Wkuno

Hvordan desulphate / gjenopplive et syrebatteri

Hvis du har haug av "døde" blybatterier ute i garasjen din, og du ikke ønsker å kjøpe nye for ditt spesifikke prosjekt, så denne artikkelen kan være en god oppdagelse at du har funnet fordi avsulfatering metodene som brukes her er revolusjonerende fra vanlige metoder og effektive. Dette er ikke et vedlikehold guide for blybatterier, men rent på avsulfatering guide.

Trinn

Hvordan desulphate / gjenopplive et syrebatteri. Få de tingene du trenger, gjengitt nedenfor.
Hvordan desulphate / gjenopplive et syrebatteri. Få de tingene du trenger, gjengitt nedenfor.
 1. 1
  Få de tingene du trenger, gjengitt nedenfor.
 2. 2
  Identifisere dårlige celler.
  • Lad opp batteriene på forhånd i minst 12 timer. Etter det, koble batteriene fra ladere og la dem hvile i 10 minutter.
  • Åpne opp alle batterihettene. Hvis du har forseglet blybatterier, søk på nettet etter guider om hvordan du åpner sine caps.
  • Fyll opp hver avdeling innenfor optimal vannstand. Dette er avgjørende fordi i senere deler, vil gnister bli produsert og luften kolonnen i kamrene som inneholder hydrogen og oksygen kan eksplodere og blåse syrer i ansiktet ditt. Jo høyere vann-nivå, jo mindre den eksplosive luftsøylen, og jo mindre sannsynlig for eksplosjon å oppstå på anledninger. Bruk lommelykt for å hjelpe observere vannstand menisk.
  • Mål terminal spenning på batteri (12v). Fulladet batteri må være i 12v spekter rundt 11.8V til 13.0v. Hvis du har noe lavere enn 11.8V, er det en meget høy sannsynlighet for celle ubalanse i hvilken en av cellene (av seks celler) hadde et problem. Gå videre til neste.
  • Mål spenningen over hver celle og identifisere cellene med lavere spenninger. Fest multimeter sonde til en av terminalene og dyppe en annen sonde inn i cellen løsning. Fortsett langs cellen hull. En god celle må ha minst 2v. Husk de dårlige celler og oppmerksom på at de ville ha forskjellige farger på plate enn andre celleplatene grunn av tung tykk dannelsen av sulfatkrystaller crytals som er ikke-ledende.
 3. 3
  Avsulfatering:
  • Ikke slå opp sveiser maskin. Vri rattet til redusere dagens tilførsel av sveiseren maskinen til lavest først og opp gradvis gjennom siste del i prosessen.
  • Koble den ene enden av sveiser probe med diode. Diode brukes for å rette opp AC til DC for enveis høy strøm sprenging av sulfatkrystaller på celleplatene. Dette kan ikke oppnås ved hjelp av vekselstrøm som produseres av en hvilken som helst sveiseren. Koble ut den andre enden av diode med en stor og tykk krokodilklämma. Koble en annen sveiser probe med identisk krokodille klipp også.
  • Identifisere de positive / negative terminaler til sveising sonde ved å slå på sveiser og måle dem med multimeter. I senere prosedyrer, bruker den positive enden av sveiser probe for plusspolen på batteriet, negativ til negativ.
  • Bruk beskyttelsesbriller nå.
  • Med sveiser slår på på sitt laveste strømstyrken, zappe terminalene med sveising prober (+ ve til + ve,-ve til-ve). Kan du se gnister? Gnister ville bety det er høy strøm gjennom, som er en god ting fordi det er imot kostnad.
  • Den andre tingen å observere er voldelig gass bobler i cellen løsninger. Bobler ville bety terminalene spenninger på hver celle er nådd / mettet, og videre går over i spenningsverdier tillate elektrolyse for å forekomme, noe som gjør vann til hydrogen-og oksygengass. Som elektrolyse kan forekomme, betyr dette at ledningsevnen fra platen til løsningen er perfekt (ingen sulfat blokkerer elektrisk strøm), og således betyr cellen er ren og sjelden sulfatert. Men for å desuphate dine celleplatene til mest, (du trenger å forsterke de resterende motstand på grunn av gjenværende sulfat på celleplatene ved å øke sveiser strøm) det beste du kan ha er å oppnå mest mulig boble i hver celle kupé. De av som knapt boble er vår konstante mål for zapping. Det er veldig lurt å sette et kort i mellom cap hull og batteripolene for å blokkere gnister gjennomfører i cellen hull og indusere eksplosjoner. Bruk lommelykt (lommelykt) for å hjelpe observere gass bobler.
  • Nå gå tilbake til å observere gnister. Hvis du har små gnister, zappe og hold krets lukket for å prøve å lade batteriet med høy strøm, og du kan se bobler blir intens. Men i mellomtiden, vil dioden og cellekamre bli varmt. Derfor, slipper Zap holde og tillate diode avkjøles i intervaller (ved hjelp av en andre diode samtidig som den lar i stedet for å kjøle den første diode eller dyppe inn i kaldt vann), og stoppe prosessen for å kjøle ned celleløsning.
  • På et tidspunkt, kan du se ytterligere zap beholdning produserer den samme frekvensen av boblende, deretter cellen er ladet, for første gang (vi må gjøre det så mange som åtte ganger for dårlige batterier).
  • Etter å ha ladet batteriet, får en tykk shorting ledning å korte batteriet ved å koble de to terminalene. Dette er for å simulere reversere ladespenningen til cellen og tillater å oppløse bly tilbake inn i cellen løsning. Vi må hele tiden reflux den celleplatene ved lading og utlading. Kort batteriet til som zapping produserer ubetydelig gnist. Dette er da i slutten av første syklus.
  • Gjenta den første hele syklusen for så mange du kan faktisk, til du kan se konstant voldelig boblende på hver celle, og du ville ha ferdig herdet batteri på dette punktet. Oppsummering batteriet og du er ferdig. Hvis du har konstant ubalanse boblende, i stedet for å zappe på batteripolene, zappe deg av hver celle.
  • I utgangspunktet akselerere deg avsulfatering ved å øke sveise strøm, men det ville deformere din celle plate raskere noe som ikke anbefales.

Tips

 • Det finnes tilfeller der sulfatkrystaller er for sterkt holdt til plate der elektrisk avsulfatering ikke er levedyktig, så kjemisk avsulfatering er brukt. Du må kjøpe metall-chelatdannere som EDTA i markedet eller laboratorier. Fortynn og fyll dem i cellekamre henhold til deres instruksjon for bruk. Det anbefales også å fornye syre løsning av uncurable avdelinger ved å legge friske saltsyre fortynninger. Vennligst google det for å få mer informasjon.

Advarsler

 • Bruk tykke ledninger for hele operasjonen. Sterkt ingen tynne ledninger.
 • Unngå overoppheting batteriene og dioder, alltid la dem avkjøles betraktelig.
 • Må bruke briller når du zapping. Hvis syren irriterer øynene, skyll med vann i minst 10 minutter, hvile og slutte å gjøre det midlertidig.

Ting du trenger

 • Høy strøm diode, jo høyere desto mindre varme forekommer opp, så høyt som 25A
 • En lav strøm metall sveiser (50A-100A)
 • En multimeter (ekte multimeter foretrukket som kalibrering er klarert)
 • Plast briller
 • Batteri vann eller destillert vann
 • Tykke ledninger, må brukes i hele kretsen, aldri bruke tynne ledninger for høy strøm kretser
 • Torch lys (blitslys)