Wkuno

Hvordan nyte et museum

Nyter et museum besøk betyr å finne ut hva som fungerer for deg når du går. Det er så mange mulige måter å holde deg underholdt i et bredt utvalg av museer, at det er bundet til å være noe som tar fancy og liver besøk for deg. Følg disse trinnene, og du vil være forberedt.

Merk at denne artikkelen dekker både alminneligheter av planlegging for å sikre en underholdende besøk, samt gi de nærmere detaljer om å besøke noen typer museer.

Trinn

Hvordan nyte et museum. Å være forberedt er veldig viktig for å sikre din nytelse på et museum.
Hvordan nyte et museum. Å være forberedt er veldig viktig for å sikre din nytelse på et museum.

Forberedelse

 1. 1
  Å være forberedt er veldig viktig for å sikre din nytelse på et museum. Gjør litt research og planlegging på forhånd vil gi deg en heads up om hva som er verdt å se og gjøre og vil hjelpe deg til å få mest mulig ut av din tid på museet. Det vil også hjelpe deg å avgjøre hvorvidt det er best å bryte ned besøket til en rekke besøk, noe som er mulig hvis det er din lokale museet.
 2. 2
  Bestem hva museet du vil besøke. Det er så mange forskjellige typer av museer i tilværelsen, at du vil bli hardt presset til ikke å finne en som behager deg. Det finnes museer for kunst, informasjon, rekonstruksjoner, militære og krig, transport, vitenskap, friluft, virtuelle og dyreparker. Velg en som pirrer nysgjerrigheten, og du er halvveis til å ha et hyggelig besøk!
 3. 3
  Gjøre noen undersøkelser før du besøker. De fleste museer har nå elektroniske portaler som lar deg utforske museet nesten. Når du ser opp din valgte museum, se etter slike ting som:
  • Utstillinger - se hva som er på utstilling på museet til enhver tid, samt spesielle utstillinger blir holdt for en kort tid.
  • Historien om museet - det vil ofte være svært interessante historier om gjenstander, velgjørere, etc., som kan gjøre ditt besøk enda mer interessant.
  • Aktiviteter - se om det er samtaler, skjermer, turer, spesielle aktiviteter som vil skjer den dagen du besøker. Mange museer holder regelmessige aktiviteter som oppfyller alle aldersgrupper interesser.
  • Avgifter, mat og lagring - selv om dagligdagse, er det viktig å vite hvor mye av besøket vil koste, om du kan spise det, og om ikke det er lagringsplass for yttertøy, vesker, etc. Du må kanskje også sjekke om barnevogn og rullestolbrukere eller leie, og finne ut om ut transportbehov og parkeringsplass.
 4. 4
  Vær forberedt på å lære minst én ting på ditt besøk. Det er alltid godt å ta bort noe nytt fra ditt besøk.
 5. 5
  Plan hvile og forfriskning bryter inn i ditt besøk. Lange perioder med vandre rundt, stående og i samspill med skjermer kan wearying etter en stund, det er viktig å ta pauser og ny energi. Dette vil gi deg en god mulighet til å gjøre opp status for hva du har sett og hva du ellers måtte ønske å gjøre i museet, og hjelpe deg å holde fokus for å unngå formålsløs vandring.
 6. 6
  Ta en venn eller to. Museumsbesøk er alltid mye mer moro når du er sammen med noen andre til å dele erfaringer med og å snakke om hva du ser. En venn bringer også et annet perspektiv når du snakke om hva du ser blant dere.
 7. 7
  Tenke bredt. Virkelig ta en bred titt på ting se det store bildet og deretter den lille. Prøv å finne ut hva kunstneren, byggmester, skribent, eller hva, tenkte da de gjorde sin jobb. Hva var det maker prøver å fortelle deg?

