Wkuno

Hvordan fjerne en prosessor smeltet til en heatsink

Noen ganger når du fjerner prosessorer kan du oppleve at det har blitt smeltet / fast til kjøleribben slik at prosessoren trekker ut av stikkontakten før du løfter opp den stabiliserende spaken. Rimelig kraft kan ikke være nok til å fjerne det, og på dette punktet er det vanskelig å fjerne uten å skade prosessoren.

Trinn

Hvordan fjerne en prosessor smeltet til en heatsink. Først prøve å vri forsiktig prosessoren være forsiktig at du ikke bøyer pinnene.
Hvordan fjerne en prosessor smeltet til en heatsink. Først prøve å vri forsiktig prosessoren være forsiktig at du ikke bøyer pinnene.
 1. 1
  Prosessoren bør lett komme av varmen vasken, hvis du har noen problemer være sikker på aldri å lirke prosessoren off eller bruke metallgjenstander (inkludert et barberblad) å komme under prosessor for det vil skade kjøleribbe og sannsynligvis prosessoren.
 2. 2
  Først prøve å vri forsiktig prosessoren være forsiktig at du ikke bøyer pinnene. Ikke bruk for mye kraft.
 3. 3
  Hvis kronglete ikke fungerer, suge prosessoren / kjøleribbe i 90-95% isopropanol (dette vil ikke skade prosessoren) for ~ 5 minutter.
 4. 4
  Med en lang streng av tanntråd forsiktig tanntråd området mellom prosessoren og kjøleribben, som starter i et hjørne der floss er i stand til å trenge gjennom.
 5. 5
  Som du går langs prosessoren gå frem og tilbake mens søknad kraft i retning bort fra hjørnet der du startet. Det kan være vanskelig til tider, men det vil gå gjennom.

Alternativ metode - Bruk en varmepistol '

 1. 1
  Slå varmepistol til høy og varme hver flate siden av CPU i 10 sekunder, holde munnstykket av varmepistol 2 cm vekk fra metalloverflaten. Vær forsiktig! Pass på at varmen ikke er å treffe CPU seg selv som det kan skade transistorer.
 2. 2
  Hold fast HEAT SINK, og drei forsiktig CPU klokken klok og mot klokken klok.
 3. 3
  Hvis CPU ikke slår, bruke mer varme til kjøleribben. Varmen fra kjøleribben vil "unglue 'overføring lim.
  • Grunnen til CPU sikringer til vasken, er fordi varmeoverføring lim er av dårlig kvalitet. Når massen har nådd en viss temperatur, er dens molekylstruktur noe endret og virker som et lim. Så hvis din kjøleribbe er kaldt, er din CPU fast. Bare sørg for at du er forsiktig med å bruke varme direkte til CPU og denne metoden skal fungere. Den isopropyl metoden er flott, men det er for lett å skade CPU eller hovedkort, om noe har noe vann igjen når du kobler det hele tilbake igjen

Tips

 • Bruk tanntråd. Det fungerer kjempebra!
 • For mer hjelp, suge tanntråd i en kjøleribbe sammensatte remover, som vanligvis finnes for salg av online PC komponent leverandører.
 • Du kan også bruke 90 +% etanol, eller ta en risiko og bruker 70% isopropyl eller etanol.
 • Hvis du ikke klarer å finne noen isopropyl, denaturert sprit fungerer like bra.
 • For å sjekke om væsken du bruker er egnet, gni litt på glasset. Hvis ingen merker er igjen når det tørker, er det godt å bruke.
 • Bløtlegg tanntråd på 90% eller + isopropyl. Kontroller at du har en lang nok stykke tanntråd å vikle rundt hver hånd to eller tre ganger, og har fortsatt en fot i midten. arbeide floss i et av hjørnene av prosessoren og varmeavlederen. når du først får floss inni et av hjørnene, grep kjøleribben med føttene på gulvet med prosessoren opp. Nå, gå frem og tilbake med tanntråd, lett, men raskt. jobbe din vei til den motsatte enden av hjørnet og prosessoren vil løsne.

Advarsler

 • Ikke bruk aceton, da det kan skade silisium.
 • Unngå skader på kjøleribbe, med mindre du ikke har tenkt å bruke det igjen.

Ting du trenger

 • 90 +% isopropyl, etanol eller denaturert sprit
 • Tanntråd
 • MERK: isopropyl fungerer ikke alltid. Etanol skal fungere når isopropyl ikke, men etanol er vanskeligere å finne. Biologi og kjemi laboratorier ofte har det. Spør før du tar!