan hver del skal presenteres er lagt inn, hang, opplyst, etc., til kunstnernes gjenopptar (å holde på hånden og i en perm for showet), en mester prisliste, galleri stedfortreder bo med arbeidet til enhver tid (kanskje krever deltakende kunstnere til å gjøre et skifte), og andre logistiske detaljer. Den beste måten å løse disse problemene er å gå til andre forestillinger, åpninger, og gallerier og brainstorm med folk som har gjort det på ditt område.
 8. 8
  Annonsere utstillingen. Lag postkort for kunstnerne å sende som invitasjoner. Vurdere å gjøre pressemeldinger for høyere nivå utstillinger. Sette opp plakater rundt lokale kunstskoler, universiteter, trendy områder, kafeer, klubber, eller supermarked oppslagstavler. Komme i kontakt med lokale aviser og fortelle dem om den kommende utstillingen.
 9. 9
  Sett opp utstillingsrommet. Forestille seg hvordan en besøkende vil samhandle med rommet. Selvfølgelig vil ordningen må ha en visuell flyt, men du bør også vurdere fysisk dirigere folk gjennom rommet for å gjøre dem deltakerne samt seere. Hvilken brikke vil de se først? Hvilken retning er det sannsynlig å flytte inn? Er det noen "døde" områder? Ville hemmet bevegelse kanskje være mer hensiktsmessig til temaet for utstillingen?
  • Vurder å legge til beskrivelsene til noen eller alle av stykkene.
  • Sørg for at det er tegn som indikerer hvorvidt folk kan berøre eller samhandle med stykkene.
  • Alltid gjøre prisene godt synlig.
  • Transportere kunstverk nøye. Husk at stabler tunge, innrammede stykker kan føre det knust glass. Ordne kunstverk i rommet ved hjelp av din egen dømmekraft.
 10. 10
  Underholde med mat og drikke. Hvis du har råd til det, tilbyr drikker som champagne, vin og alkoholfrie valg, sammen med fingermat eller en buffet. Eller, reserve dette bare for åpningen natt eller morgen å dele blant dem som kommer til en invitasjon-only åpning.
  • Hvis det er en elegant affære, serverer fingermat som reker, falafel, og mini-paier. Gi en behagelig bakgrunn atmosfære.
  • Hvis det forbedrer opplevelsen, spille musikk på et lavt nivå, spesielt på slutten når folk begynner å forlate.

Tips

 • Ta vare på hengende dine kunstverk på en passende høyde. Et vanlig alternativ er å henge bilder, slik at deres sentrum ligger 60 "fra gulvet.
 • Hvis samle inn penger til veldedighet, kan det være en god idé å ha en auksjonarius eller en stille auksjon.
 • Spill verten så mye som mulig, introdusere artister potensielle kjøpere til gnist samtaler. Smette omkring som en sosial sommerfugl.
 • Sørg for å gi kunstnere riktig kreditt. Spør dem om de kan alle delta for å kunne diskutere sine kunstverk med gjester.
 • Hvis du vil ha et tema, spør kunstnere til å kle henhold til temaet. Hvis hendelsen er stilig, kle classy. Hvis temaet er viktorianske, kle seg i elegante viktorianske klær. Du må, også - vertene virkelig må delta.