Kunstmuseer

 1. 1
  Kunstmuseer kan være mye moro, forutsatt at du går med et åpent sinn og ikke forvente å se masse produsert markedsføring bildene du ser i resten av hverdagen din. Holde et åpent sinn om kunst kan lede deg til å oppdage hvordan århundrer med folk trodd, levde, og spilte før oss. Og en dag, vil det være vår livsstil på disse lerretene, installasjoner, og viser at folk vil stå beundrer også - ganske jording realisering! Hvis du tar barn til et kunstmuseum, er det en god idé å introdusere dem til online-aktiviteter også, for å hjelpe dem å lære mer om kunst, både før og etter besøket.
 2. 2
  Ta det sakte. Lære å elske kunst er en prosess, ikke nødvendigvis en umiddelbar reaksjon. Vær forberedt på å ta seg tid til å se seg rundt, og å reagere på din egen måte. Hvis noen kunnskap om kunsten er å hjelpe deg, kan det være stor, men det kan også gjøre at du føler at du ikke vet noe - hvis det skjer, bare la dem vite at du trenger å oppdage kunsten på din egen måte før har for mange detaljer gitt til deg.
 3. 3
  Prøv å finne ut hva kunstneren søkte å si i hans eller hennes bilder. I stedet for bare stirrer på Mona Lisa i blank ærefrykt, bestemme hva Leonardo Da Vincis hensikt var. Dette vil holde deg opptatt en stund. Det kan bli enda mer moro å gjøre dette med en venn, med både av deg gjette sammen, eller gi hverandre konkurrerende synspunkter.
 4. 4
  Finn et maleri som virkelig appellerer til deg. Prøv å legge merke til alle detaljene i bildet, og finne ut hva de kan bety. For eksempel, hvis et maleri er et familieportrett, og bare én person har på seg svart, kan det bety at denne personen var død på den tiden av maleriet. Spør "hva om..." utvider dine forutsetninger.
 5. 5
  Finn en statue. Hvis det er en stor folkemengde, finne noen som ser ut som en statue. Hvis du er med en venn, kan du prøve å stille som en statue.
 6. 6
  Se på en natur maleri. Prøv å forestille deg noen du kjenner i scenen, og forestille seg dem gjør forskjellige ting. Du kan legge til andre mennesker, og se hva du kan komme opp med. For litt mer moro, kan du starte med å sette din beste venn i, og deretter legge til kjente personer som Albert Einstein, Carrie Underwood, etc.
 7. 7
  Se på installasjonskunst. Dette kan være ufattelige og mind-ekspanderende alt på en gang. Tenk på hva kunstneren prøver å formidle - hva kan muligens være å gå gjennom kunstnerens sinn? Tenk på hvordan installasjonen påvirker deg, og om du er enig med at det er kalt kunst eller ikke.
 8. 8
  Ikke røre. Så mange mennesker går gjennom museer som rørende er ikke tillatt for å bevare elementene for fremtidige besøkende. Tenk deg hvor raskt alt ville bli ødelagt dersom rørende gjenstander ble tillatt!

