Wkuno

Hvordan forlenge laptop batterilevetid

Du kan lage din bærbare kjøre lenger på batteriet sitt ved å slå av eller redusere alle de tingene som expend makten i datamaskinen. Hvis du skal på en lang tur, eller bare ta den bærbare datamaskinen til en lokal kafé, bruke disse tipsene for å hjelpe din bærbare batteriet vare lenger.

Trinn

Hvordan forlenge laptop batterilevetid. Slå av det trådløse kortet hvis du ikke har tenkt å få tilgang til nettverket eller Internett-tilkobling.
Hvordan forlenge laptop batterilevetid. Slå av det trådløse kortet hvis du ikke har tenkt å få tilgang til nettverket eller Internett-tilkobling.
 1. 1
  Slå av det trådløse kortet hvis du ikke har tenkt å få tilgang til nettverket eller Internett-tilkobling. For bærbar Mac, er det en knapp for å drive på og av den trådløse enheten er funnet på verktøylinjen øverst.
 2. 2
  Skru opp lydnivået nede, eller dempe det, hvis du ikke har tenkt å bruke den.
 3. 3
  Reduser lcd lysstyrke nivå. Hvis du bruker den bærbare datamaskinen i et godt opplyst område eller utendørs på en solrik dag, prøv å sette den på to eller tre barer.
 4. 4
  Deaktivere bluetooth. Hvis du ikke bruker denne enheten, kan du trygt deaktivere den for å unngå å tømme din bærbare batteriet.
 5. 5
  Lær å single-oppgave. PC-minne som er i bruk tar mer makt til å holde data. Også kan bruke mer minne bety å bruke mer swap eller virtuelt minne på en bærbar harddisk. Alt dette setter en ekstra belastning på din bærbare batteriet. I stedet for å legge flere programmer og vinduer åpne, bruk kun det du trenger til enhver tid. Hvis din bærbare har rikelig med minne, og deretter holde flere programmer åpne for å unngå å laste gjentatte ganger fra harddisken. Lukk alle programmer som kjører i bakgrunnen på datamaskinen som din PDA synkronisering programvare eller USB-harddisk programvare for sikkerhetskopiering.
 6. 6
  Kjøre enkle programmer som ikke bruker mye ram, harddisk eller prosessorkraft. Trenger du å skrive et brev? Bruk en enkel tekst editor i stedet for prosessor og RAM tung Microsoft Word. Grafikk tunge applikasjoner som spill eller film ser er spesielt hardt på batteriet.
 7. 7
  Unngå ekstreme temperaturer. Batterier er avhengige av grunnleggende kjemi og vil dø raskere ved ekstreme temperaturer. Prøv å lade og bruke batteriet i romtemperatur.
 8. 8
  Bruk innstillingene for strømstyring på datamaskinen som kommer innebygd. I Windows XP, klikk på "Strømalternativer" i kontrollpanelet. På en Mac, se etter "Energy Saver" i Systemvalg.
 9. 9
  Koble eksterne enheter som en USB-mus eller en ekstern harddisk.
 10. 10
  Slå av eller dvalemodus laptop i stedet for å bruke standby, hvis du har planer om å ikke bruke den for en stund. Standby fortsetter å renne energi for å holde den bærbare datamaskinen er klar til å gå når du åpner dekselet.
 11. 11
  Rengjøre batterikontaktene. Rengjør batteriets metall kontakter med isopropanol på en fuktig klut. Rengjør kontaktene øke energieffektiviteten.
 12. 12
  Hold batteriet frisk. Batterier lekke makt hvis de ikke brukes ganske snart etter lading. Hvis du bruker "full" batteri 2 uker etter at du sist ladet det, kan du oppdage at den er tom.
 13. 13
  Defragmentere harddisken. Jo mer fragmentert harddisken din er jo mer harddisken må jobbe.
 14. 14
  Unngå å bruke en CD eller DVD. Hvis du lagrer en kopi av dataene du trenger på en optisk plate, kopiere den til din bærbare harddisk eller en minnepinne før du reiser. Optiske stasjoner konsumerer store mengder kraft til å spinne opp CDer og DVDer. Prøv å unngå programmer som holder harddisken eller optiske stasjonen spinning. Trenger du å spille musikk? Prøv å bruke den håndholdte MP3-spiller, snarere enn å spille sanger på datamaskinen. Spille sanger på datamaskinen vil holde harddisken arbeider som bruker energi. Slå av automatisk lagre funksjonen på MS Word eller Excel. Konstant lagring vil holde harddisken snu og bruke energi.
 15. 15
  Slå av porter. Deaktivere ubrukte porter og komponenter, for eksempel VGA, Ethernet, PCMCIA, USB, og ja, det trådløse også. Du kan gjøre dette gjennom Device Manager eller ved å konfigurere en egen hardware profil (se neste trinn).
 16. 16
  Lag strømsparing hardware profiler. Konfigurere den bærbare PCen for de ulike scenarier der du bruker det (på et fly, på kafé, på kontoret, og så videre). Du kan gjøre dette gjennom Hardware Profiler-menyen ved å høyreklikke på Min datamaskin og velge Innstillinger eller ved å bruke et freeware program som SparkleXP.
 17. 17
  Bruk en kjøling puten når du bruker en bærbar datamaskin på fanget. Men hvis det er en USB-pad da ikke bruke det som det vil mest sannsynlig bruke opp mer batteri enn å bevare den.
 18. 18
  Unngå propping den bærbare på en pute, teppe eller andre myke overflater som kan varme opp.
 19. 19
  Hvis din bærbare har en OLED-basert skjerm så unngå å vise hvitt-bilder. OLED-skjermer bruker mye mindre strøm er svart.
 20. 20
  Unngå mange spill og andre programmer. Spill som bruker opp masse grafikk og programmer som holder kontakt med Internett-server sender informasjon frem og tilbake
 21. 21
  Hvis du ikke bruker en nettleser, lukk det! Selv om du ikke bruker den på internett er fortsatt kjører i bakgrunnen får massevis av informasjon.

