Wkuno

Hvordan du oppgraderer en prosessor

Som datamaskinen teknologiutviklingen, vil ny programvare krever mer fra datamaskinen din, og gir deg inntrykk av at det blir tregere, tar mer tid å behandle hendelser. Heldigvis, kan datamaskiner bli lett oppgraderes. Oppgradering av CPU (Central Processing Unit) er en av de mest fordelaktige ting du kan gjøre for å gjøre datamaskinen kjøre lag-free. CPU er en kritisk komponent i ethvert datasystem så før du bestemmer deg for å oppgradere sørg for at du har lest og forstått alle trinnene nedenfor. I tillegg til en ny CPU kan du også trenger andre tilleggskomponenter (ny kjøleribbe, termisk pasta), og for å oppgradere hovedkort BIOS.

Trinn

Hvordan du oppgraderer en prosessor. Slå av datamaskinen og ta ut strømkabelen.
Hvordan du oppgraderer en prosessor. Slå av datamaskinen og ta ut strømkabelen.

Del 1: identifisering

 1. 1
  Slå av datamaskinen og ta ut strømkabelen.
 2. 2
  Skru på datamaskinen saken og ta av dekselet.
 3. 3
  Identifiser ditt hovedkort, din nåværende prosessor chip, RAM minnekort, og skjermkortet.
 4. 4
  Finn ut hva slags socket hovedkortet ditt har. Gjør et Google-søk eller be en datamaskin tekniker hvis din nåværende hovedkort modellen støtter en nyere processor.Find ut også hvis hovedkortet er en 32-bit eller 64-bit ett. De viktigste kontaktene er:
  • Socket 370: Intel Pentium III, Celeron.
  • Socket 462 (socket A): AMD Athlon, Duron, Athlon XP, Athlon XP-M, Athlon MP, Sempron.
  • Socket 423: Pentium 4.
  • Socket 478: Intel Pentium 4, Celeron, Pentium 4 Extreme Edition.
  • Socket 479 (mobil): Intel Pentium M, Celeron M, Core Solo, Core Duo.
  • Socket 754: AMD Athlon 64, Sempron, 64 Turion.
  • Socket 775: Intel Pentium D, Pentium 4, Celeron D, Pentium Extreme Edition, Core 2 Duo, Core 2 Quad.
  • Socket 1156: Intel Core i3, Core i5, Core i7.
  • Socket 1366: Intel Core i7 (9XX), Xeon.
  • Socket 2011: Intel Core i7 (39xx)
  • Socket 1155: Intel Core i3, Core i5, Core i7
  • Socket 939: 64 AMD, Athlon 64 X2, Athlon 64 FX, Sempron, Opteron.
  • Socket 940: AMD Athlon 64 FX, Opteron.
  • Socket AM2/AM2 +: AMD Athlon 64, FX, Opteron, Phenom
  • Socket AM3: 100 Sempron, Athlon II X2, X3, X4, Phenom II X2, X3, X4, X6.
  • Socket AM3 +: AMD FX X4, X6, X8
  • Socket FM1: AMD Llano APU X2, X3, X4
 1. 1
  Hvis din nåværende hovedkort støtter den nye prosessoren du vil, kjøpe den nye prosessoren på en datamaskin jernvarehandel av ditt valg. Hvis ikke, gå til del to.

Del 2: kjøpe et nytt hovedkort

 1. 1
  Velg et hovedkort som tilfredsstiller dine kriterier (som kan være avhengig av pris, tekniske spesifikasjoner, eller kompatibilitet med din gamle maskinvare).
 2. 2
  Hvis kompatibilitet eksisterer med alle de gamle hardware, hoppe til del tre.
 3. 3
  Undersøke kompatibiliteten til skjermkortet og RAM-minne.
 4. 4
  Hvis det ikke er kompatibilitet med skjermkort eller det nye hovedkortet ikke har et integrert skjermkort på hovedkortet, kjøpe en ny kompatibelt skjermkort.
 5. 5
  Hvis det nye hovedkortet ikke støtter den gamle RAM-minne, kjøpe nye kompatible RAM minnekort.
 6. 6
  Hoppe til del fire.

Del 3: setter inn prosessoren

Stasjonære enheter
 1. 1
  Ta ut den gamle CPU. Åpne opp din sak, løsne Heatsink av beholde styret, og trekk heatsink av. Noen kjøleribber behov for en skrutrekker eller andre proprietære verktøy for å fjerne (Zalman er beryktet for dette).
 2. 2
  Åpne hendelen på siden av sokkelen. Gjør dette ved å trekke den ut, og deretter trekke den opp. Løft forsiktig den gamle CPU ut av stikkontakten.
 3. 3
  Ta den nye CPU ut av boksen. Linje opp gullet trekanten på CPU med en på sokkelen, og forsiktig la CPU fall på plass. Ikke tving CPU. Hvis den er stilt opp riktig, vil det falle rett på plass.
 4. 4
  Lukk ZIF (null innsetting kraft)-spaken for å låse CPU. Ta den medfølgende kjøleribbe og fest den på ved å følge instruksjonene. Hvis heatsink ikke har termisk pasta eller pads på den ennå, påfør et tynt lag av det. Den termisk lim virker som en elektrode, å overføre varme fra prosessor-brikken til varmeavlederen. Hvis heatsink inkluderer en fan, koble den til sin rette kontakten. Ikke bruk en CPU uten termisk overføring materiale eller en kjøleribbe på plass.
 5. 5
  Gå til del 5.
Socket 479 og andre mobile kontakter
 1. 1
  Hvis det er en skrue, skru den av sokkelen. Nå trekker CPU ut.
 2. 2
  Skyv den nye CPU i, fôr det opp som før.
 3. 3
  Det vil enten bli skjøvet inn og holdt med makt eller en fjærmekanisme, eller skrus på plass.
 4. 4
  Når du har cpu, kan det eller ikke kan trenge en heatsink. Se på din CPU manualen.
 5. 5
  Starte opp og nyte den oppgraderte maskinen!

