Wkuno

Hvordan lage en rescue mode for en ASUS Eee PC

Asus 'Eee PC kjører en tilpasset versjon av Xandros som benytter den samme "grub" boot loader og andre Linux-spesifikke komponenter. Derfor, slik at en grub meny for å velge forskjellige moduser for oppstart Linux er ganske rett fram.
Denne guiden vil hjelpe deg å starte opp i single-user mode (root-tilgang), og redigere denne boot-menyen for å inkludere en "Rescue Mode" for å starte i single-user mode når det passer deg.

Trinn

Hvordan lage en rescue mode for en ASUS Eee PC. Makt syklus den bærbare datamaskinen hvis det er nødvendig, eller slår den på.
Hvordan lage en rescue mode for en ASUS Eee PC. Makt syklus den bærbare datamaskinen hvis det er nødvendig, eller slår den på.

Starter opp til single user mode

 1. 1
  Makt syklus den bærbare datamaskinen hvis det er nødvendig, eller slår den på.
 2. 2
  Trykker du gjentatte ganger når du ser det første skjermbildet med Asus 'logo. Denne skjermen vil også ha en kunngjøring å gå inn i BIOS Configuration Utility.
 3. 3
  Vent en boot-menyen skal vises. Legg merke til flere valg på denne skjermen, inkludert valget "Normal Boot", "Utfør Disk Scan", og "Gjenopprette standardinnstillinger". For referanse, er dette grub boot loader menyen vanligvis plassert ved [/ dev/sda1] / boot / grub / menu.lst.
 4. 4
  Bruk markøren piltastene til å markere "Normal Boot" entry hvis det ikke er valgt, og trykk deretter å redigere dette valget.
 5. 5
  Bruk markøren piltastene til å markere "kernel / boot / vmlinuz..." oppføring, og trykk deretter på tasten igjen for å redigere dette valget
 6. 6
  Flytt til slutten av neste linje med markøren piltastene. Denne skjermen vil ha en ganske lang kommando.
 7. 7
  Legge til følgende på slutten av linjen, inkludert et mellomrom: XANDROSBOOTDEBUG = y
 8. 8
  Trykk for å lagre endringene i>.
 9. 9
  Trykk for å starte med endringene. Du vil bli tatt med til et kommandolinje-modus med en halvkilo #-ledeteksten.
 10. 10
  Monter de to partisjoner for system og bruker. For å gjøre dette, skriver du inn følgende og trykk etter hver linje.
  mount / dev/sda1 / mnt-system
  mount / dev/sda2 / mnt-user

Legge til en rescue mode

Dette krever at du er i single user mode, som vist ovenfor.

 1. 1
  Lansering vi å redigere grub boot loader menyen for å legge til en ny oppføring for denne kjernen. Skriv inn følgende kommando, og trykk etter det:
  vi / mnt-system/boot/grub/menu.lst
 2. 2
  Bruke vi å legge til den nye oppføringen. Editoren vi er ikke intuitivt for de som er kjent med flere grafiske redigeringsprogrammer som Notepad, Wordpad eller Word på Microsoft Windows. Det er meget kraftig, men samtidig, til meget komplisert og vanskelig lære. For nå, følger du trinnene nedenfor for å endre denne filen.
 3. Bruk piltastene til å flytte ned til den første oppføringen (avsnitt) for "normal boot". Plasser markøren på den første linjen i denne delen.
Kopier seksjon ved hjelp av følgende tastetrykk. Dette vil kopiere fem linjer fra der markøren er plassert: flytte markøren ned under dette avsnittet til neste blank linje. Lim vår tidligere kopiert tekst ved å bruke: for den tredje linjen i denne nye oppføringen, som starter med "kernel" (dvs.: kernel / boot/vmlinuz-2.6.21.4-eeepc rolig rw vga = 785 irqpoll root = / dev/sda1), legge til et mellomrom og deretter xandrosbootdebug = y på slutten av denne linjen. For eksempel:
kernel / boot/vmlinuz-2.6.21.4-eeepc-2gb stille rw vga = 785 irqpoll root = / dev/sda1 xandrosbootdebug = y.
å gjøre dette på for å skifte vi i insert-modus, flytter du markøren til dette stedet, og sette inn tekst. For å fjerne tekst, bruker bare, ikke bruk. endre tittelen på denne nye adgang til alt du måtte ønske. For eksempel endre navnet til "redde mode". å komme ut av vi er insert-modus, og tilbake til kommando-modus, trykk på. lagre filen ved å trykke. Slik avslutter vi uten å lagre, trykk.
3
Start PCen på nytt når tilbake i ledeteksten. Gjør dette ved å trykke to ganger (muligens tre ganger) til du enten se en melding som sier "Trykk [Enter] for å starte på nytt", eller inntil Eee PC starter på nytt på egen hånd. Hvis du har fulgt alle eksemplene ovenfor, bør standard boot valg være den nye kjernen.
4
Test den nye modusen "ved å gjenta trinn 1 til 3 i" Starter opp til Single User Mode "-delen, og deretter velge" Rescue Mode ", og trykke på.