Informasjon museer

 1. 1
  I de fleste store kulturelle sentre, informasjon museer er ikke lenger kjedelig, livløs steder av yore. Museer overalt er nå aktivt prøver å være interaktive læresteder, slik at besøkende kan ta på, leke med, og oppleve mange av skjermene. Se etter de mest interaktive informasjon museer når du gjør din beslutning om å besøke et museum, da dette vil øke sannsynligheten for at du kommer til å ha en helt fantastisk tid å besøke museet - fra naturhistorie til luftfart museer, er det mange muligheter åpne for deg.
 2. 2
  Finn noe du liker ved ankomst. Når du først ankommer, be om kartet. Finne steder på kartet av interesse for deg - vanligvis vil det være minst én ting som fanger øyet. For eksempel, hvis du liker dinosaurer, gå til fossil delen, eller et område som er spesielt avsatt til dinosaur skjermer. Hvis du finner flere ting av interesse, planlegge tiden din og bevegelser tilsvarende for å sørge for at du ikke glipp av å se alle de største attraksjonene.
 3. 3
  Få interaktive. Finn de interaktive funksjonene for hver utstilling og samhandle, spille spill, se på historiene, flytte rundt på ting, teste dine kunnskaper, og generelt bli involvert. Du vil finne deg lære mye mer ved å gjøre dette enn å bare lese informasjonen plakk.
 4. 4
  Ta bilder. Sjekk at du har lov til å gjøre det først, som reglene varierer fra museum til museum. La en venn ta et bilde av deg med Tyrannosaurus Rex. Med litt kunnskap om vinkler, kan du gjøre det virke som om du klining dinosaur hode, eller å bli spist av det!
 5. 5
  Gå til spesifikke områder av museet og se etter visse elementer. Å gjøre besøket til en bit av en søker-og-finn jakten kan virkelig slå den inn i en spennende anledning. Her er noen mulige ideer:
  • Besøk. Finn din favoritt farge stein. Finn din fødsel stein. Du kan selv lese om hvor steinene ble funnet og lære om hvordan geologene forteller i alderen bergarter fra sine funksjoner.
  • Besøk dyret delen. Se etter den største og minste utstoppede dyr. Se etter de eldste pattedyr og de minste pattedyr. Se etter fuglen med de mest fargerike fjær og fuglen med de merkeligste vaner (for eksempel å samle alle tingene blå).
  • Besøk astronomi delen. Finn den største stjernen. Finn den yngste galaksen. Lære alt du kan om sorte hull. Lær om stjernehoper i konstellasjoner.
  • Besøk seksjonen detaljering katastrofer i ditt land eller region. Finn den største eller verste katastrofen. Var det naturlig eller menneskeskapt? Var det unngåelig eller helt uventet? Er det sannsynlig til å skje igjen, og hvis så, hva kan du gjøre for å beskytte deg selv?
 6. 6
  Lytt til beskrivelsene. De fleste museene har hodetelefoner som du kan leie, og plugge dem inn i det lille hullet ved siden av en utstilling. Dette vil hjelpe mye hvis du ikke liker å lese beskrivelser.
 7. 7
  Noen museer, slik som Metropolitan Museum of Art i NYC har hele vinger dedikert til forskjellige sivilisasjoner i fortiden (antikkens Hellas og Roma, Egypt, Europas og asiatiske sivilisasjoner.) Den egyptiske vingen selv har deler av gamle templer å gå gjennom. Det kan være morsomt, underholdende og svært interessant å gå gjennom dem og prøve å forestille seg den fra synspunkt av de menneskene som bygde dem eller bodde der. Deretter prøve å gå gjennom på nytt, og tenk den fra synspunkt av de oppdagelsesreisende og arkeologer som avdekket dem. Du kan gjøre det med de mindre utstillinger (som viser smykker, hver dag objekter av den tiden, etc.)

Levende museer

 1. 1
  Levende museer er museer der en viss tid eller anledning er re-vedtatt, helt ned til de ansattes bruk av kostymer av perioden. Det er veldig vanskelig å ikke kose deg i en av disse, så målet for et besøk til et levende museum når du har sjansen.
 2. 2
  Sjekk ut hva som er på tilbud i form av levende skjermer. Det kan være en rekke ting som skjer, fra sverd spille til å lage tau på den gammeldagse måten. Merke ned de forskjellige skjermene som interesserer deg, og sørg for å komme til hver og en om gangen. Det er vanskelig ikke å liker å se ting skje rett før deg, og det er en lærdom som ikke krever lesing.
 3. 3
  Prøv lokale eller era-spesifikke matvarer. Noen levende museer tilbyr mat laget fra perioden, og ofte kan du se det blir kokt eller bakt, og deretter prøve det. Dette kan være en fin måte å oppleve hva slags ting folk pleide å spise.
 4. 4
  Dress opp hvis du kan. Dersom levende museum gir omkledning kostymer for du prøver, får rett inn i handlingen. Har en venn ta bilder og bruke tid på å gå rundt komplekset i kostyme, later til å blande inn i en epoke og omgivelser for en kort tid.
 5. 5
  Forestille seg hvordan det må ha vært å ha levd under tidene avbildet av levende museum. Ville du ha vært fornøyd? Ville du ha vært i stand til å holde varm nok? Ville maten har vært til din smak? Ville du ha likt å gå på skole eller å arbeide i disse tider? Sammenligne hvordan rike og fattige folk levde i disse tider, jamfør deres livsstil med hvordan vi lever i dag.