Del 4: erstatte hovedkortet

 1. 1
  Merke hver kabel som er koblet til det gamle hovedkortet og ta notat av stedet der kabelen kommer fra. Noen små kabler har skrevet et navn ved siden av porten der den kobles til hovedkortet. Dette er vanligvis meget liten. For eksempel kan den lese "FAN1" hvis det er en fan strømkabelen.
 2. 2
  Fjern alle kortene som er koblet til hovedkortet.
 3. 3
  Fjern alle kabler som er koblet til hovedkortet.
 4. 4
  Fjern det gamle prosessor med ekstrem forsiktighet og lagre den i en statisk-fritt miljø (plastposer for dette formålet selges på radio shack).
 5. 5
  Skru av og fjern det gamle hovedkortet.
 6. 6
  Bytte hovedkort.
 7. 7
  Bytt hovedkortets skruer.
 8. 8
  Sett den nye prosessoren.
 9. 9
  Sørg for at den nye prosessoren er riktig plassert og festet til hovedkortet.
 10. 10
  Rewire hovedkortet.
 11. 11
  Re-kortet ditt hovedkort (alle kortene går i stedet de passer inn).
 12. 12
  Gå til del 5.

Del 5: har satt sammen maskinen

 1. 1
  Sett PC-ens dekselet på igjen.
 2. 2
  Sett inn skruene i saken.
 3. 3
  Rewire og koble fra strømledningen, tastatur, mus, skjerm, og andre tilkoblinger.
 4. 4
  Start datamaskinen og se om du søl opp noe. hvis du ikke gjorde det, congrats. Hvis du gjorde det, får spørre noen andre til å gjøre det.

Tips

 • Hvis datamaskinen ikke slår seg på etter dette, kan det være på grunn av en av følgende grunner:
 • Du må kanskje flash (oppdatering) BIOS for å støtte ny teknologi som dual core eller Hyperthreading. Gjør dette før du setter den nye CPU i.
 • Du har kanskje mistet en kabel på hovedkortet ditt, eller du kanskje ikke har festet ned prosessoren riktig.
 • Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et nytt hovedkort, husk at det billigste hovedkort er ikke alltid den beste hovedkortet for systemet. Du kan kreve ekstra komponenter i det lange løp, så sørg for at hvis du har tenkt å kjøpe et nytt hovedkort i tillegg til å oppgradere prosessoren, den har noen ekstra funksjoner. Du kan muligens gjøre bruk av dem en dag.
 • Hvis din CPU har en IHS ikke være redd for å presse hardt for å få heatsink klippet på plass. Hvis din CPU har en naken kjerne må du være mer forsiktig med å knuse eller chip kjernen. Hvis du gjør skade kjernen, er det ingen innsamling CPU.
 • Husk, teknisk arbeid alltid krever mye før etterforskning for ting å gå til høyre, så ta deg god tid og ikke prøve og jag det. Husk tålmodighet er en dyd.
 • Hvis du føler at ting går galt og du har rotet opp dårlig, starte på nytt ved å skru og fjerne alt.
 • For å få til prosessoren, må du kanskje skru, fjerne eller koble fra andre PC-komponenter som IDE kabler og ulike PCI-kort. Sørg for at du vet hvor disse komponentene går og hvordan de er koblet til hovedkortet ditt før du forsøker å oppgradere prosessoren.
 • For å kunne lade ut statisk elektrisitet, må du enten ha en grunnstøting stropp festet til saken i 5-10 minutter før du begynner å jobbe, eller bare la maskinen koblet fra. Du kan lage din egen jording kabel. For å gjøre dette, re-koble en strømkabel med varme og nøytrale pins frakoblet, slik at bare bakken. Du kan også kjøpe disse ferdige. Alltid ta saken før arbeider for å fjerne eventuell statisk.
 • Gjøre mye forskning på din nåværende hardware specs å sikre at prosessoren du har tenkt å oppgradere til er kompatibel med hovedkortet ditt. Hvis det ikke er det, må du kjøpe et nytt hovedkort.

Advarsler

 • Ikke ta på toppen av prosessoren chip eller gull pinnene i bunnen av ulike PCI-kort med bare hendene. Du kan skade dem.
 • Som alltid vil ESD (elektrostatisk utladning) drepe elektronikken. Pass på å jevne jordet ved å berøre saken. Eller du kan bruke et anti-statiske håndleddet band. Annet enn at dette er en fail safe operasjon hvis det gjøres med sunn fornuft.
 • Hvis datamaskinen fremdeles har en garanti, unngå å bruke disse instruksjonene. Du kan gjøre garantien ugyldig.
 • Hvis du er redd for å skade en komponent, må du ikke forsøke disse prosedyrene, så er det alltid en risiko.
 • ALDRI Forsøk å starte maskinen eller kjøre det uten Heatsink på plass over CPU. Med en AMD CPU du vil ganske sikkert brenne den ut i løpet av sekunder, bør en Intel CPU bremse ned for å beskytte seg mot skader - selv så ikke prøv det! Dette dekkes ikke av garantien. Ikke forsøk å kjøre en CPU uten termisk materiale, eller en kjøleribbe på plass. På de fleste stasjonære systemer, vil du trenger begge. Dette kan skade prosessoren repareres, og også ugyldiggjøre produsentens garanti.