Wkuno

Hvordan hacke en rumling robot

Her er hvordan å hacke en Rumble Robot med en Arduino mikrokontroller slik at når den registrerer en hindring, den automatisk snur seg og hoder i en annen retning. Du kan bruke koden gitt, eller skriv din egen og se hvordan omflakkende rumblebot reagerer. Hvis du ikke er vant til å mekke med roboter, det er et ambisiøst prosjekt, men disse trinnene (sammen med videoer) vil lede deg gjennom den.

Trinn

Hvordan hacke en rumling robot. Sett noen batterier i robot for å se om det fungerer.
Hvordan hacke en rumling robot. Sett noen batterier i robot for å se om det fungerer.
 1. 1
  Sett noen batterier i robot for å se om det fungerer. Vanligvis, de tar fire AA-batterier.
 2. På baksiden er noen brytere. Det er "av / på" og også "a / b" for å avgjøre hvilket lag den roboten er på. Trykk på "på"-bryter. Hvis boten fungerer, bør det si sitt navn. Sett og batteriene ut til siden for nå.
2
Ta hodet av roboten. På "hals" for roboten (mellom hodet og kroppen) er det en liten skrue som kan tas av med en liten Phillips hode. Sett på skruen. Det er en liten leppe på fronten av hodet som er litt vanskelig, men skal løsne etter en liten lett vridning og dreiing.
3
Koble kabelen fra hovedkortet som forbinder hodet til kroppen. Ved hjelp av en liten, lirke tilbake fanene holde brettet ned, og pop brettet ut. Du skal nå ha bare den nakne bord.
Du skal se den svarte mikro-prosessor som gjør bot flytter bakover og fremover. Dette er hva vi vil være hacking og ledninger inn.
disse er de pin outs på brettet der du trenger for å koble nye ledninger. De viktigste pins vi opptatt av er de fire som driver stasjonen motorer. De er koblet til "H-bro" som vil tillate oss å utløse motorer for å rotere fremover eller bakover ved å bruke en positiv spenning til en av to ledninger til hver motor. Det er en for forover og en for revers på hver motor. De er koblet som følger:
Pin 1,0 forlot motor frem pin 1,1 venstre motor omvendt pin 1,2 høyre motor frem pin 1,3 høyre motor REVERSE
4
Lodd ledningene som vil gå ut til arduino. I dette bildet ser vi jordledning som er forbundet med pinnen er merket på det bilde på hvit-kontakt og de andre fire ledninger loddet på plass.
5
Skru overkroppen og trekk det fra hverandre.
6
Wire alt sammen ved hjelp av dette skjemaet. Videoen viser hvordan alt er satt sammen. Gjør din ledninger minst 5 "i lengde for å gjøre det enklere å montere alt opp.
Den skjematisk vist i denne artikkelen antar at det vil være en sensor på forsiden av boten. Videoen nedenfor viser hvordan du kan gjøre begge armene fornuft hindringer, men dette vil kreve en ekstra bump bryter (kobles til pin 3 og jordledningen) som beskrevet i videoen delen. Koden må også endres tilsvarende.
hvis du monterer alt på toppen av kabinettet der hodet pleide å være og montere bump bryteren foran, bruker en mikro bryter og lim på noen biter av wire fra en binders som værhår. Linjene på bryteren bør utvide venstre og høyre den samme bredde som robot. Legge til én værhår peker nedover nær gulvet. Disse vil hjelpe boten unngå alt som kan ikke returnere et ekko fra PING sensoren. Kontroller at PING sensor poeng mot fronten og er på 90 grader til gulvet. LED koblet til pin 13 blinker hver gang PING skanner, og det kan monteres hvor som helst. Strømbryteren er valgfritt, og bare går i kø på den positive batteri bly.
når du kobler hovedkortet til mikrokontroller, må du kanskje gjøre et hakk slik at ledningene ikke kommer i klem når du setter roboten sammen igjen.
batteriet kan holdes på plass av et lite stykke borrelås eller noen EPS skum. Minuskabel 9-volts batteri til reservebatteri inngang. Sørg for å plassere jumperen på "forlengelse makt", ikke "usb".
Hvis du ønsker å være i stand til å bruke "on / off"-bryter, kobler du den hvite ledningen til baksiden av bryteren. Kraften skal gå til bryteren, løpe tilbake til den hvite ledningen, og mate arduino strøm når du slår den på.
PING sensoren kan gå noe sted på forsiden av roboten. I dette eksemplet vil sensoren blitt limt inn i frontplaten til roboten. Klipp ut "øye-hull" på frontplaten og så bare legge lim rundt "øyne" av sensor for å holde platen solid. Den bånd-kabel som er koblet til hodet av roboten har blitt strippet ned til tre ledninger (i stedet for den opprinnelige fire) og loddet til de tre ledningene på Ping-sensoren. Den andre enden kobles til arduino som angitt i skjematisk.
7
Lodd ledningene og feste dem til arduino styret. Se i skjematisk igjen for hjelp.
8
Sett robot sammen igjen.
9
Last opp koden. Koble USB-kabelen til datamaskinen og plugg den andre enden inn i Arduino USB-port. Sett roboten på et stigerør slik at hjulene ikke røre noe og slå på Arduino. Kopier og lim det inn i et nytt vindu i Arduino-programvaren. Lagre skissen som "rumblebot ping bump" og last den opp. Etter det er lastet opp, slå av Arduino, koble fra USB-kabelen, sett bot på gulvet og slå på Arduino. Det bør begynne å kjøre videre med LED blinker. Som det blir i løpet av 30 cm av et objekt, bør det snu seg bort og fortsetter å kjøre fremover. Hvis den treffer et objekt og utløser bump bryteren, bør det stoppe, snu retningen og slå, deretter fortsette fremover.

Ting du trenger

 • Finn en Rumble Robot på ebay, ved et verft salg eller en bruktbutikk.
 • Arduino mikrokontroller
 • En Parallax PING sensor
 • En LED
 • En mikrobryter
 • En 100 ohm motstand
 • Arduino programvare som du kan laste ned
 • Du trenger også koding, som du kan skrive selv eller bruke