Transport museer

 1. 1
  Transport museene kan dekke alle typer transport inkludert luftfart, shipping, trikker, busser og biler. Entusiaster av alle typer kjøretøy vil alltid finne noe å underholde dem på et slikt museum, men hvis du finner deg selv ikke så begeistret, her er noen morsomme ting å gjøre også.
 2. 2
  Komme om bord! Dersom displayet kan du klatre om bord på et skip, en buss, et fly, ta sjansen. Dette kan være veldig morsomt som du utforske dekk, cockpit styringen, de sovende kvartalene, osv., av hver type transport.
 3. 3
  Ta en tur. Noen transport museer har de løper, klatrer versjoner av gamle transport for deg å prøve. Dette er en fin måte å ta vekten av bena og bare sitte ned og nyte turen! Tog, båter og modell tog blir ofte brukt til dette formålet.
 4. 4
  Tenk om folk som brukte å fly, kjøre, styre, navigere, eller arbeide med transport elementer du viser. Transport er en fin måte å lære om historien til din by eller region fordi det påvirker mennesker på så mange måter - som arbeider for transport selskaper, får å jobbe, reise på ferie, blir reddet, etc. Det kan være en svært visuell måte bygge et bilde i ditt eget sinn om fortiden din hjemby eller land.

 • Ikke besøke utstillinger som du ikke kan være i stand til å håndtere. Hvis du er livredd for dinosaurer, kanskje du ikke bør besøke delen dinosaur. Dette gjelder også hvis du er pysete. Noen museum seksjoner har svært grafiske skjermer, for eksempel Body Worlds utstillingen. For noen mennesker, er det kulturelt respektløst å vise mummified, etc., kroppene til de døde. Hvis du er nølende om å besøke en utstilling som kanskje har for mye grafisk innhold eller være foruroligende, spør et museum ansatt for en kort beskrivelse av området. Hvis du er en forelder, sørg for at alle utstillinger er passende for dine barn før du besøker dem.
 • Sjekk alltid åpningstider dager og tider. Noen museer er stengt på tradisjonelle dager, for eksempel mandager, avhengig av hvor du er i verden. En annen fordel med å sjekke åpningstidene er å finne ut når museene tilbyr gratis eller redusert pris inngangen, eller spesielle arrangement dager eller netter.
 • International museum dag er 18 mai 2010, og er vanligvis feires på eller rundt denne datoen hvert år. Det er en god unnskyldning for å komme seg ut og nyte den lokale museum kultur.
 • Kle komfortabelt. Sko som du liker å gå i er et must, som er å være varm eller kald nok.
 • Ta snacks hvis du ikke har råd til de prisene i kafeen, eller du ikke ønsker å vente i kø for lenge. Sørg for å spise dem bare der det er tillatt selv - smuler på skjermene kan ikke bli verdsatt.

Advarsler

 • Ikke klatre på skjermene. En alarm vil mest sannsynlig gå av, og du vil ende opp med å bli advart av som sikkerhet.
 • Ikke ta med barn til noe skummelt. De vil mest sannsynlig ikke liker å se på diagram av en giljotin, og ser på en video om hvordan det fungerer. Vær også forsiktig med interaktive rides - disse kan virkelig skremme noen barn - spør på forhånd hvis du kan få en refusjon for et barn som snakker rundt grøten bor på turen.