Eksterne enheter

 1. 1
  Løse ut eksterne enheter som minnepinne, dvd, harddisk osv.. Hvis ikke er i bruk

Bruk utsett

 1. 1
  Mac-tilbud utsett for å slå av displayet midlertidig. Bruk det når du spiller mp3 sanger og ikke bruker skjermen, eller gå ut for kort varighet

Tips

 • Rengjør pulten din. Det høres rart ut, men hvis du har en støvete, skitne skrivebord, vil at støv kommer inn i ventilene og tette kjøleviften. Når støvet er inne i den bærbare, er det mye vanskeligere å fjerne. Du kan prøve sprengningsarbeid det ut med trykkluft på boks, men du risikerer å skade interne komponenter. Du kan også fjerne ventilen og rense ut grus, men husk at å ta fra hverandre den bærbare datamaskinen kan gjøre garantien ugyldig. Så rydde pulten din minst en gang i uken, om ikke daglig.
 • Ikke slå av en enhet hvis du bruker det.
 • Sørg for å lade opp helt før du forlater huset hvis det ikke er noe sted å lade den hvor du går.
 • Ta en pause hvis batteriet er lavt.
 • Bruk batteriet til det er lav før du lader det, og når den belastes un-plugg det, og batteriet vil vare lenger samt gi bedre ytelse.

Advarsler

 • Hvis du bruker datamaskinen for lenge, kan det bli overopphetet og sakte skade komponenter (forkorte deres levetid).
 • Hvis du arbeider på Internett og bruk av laptop, ikke slå noe av eller du vil miste arbeidet.
 • Vær forsiktig når du lader batteriet. Aldri koble den opp å lade den når du ikke rundt. Med den mengde batteri minnes på grunn av eksploderende og brennbare Li-ion-cellene, bør prosessen med å lade din bærbare batteriet ikke tas lett på.
 • Vær forsiktig når du rengjør kontaktene. Alltid rengjøre dem når batteriet er helt utladet, og bruke en veldig lett fuktet klut, for å unngå elektrisk støt og kortslutning.