Wkuno

Hvordan være en datamaskin geek

Lite kjent for de fleste, er det mange fordeler med å være en datamaskin. I vårt høyteknologiske samfunn, kan være en datamaskin guru være en av de mest høyt betalende jobber tilgjengelig, og de er svært etterspurt, spesielt hvis du ønsker å bli en nettverksadministrator. Ved å trykke inn din indre geek, kan du utvikle en mest nyttig ferdighet som vil være sikker på å betale seg senere i livet.

Trinn

Hvordan være en datamaskin geek. Lær hva maskinvaren er.
Hvordan være en datamaskin geek. Lær hva maskinvaren er.
 1. 1
  Lær hva maskinvaren er. Hardware er den fysiske ting som gjør opp maskinen og media som brukes til å koble datamaskiner til andre datamaskiner.
 2. 2
  Lær hva programvare er. Programvaren er ting som gjør datamaskinen arbeid og det inkluderer programmene, protokoller, og operativsystemet.
 3. 3
  Lær specs (tekniske spesifikasjoner) på datamaskinen. Det er noen programmer man kan bruke for å lære de spesifikke specs en datamaskin har, hvis du ikke vet av hånden. F.eks CPU-Z.
 4. 4
  Lær å bruke datamaskinen kommandolinje, men bruke den når du trenger det. Lære å bruke datamaskinens kommandolinjen (MS DOS Prompt / Ledetekst i Windows, Terminal eller Konsole i Linux) er avgjørende for å i det minste øke din effektivitet på datamaskinen. I Windows, er DOS-ledeteksten ikke spesielt nyttig, men det er en god idé å vite hvordan du skal bruke den. Men i Linux eller UNIX, Mac eller BSD eller andre Unix-lignende operativsystemer, er det viktig å være i stand til å bruke kommandolinjen, slik at du kan arbeide mer effektivt via bash skript.
 5. 5
  Lær å uten å se på tastaturet. Dette er ikke spesielt viktig, men dette vil definitivt øke din effektivitet ved datamaskinen, og gjøre deg ser mer fornuftig.
 6. 6
  Spør. Hvis noen gjør noe på en datamaskin som du ønsker å vite, spør dem om det.
 7. 7
  Lær et programmeringsspråk. Dette er en av de viktigste tingene å gjøre. Ikke forveksle visse typer språk med andre. Tolket språk som BASIC er ikke veldig bra for ekte dataprogrammering, men hvis alt du ønsker å gjøre er å skrive en enkel dataspill, er det fint. HTML eller CSS er for nettsider, og det er en god idé å kjenne dem, men de vil ikke være spesielt nyttig for virkelig å programmere datamaskinen. Det anbefales at du lærer skriptspråk av prompt (f.eks Bash) som det vil bringe kraft og enkelhet for en nybegynner programmerer og admin. Men du kan lære alle språk du vil.
 8. 8
  Begynne å lære grunnleggende reparasjon prosedyrer. Dette kan hjelpe deg mye hvis din eller andres datamaskiner bryter sammen, noe som også vil øke omdømme som en datanerd. Du kan lære avanserte metoder, men det kan kreve leksjoner fra en faktisk datanerd.
 9. 9
  Arbeid med andre med sine dataproblemer. Ved å samhandle med andre brukere, kan du oppleve at de vet ting som du ikke og vice versa. Men som en datanerd wannabe, vil du ønsker å vite mer om maskinen enn dine venner, til enhver tid.
 10. 10
  Hjelpe andre ut med sine dataproblemer. Ikke bare vil du bygge deg et navn, men det er god praksis, og kan hjelpe deg å lære om situasjoner og problemer du ikke har møtt før.
 11. 11
  Lær hvordan du installerer og oppgradere drivere av ulike typer maskinvare. Dette vil komme godt med når du installerer operativsystemet.
 12. 12
  Lær deg å gjenkjenne malware (datavirus, spionprogrammer og andre ekle ting) før du kjører den daglige antivirus / antispyware skanner.
 13. 13
  Bruk en restriktiv brannmur, som ville føre til at vanlige folk å gråte fordi de ikke forstår hvordan de skal bruke den. Selvfølgelig bør du vite hvordan du bruker den!
 14. 14
  Bruk en åpen kildekode operativsystem. De fleste PC-geeks vil bruke et åpent OS som * BSD eller Linux, fordi det er (vanligvis) gratis og tillater dem å gjøre nerdete ting som programmering, kjører servere og ved hjelp av en kommandolinje-grensesnitt (CLI).
 15. 15
  Bruk snarveier. Det er viktig å vite snarveier som det barberer av verdifulle sekunder av din dyrebare tid.
 16. 16
  Kjenn den interne driften av internett.
 17. 17
  Husk å holde ting enkelt. Hopp overveldende eller altfor komplisert ideer. I stedet fokuserer på læring, kunnskap og ferdigheter du trenger for å oppnå en stor idé i fremtiden.
 18. 18
  Utvid dine kunnskaper. Computer geeks er ikke så smart å lære noe nytt om datamaskiner. Sanne datamaskinen geeks er alltid læring, og når de ikke forstår, alltid spør om hjelp. Samle kunnskap. Sette ting sammen. Lese artikler på Wikipedia, bli fora datamaskinen for ditt programmeringsspråk eller bare vanlige fora, og stille spørsmål. Hvis du har problemer med læring, skrive ting ned og teste deg selv. Uansett hva dine metoder, sørg for å være kontinuerlig å lære mer om datamaskiner.
 19. 19
  Visse typer matematikk er svært viktig for geeks. En bit av data er et binært tall - en en eller en null. Åtte biter lage en byte. De fleste tenker på en kilobyte som 1000 byte, men det er egentlig 1024. Lær hvor mange byte er i en kilobyte (KB), megabyte (MB), gigabyte (GB), og så videre. Når du har det ned, bli komfortabel med binære. Derfra lære å bruke oktal og heksadesimal, og hvordan du kan konvertere fra en base til en annen. Når du forstår hvorfor programmerere alltid få jul og Halloween blandet opp, er du godt på vei til å bli en ekte geek.

Tips

 • Ha alltid et bedre slags kjølesystem når datamaskiner. Når overklokking veldig høy, er flytende kjøling anbefales.
 • Når feste datamaskiner, kan det være godt å holde en flash-stasjon eller IPod å bære verktøy, diagnostikk, eller bare kjøre for plass til å flytte filer fra / til datamaskiner for diagnostiske formål.
 • Når fikse programvare, holde en USB med deg, som inneholder minst fem forskjellige antivirus og antispyware-produkter og et åpent OS.
 • Hvis du bruker Windows, Mac eller GNU / Linux, få anti-virus og spyware programvare for å holde datamaskinen smittefri. Pass på at du er skeptisk til hva anti-virus og spyware-programmer du laster ned, men som mange vise seg å være mer skadelig enn de problemene de er ment å forhindre.

Advarsler

 • Prøver å fikse datamaskinen problemer (spesielt hardware problemer), kan oppheve sa hardware garanti.
 • Ikke misforstå betydningen av en datanerd. En datamaskin geek er ikke en person som snakker med chat room språk (ved hjelp av koder som ROFL, 1337, osv.), bruker ingenting, men kommandolinjen for å skrive "falske virus" batch-filer (eller skriver virkelige skadelige datavirus), men heller en person med en genuin interesse og lidenskap for datateknologi som ønsker å lære alt de kan. Hvis du vil lære mer om datamaskiner og bidra og bruke dem på konstruktive måter, og vil akseptere ny kunnskap, er du en ekte datanerd.