Wkuno

Slik finner du din subnet mask

Subnet mask er en datamaskin generert nummer som identifiserer nettverket som en IP-adresse tilhører. Dette gjør at datamaskinen kan fastslå om det er å snakke med en annen datamaskin i samme nettverk eller på et eksternt nettverk og dikterer hvordan datamaskinen kommuniserer med andre datamaskiner den møter. Du trenger ikke sette denne verdien på datamaskinen din, er det noe gitt til deg av din Internett-leverandør eller bedriftens nettverk avdeling. Du kan ha tilfeller der du trenger for å finne subnet mask for å konfigurere tilgang til en Internett-ressurs, for eksempel et privat nettverk. Du kan finne denne informasjonen med noen få enkle steg.

Trinn

Slik finner du din subnet mask. Klikk på Windows-ikonet i nedre venstre hjørne av skjermen.
Slik finner du din subnet mask. Klikk på Windows-ikonet i nedre venstre hjørne av skjermen.

Instruksjoner for Windows

 1. 1
  Klikk på Windows-ikonet i nedre venstre hjørne av skjermen. I pre-Vista-versjoner av Windows, klikker du på "Start"-knappen.
 2. 2
  Skriv "cmd" i "søk programmer og filer." I pre-Vista, skriver du "cmd" i "Kjør"-linjen. En svart DOS-vindu med en blinkende markør vil lansere.
 3. 3
  Skriv inn ordet "ipconfig", traff space bar, skriv "/ all" og trykke "enter"-tasten. Windows ipconfig er programmet som holder styr på alle dine nettverkstilkoblinger. Trykker "Enter" får du opp en liste med alle på nettverket informasjon.
 4. 4
  Se på feltet merket "subnet mask". De fleste subnet maske tall begynner med en streng av 255s, for eksempel 255.255.255.0. Hvis nummeret ikke begynner med "255", er det ikke en subnet mask.

Instruksjoner for Mac

 1. 1
  Klikk på "systemvalg"-ikonet på dokken din. Hvis dette ikonet er ikke på dokken din, klikk på Apple-logoen øverst til venstre på skjermen, og velg "System Preferences".
 2. 2
  Dobbeltklikk på "nettverk"-ikonet i "System Preferences"-vinduet.
 3. 3
  Velg din internettforbindelse fra listen til venstre. Hvis du Fastmontert til Internett, velger du "Ethernet". Hvis du er på en trådløs tilkobling, velger du «AirPort».
 4. 4
  Klikk på "avansert" for å åpne de avanserte alternativene.
 5. 5
  Velg tcp / ip fanen i "avansert"-vinduet. Mac TCP / IP angir kommunikasjonsmetode for tilgang til nettverket.
 6. 6
  Se etter overskriften merket "configureipv4." Subnet mask vises under denne posisjonen og antall skal begynne med 255.

Tips

 • Subnet mask vil vises på den aktive adapteren. For eksempel, hvis du bruker det trådløse kortet, vil subnet mask nummeret vises under det kortet.
 • Hvis du har mer enn ett kort, for eksempel et trådløst kort og et nettverkskort, må du kanskje bla opp eller ned for å finne det feltet.
 • Hvis din subnet mask leser alle nuller, for eksempel 0.0.0.0 du kanskje ikke har en aktiv Internett-tilkobling.

Advarsler

 • Ikke endre dine subnet maske innstillingene uten å rådføre deg med Internett-leverandøren eller nettverk team. Dette kan slå av din Internett-tilkobling.