Wkuno

Hvordan koble HDMI-kabler

HDMI, eller High Definition Multimedia Interface, er teknologi som støtter en ukomprimert digital audio og video-grensesnitt. HDMI gir et klart, all-digital signal for både lyd og video via en enkelt kabel. Det er et flott alternativ for hjemmekinoen, da det vil øke lyd-og bildekvalitet og redusere rot fordi alt er inkludert i bare én kabel i stedet for to. HDMI er også et flott alternativ hvis du ønsker å koble audio / video-kilder som en DVD-spiller, lyd-mottaker, gaming system eller personlig datamaskin. Koble HDMI-kabler, er følgende informasjon nyttig.

Trinn

Hvordan koble HDMI-kabler. Finn den HDMI-kabel du trenger for jobben.
Hvordan koble HDMI-kabler. Finn den HDMI-kabel du trenger for jobben.

Bruk HDMI i en hjemmekino

 1. 1
  Finn den HDMI-kabel du trenger for jobben. Når du trenger å koble HDMI-kabler til kilden din, vil du ha den beste flaks hvis du har den kabelen du trenger.
  • En standard HDMI-kabel fungerer for de fleste hjemmekino-applikasjoner. Det kan sende 1080i eller 720p video, som er HD-oppløsninger mest tilgjengelige gjennom kabel, satellitt, digital kringkasting DVD og oppskalere DVD-spiller.
  • En standard HDMI-kabel med Ethernet utfører samme funksjon som en standard HDMI-kabel, men det har også en dedikert data kanal for enhet-nettverksvirksomhet.
  • En bil HDMI-kabelen er designet for bruk i ombord high definition video-systemer. Dens design gjør at den kan fungere på en høy kvalitet, selv under ekstreme vibrasjoner og ekstreme temperaturer som vanligvis finnes i bilen videosystemer.
  • En høyhastighets HDMI-kabelen er for bruk i applikasjoner som krever video oppløsning på 1080p eller høyere. I de fleste hjemmekinoanlegg, er dette nødvendig når du bruker en Blu-Ray-spiller.
  • En høy hastighet HDMI-kabel med Ethernet utfører samme funksjon som en høyhastighets HDMI-kabel, men det har en ekstra, dedikert kanal for enhet-nettverksvirksomhet.
 2. 2
  Identifiser forbindelsen porter på utstyret ditt og kontaktene på din HDMI-kabel. Porter på utstyret ditt er alltid "kvinnelige" og kontaktene på din HDMI-kabel er alltid "mannlig".
 3. 3
  Koble utstyret med portene. For eksempel vil HDMI-kabelen plugges inn i Output port på én enhet og inn i Input port på en annen enhet for å koble de to.
  • Ta vare å sikre at du kobler til rett port. Mange enheter har komponentportene, for analoge signaler, og HDMI-porter, for digitale signaler. Dobbeltsjekke for å sørge for at du kobler til HDMI-porter.
 4. 4
  Sørg for at HDMI-tilkoblinger er sikre. Du må plugge kabelen inn i enheten fullt for kabelen skal fungere skikkelig.
 5. 5
  Legg en booster boksen til linjen hvis du trenger å sende et 1080p-signal mer enn 25 meter eller et 1080i signal mer enn 49 meter.

Bruk HDMI i andre elektroniske enheter

 1. 1
  Tie i TV til PCen ved å koble en HDMI-kabel til datamaskinens utgang.
  • Hvis datamaskinen ikke er HDMI-kompatibel, se etter en adapter for å gjøre den HDMI-kompatible. Du kan også være lurt å oppgradere skjermkortet til en som støtter HDMI.
 2. 2
  Koble spillkonsoll til TV-en ved å koble den ene enden av HDMI-kabelen inn i spillet systemets utgang. Plugg den andre enden av kabelen inn i TV-ens Input port.

Tips

 • Hvis du trenger å koble flere kilder, kan det være lurt å investere i en AVR (audiovisuelt mottaker) eller en HDMI switching boks som står alene.
 • Det kan være nødvendig å kjøre HDMI-kabelen bak en vegg, på et loft eller gjennom en crawlspace så det er fortsatt skjult. Hvis du trenger å bore et hull for å skjule din HDMI-kabel, skal en 7/8-inch hull imøtekomme de fleste HDMI-kontakter.

Advarsler

 • Kronglete, slite på eller stifting HDMI-kabel kan føre til at HDMI-kabel ikke fungerer, så vær forsiktig når du arbeider med det.