Wkuno

Hvordan installere høyttalere

Har du noen gang ønsket å installere stereo høyttalere i huset, men fant jobben for vanskelig? Det er et par ting du kan prøve å gjøre jobben mindre komplisert og lettere.

Trinn

Hvordan installere høyttalere. Les høyttaler instruksjoner.
Hvordan installere høyttalere. Les høyttaler instruksjoner.
 1. 1
  Les høyttaler instruksjoner. Mens rimelige høyttalere er designet til å gå hvor de passer, er mange andre høyttalere designet for å være en viss avstand fra gulvet eller fra veggene.
 2. 2
  Legg ut stedet der høyttalerne vil gi god akustikk. Dette kan bestemmes ved å finne antall kanaler mottakeren eller forsterkeren har, eller balanse kontroll alternativer du har på stereoanlegget. Følgende spørsmål kan gjøre det enklere å finne ut av dette.
  • Hvor mange høyttalertilkoblingene er på baksiden av stereoanlegget? Hvis du har fire knekter, terminaler, eller andre koblinger dedikert for høyttalere, er dette sannsynligvis den mest effektive antall høyttalere å installere, siden "pigtailing" høyttalere sammen kan resultere i overbelastning en høyttaler krets eller endre den totale krets motstand (ofte, 8 ohm per høyttaler).
 3. 3
  Bestem hvor du vil bli plassert når du lytter til stereo. Face hovedtalerne mot publikum. Ideelt sett høyttalere er hver på en lik avstand fra publikum, og også fra bakveggen. Unngå å ha store objekter som tabeller eller sofaer nær banen til lyden fra høyttalerne til publikum. Sekundære høyttalerne kan bli avledet eller vinklet litt vekk for å gi "3D" effekt, eller dybde til lyden.
 4. 4
  Se på mulige ledninger baner du kan være i stand til å bruke til å koble høyttalerne opp.
  • For gulvmontert høyttalere, kan du være i stand til å skjule høyttaler ledning langs base styrene hvis du ikke går etter en døråpning eller faste skap langs veggen.
  • For takmontert høyttalere, må du enten bore gjennom taket og fisk "drops", eller høyttaler ledninger ned til høyttalerne, eller fordypningen høyttalerne i taket selv (innfelling høyttalere i taket kan kompromittere loft isolasjon og vil gjøre det vanskelig å "sikte" den akustiske kjegle av høyttaleren.)
 5. 5
  Velg en passende høyttaler montering. Dette er en høyttaler, en høyttaler boks eller skap, eller en kombinasjon av høyttalere (Woofer, Diskant, subwoofer, etc) bygget inn i ett kabinett). Store rom kan kreve store høy produksjon (wattstyrke) enheter, hvor i små rom, kompakt, lav effekt (25-50 watt) høyttalere kan være nok. Se på stereoanlegg krav for å matche høyttalerne du kjøper til systemet. Både 8 ohm og 16 ohm høyttalere er vanlig, og ikke om hverandre.
 6. 6
  Installer braketter for takmontert høyttalere på de stedene du har valgt. Hvis høyttalersystemet ikke kom med braketter, kan du være i stand til å fjerne ansiktet av skapet, å være forsiktig for ikke å skade høyttaleren eller ledninger inne, og skru direkte gjennom baksiden av skapet i veggen.
 7. 7
  Hekt høyttalerkablene til terminalene på baksiden av høyttaleren, er forsiktig med å observere polaritet (+ eller -) av tilkoblinger. Mange høyttaler ledninger er fargekodet, sort er (+) og hvite å være (-), og klar isolerte ledninger har en kobberleder i en (+), og en sølvfarget lederen i den andre (-). Dersom høyttaleren ledningen har en plug klargjort på enden som kobles til stereoanlegget, må du ta oppmerksom på dette. På en skrue terminal stereo tilkobling, bare matche fargen på enden på den som snakker med samme farge på samme terminal på stereoanlegget.
 8. 8
  Trekk ledningen langs bunnen styret eller i taket, avhengig av ditt valg av plassering, holder det så tett som mulig mot cornerflagget for å gjøre det mindre merkbare, og feste den med stifter for å holde den på plass.
 9. 9
  Koble til terminalene eller plugger (knekt) på baksiden av stereoanlegget, og slå på systemet for å teste dine verk.

Tips

 • Bruk den korteste ledningen anbefalt av høyttaleren maker, for lengden på kjøre arbeider med. Lengre avstander mellom høyttaler og stereo kan kreve større ledning, så vil høyere wattstyrke komponenter.
 • Hvis du kan midlertidig feste, eller holde høyttalerne på plass, kan du være i stand til å bedømme deres effektivitet før permanent montering dem.

Ting du trenger

 • Høyttalere
 • Etter-Market Speaker Kabling
 • Etter-Market Speaker Seler