Wkuno

Hvordan bli datakyndige


Er du den typen forelder som har absolutt ingen anelse om hvordan du bruker en datamaskin? Noen som aldri har rørt en datamaskin før, og kom nettopp etter lykken? Denne artikkelen vil hjelpe deg å bli datakyndige.

Trinn

Hvordan bli datakyndige. Finn en ekte person til å hjelpe deg, ikke bare noen på nettet.
Hvordan bli datakyndige. Finn en ekte person til å hjelpe deg, ikke bare noen på nettet.
 1. 1
  Finn en ekte person til å hjelpe deg, ikke bare noen på nettet. Noen gode folk til å stille er dine egne barn. De vet mye om datamaskin, men de kan bli irritert hvis du spør for mye. Sjekk også ut noen bøker på biblioteket om datamaskiner. Det finnes et par gode bøker der ute.
 2. 2
  Lære de grunnleggende trinnene for å komme på datamaskinen. Lær hvordan du slår på maskinen, av, på standby hvis det er aktuelt, hvordan logge av hvis du bruker Windows XP, og hvordan du kan sette plater i CD-stasjonen.
 3. 3
  Lær om diverse programmer og programmer som du skal bruke. Installere dem på datamaskinen ved å sette CD i stasjonen, og følge installasjonsveiviseren som dukker opp på skjermen. Etter installering, leke seg med søknaden. Dette vil hjelpe deg å forstå programmet bedre.
 4. 4
  Lære litt om noen av chat sjargong eller chatspeak. Noen eksempler er "lol" (ler høyt), og "btw" (forresten). Også ta hensyn til å snakke, som betyr "leet" eller "elite". Du vil egentlig ikke trenger å bekymre deg for Elite tale, som det ble i hovedsak brukt av hackere og crackere på 1990-tallet. Nå er det hovedsakelig brukt av "wannabe" hackere, så er du mest sannsynlig trygt. Sjekk ut de eksterne lenkene for mer informasjon. Husk også at dette vil hjelpe deg å finne ut hva du barn sier på nettet når du ser på deres direktemeldinger, eller direktemeldinger.
 5. 5
  Husk at det er noen programmer som kan sende hvor barnet ditt er å gå online rett til innboksen din.
 6. 6
  Sett opp en e-postkonto, som vil bli pålagt å registrere seg med omtrent hvilken som helst nettside som gjør det mulig å legge ut meldinger (dvs.: forumer, blogger og nettsteder med innebygd chatterom eller IRC-klienter). Finn en gratis e-postleverandøren du liker for eksempel Google, Yahoo, Hotmail eller AOL. Registrer deg ved hjelp av sine instruksjoner.
 7. 7
  Lære litt om dårlige mennesker på nettet. Først, det er pedofile som er en fare for barna. Det er også svindel, virus, cookie MOTBYDE og trojanske hester. Se eksterne lenker for mer info. Også alltid holde datamaskinen oppdatert med sikkerhetsoppdateringer og andre oppdateringer. Lær å gjenkjenne spam og forfalskede e-poster noen som kan se svært reell. Lær om penger muldyr svindel, slik at du ikke faller for dem.
 8. 8
  Lær å beskytte datamaskinen ved å installere anti-spion og anti-virus programvare.
 9. 9
  Utforske litt på nettet. Besøk Google.com for å søke etter nettsteder som fokuserer på noen av dine interesser.

Tips

 • På mange programmer som Wordpad, vil det være en knapp i den øvre delen av skjermen som sier "Hjelp". Dette er et nyttig og rask tilgang måten å få svar.
 • Noen offentlige institusjoner, som biblioteker eller skoler, tilby gratis datakurs for folk i alle aldre. Hvis mulig, bør du investere litt tid i slike programmer.
 • De fleste bibliotekene vil ha datamaskiner i dem. Vurdere å gå der, så de er gratis.
 • Før vi gjør valg, lære om fordeler og ulemper ved programmet.
 • Noen biblioteker har datakurs som du kan ta for å lære.
 • Husk, ikke laste ned noe hvis du ikke er sikker på det.
 • Noen programmer kan bidra til å forenkle ting.
 • Pass på at bøkene du ser på er oppdatert.
 • Sørg for at maskinen er god for din bruk. Hvis du ønsker å bare bruke den for skatter og e-post, er ytelsen mindre nyttig, men hvis du ønsker å gjøre 3D-kunst, trenger du aa mer styrket datamaskin.
 • Få nok plass på harddisken! Dette er i utgangspunktet hvor mye plass datamaskinen har for filer. 50 GB bør være tilstrekkelig.

Advarsler

 • Ikke la deg lure av urealistiske krav. En god tommelfingerregel er "hvis det høres for godt til å være sant, er det vanligvis er!". Og ikke sette din mobil eller hjemme telefon nummer hvor som helst med mindre du har lest og forstått alle vilkårene og betingelsene. Hvem vet, en gang hevdet en gratis ringetone, nå en ødelagt celle.
 • Ikke over anslå hvor bra datamaskinen er eller hvor mye plass fordi datamaskinen kan overbelaste.
 • Ikke betal for hjelp med mindre du har noe annet alternativ.
 • Hvis du laster ned filer, sørg for å kjøre en virus sjekk på det før du åpner den. Det kan inneholde et virus eller en annen mal-ware som kan utgjøre en trussel mot systemet.
 • Vær forsiktig med å åpne vedlegg i e-poster, spesielt fra folk du ikke kjenner, ettersom vedlegget kan gi deg et virus.
 • Husk at når det gjelder virus, hvis du ikke er en del av løsningen, er du en del av problemet. Vær beskyttet.
 • Farlige e-poster kan også komme fra vennene dine. Hvis de har åpnet og / eller mottatt en e-post med et vedlegg, kan det kapre sin adressebok og sende programmet til alle i det.

Ting du trenger

 • En datamaskin og Internett-tilkobling (personlig eller offentlig)
 • En hjelpsom person eller en annen ressurs