Wkuno

Hvordan gjenopprette overskrevet filer

Hvis du noen gang har redigert et dokument og lagret det, å bare skjønte du slettet et helt avsnitt ved et uhell, vil du sette pris på å vite hvordan å komme tilbake til den forrige versjonen. Gjeldende versjoner av Windows og Mac operativsystemer gir en måte å få tilbake den tidligere endringer, og lære hvordan du kan gjenopprette de kan spare deg for mye arbeid. Vi viser deg hvordan.

Trinn

Hvordan gjenopprette overskrevet filer. Finn den omsluttende mappe.
Hvordan gjenopprette overskrevet filer. Finn den omsluttende mappe.

Windows 7

 1. 1
  Åpne datamaskinen. Klikk på Start-knappen, og klikk deretter på Datamaskin.
 2. 2
  Finn den omsluttende mappe. Naviger til mappen som pleide å inneholde filen eller mappen du ønsker å gjenopprette, høyreklikk den, og klikk deretter Gjenopprett tidligere versjoner. Hvis mappen var på øverste nivå på en stasjon, for eksempel C: \, høyreklikker du stasjonen, og klikk deretter Gjenopprett tidligere versjoner.
  • Du vil se en liste over tilgjengelige tidligere versjoner av filen eller mappen. Listen vil inneholde filer som er lagret på en backup (hvis du bruker Windows Backup til å sikkerhetskopiere filene dine), så vel som gjenopprettingspunkter, hvis begge typer er tilgjengelig.
  • Merk: For å gjenopprette en tidligere versjon av en fil eller mappe som er en del av et bibliotek, høyreklikker du filen eller mappen i sin lagret posisjon, ikke i biblioteket.
  • For eksempel, for å gjenopprette en tidligere versjon av et bilde som er tatt med i Bilder bibliotek, men er lagret i mappen Mine bilder, høyreklikker du mappen Mine bilder, og klikk deretter Gjenopprett tidligere versjoner.
 3. 3
  Velg en tidligere versjon for å gjenopprette. Dobbeltklikk en tidligere versjon av mappen som inneholder filen eller mappen du vil gjenopprette.
  • For eksempel, hvis en fil ble slettet i dag, velger en versjon av mappen fra i går, som skal inneholde filen.
 4. 4
  Flytt målfilen. Dra filen eller mappen du vil gjenopprette til et annet sted, for eksempel på skrivebordet eller en annen mappe.
  • Den versjonen av filen eller mappen lagres på plasseringen du valgte.

Windows vista (noen versjoner)

 1. 1
  Klikk på start-ikonet nederst til venstre på skjermen. Skriv inn verden "Explorer" i Start søk-boksen som kommer opp. Klikk på Windows explorer på toppen av listen, under ordet Programmer øverst på Start-menyen.
 2. 2
  Finn den nåværende versjonen. Naviger til mappen som inneholder den nåværende versjonen av filen du ønsker å gjenopprette.
  • Hvis Dokumenter-mappen åpnes, og du ønsker å gå de Pictures Documents> mappe, se på den venstre kolonnen i Windows Explorer navigasjonsruten og blar opp eller ned for å finne mappen. Mapper er listet opp i alfabetisk rekkefølge.
 3. 3
  Klikk den høyre knappen på musen på filen du vil gjenopprette. Deretter klikker du på Egenskaper og deretter kategorien Tidligere versjoner.
  • Ta vare på dette punktet ikke å automatisk klikker du på Gjenopprett fordi det vil overskrive din nåværende versjonen, og du vil miste noen nye arbeidet du har gjort siden du overskrev den forrige versjonen.
  • Klikk på Gjenopprett hvis du ønsker å bare beholde den gamle versjonen, og det er OK for å slette noe arbeid du har gjort på filen siden.
  • Klikk på Kopier hvis du ønsker å gjenopprette den gamle versjonen, og også holde den nye versjonen. Windows vil be deg om å utpeke en mappe å lagre filen når du klikker på Kopier Kopier>. Du kan også lagre filen på skrivebordet.

Mac OS X - Time machine

 1. 1
  Finn den inneholder mappen. Bruk Finder til å navigere til mappen som inneholder filen som har blitt overskrevet. Hvis filen er på skrivebordet, bare lukke alle andre vinduer.
 2. 2
  Velg "enter tidsmaskin" i dokken din. Velger du det i Programmer-mappen hvis den ikke ligger i dokken din.
  • Klikk opp og ned pilene opp i vinduet som åpnes for å se hvordan mappe dukket opp på tidligere tider.
 3. 3
  Velg filene. I mappen, velge mappen eller filene du ønsker å gjenopprette til en tidligere versjon og klikk "Restore".
 4. 4
  Velg hvordan du gjenoppretter. Velg om du vil erstatte din nyeste versjonen med den eldre du ønsker å gjenopprette, eller beholde den nyere, eller beholde begge.
  • Bruk Time Machine for å gjenopprette en fil selv om du slettet helt.

Advarsler

 • Noen versjoner av Windows Vista ikke har en automatisk mulighet til å gjenopprette overskrevet filer. Windows Vista Ultimate og Windows Vista Business har de gjenopprette tidligere versjon funksjoner.