Wkuno

Hvordan du enkelt kan endre størrelse på fotografier i Windows XP

Det er mange ganger du vil ønske å endre størrelsen på et bilde. Kanskje du har funnet det perfekte bildet for presentasjonen, men det er altfor stor for rammen. Kanskje du ønsker å bruke det til din Facebook-tidslinje, eller kanskje du ønsker å laste den opp til Google. Denne artikkelen vil gi deg et par ideer om hvordan å oppnå dette.

Trinn

Hvordan du enkelt kan endre størrelse på fotografier i Windows XP. Microsoft tilbyr en gratis nedlastbart verktøy for Windows XP som heter image resize PowerToy.
Hvordan du enkelt kan endre størrelse på fotografier i Windows XP. Microsoft tilbyr en gratis nedlastbart verktøy for Windows XP som heter image resize PowerToy.

Image resizer PowerToy

 1. 1
  Microsoft tilbyr en gratis nedlastbart verktøy for Windows XP som heter image resize PowerToy. Den lar deg endre størrelsen på et bilde i løpet av sekunder med bare et par klikk.
 2. 2
  Last ned image resizer PowerToy.
  • Gå til Microsofts nedlastingsside vist i Kilder og siteringer (nedenfor).
  • Klikk på PowerToys kategorien.
  • Finn Image Resizer, og klikk på koblingen Last ned.
   • Nedlastingen skal starte automatisk.
 3. 3
  Installer image resizer. Dobbeltklikk på. Exe-filen og følger instruksjonene for installering.
 4. 4
  Åpne Bilder-mappen. I miniatyrvisning, høyreklikker du på bildet du vil endre størrelse på og velg deretter endre størrelsen på bilder.
  • Du kan velge alle bildene i mappen ved å skrive CTRL-A.
  • Du kan velge en rekke av bildene ved å klikke på det første bildet, holde nede Shift-tasten, og deretter klikke på det siste bildet i serien din.
  • Du kan velge ikke-sekvensielle bilder ved å klikke på det første bildet, og deretter holde nede CTRL-tasten og klikke på noen andre bilder du ønsker å legge til valget.
 5. 5
  I resize bildene dialogboksen finne og velge den størrelsen du ønsker ved å klikke på riktig knapp.
 6. 6
  Klikk på OK-knappen. En ny, endret filen vil bli opprettet i samme mappe som den opprinnelige.
  • I Resize Pictures dialogboksen, kan du klikke på Avansert >> knappen og still dine egne størrelse; begrense bruken bare til de bildene som skulle bli mindre, eller endre størrelsen på originalen uten å lage en kopi.

Windows Live Photo Gallery

 1. 1
  Marker bildet eller bildene du vil skalere. Bruk metoden beskrevet ovenfor for å velge enkeltbilder, en gruppe av etterfølgende bilder, eller en gruppe av nonconsecutive bilder.
 2. 2
  Fra filmenyen, endre størrelsen... Du kan også finne dette valget når du høyreklikker på bildet.
 3. 3
  Velg en størrelse. I Resize dialogboksen er det en meny. Du kan velge en forhåndsdefinert verdi i den menyen, eller skriv inn et tall i Maksimale dimensjoner:-feltet.
  • Dette nummeret vil påvirke lengre dimensjon i bildet, og justere kortere dimensjon proporsjonalt.
 4. 4
  Lagre til målmappen. Klikk Endre størrelse og Lagre for å lagre det skalerte filen til den opprinnelige mappen, eller klikk på Bla gjennom... knappen og velge en annen mappe.

Resizing med maling

 1. 1
  Åpne maling. Klikk på Start, og i søkefeltet skriv "Paint". Når programmet vises, klikker du på den for å starte Paint.
 2. 2
  Åpne et bilde som du vil skalere. Klikk på Paint meny-knappen, klikk Åpne, velger du bildet, og klikk på Åpne igjen.
  • Gjeldende bildestørrelse vises på statuslinjen.
 3. 3
  Åpne endre størrelse og skew innstillinger. Kategorien Hjem, i Image-gruppen, klikker du Endre størrelse.
 4. 4
  Klikk opprettholde størrelsesforholdet boksen slik at den er merket. Størrelsesforholdet er forholdet mellom høyden og bredden på bildet. Hvis du ikke merker dette, er du bilde kan ende opp som ser strukket eller klemt.
 5. 5
  Endre størrelsen på bildet. Du kan velge å endre størrelsen prosentvis eller piksler.
  • Andelen vil redusere høyden og bredden av en viss prosent. For eksempel, hvis bildet er 800 x 600 px, og du vil at det skal være 75% av den opprinnelige størrelsen, skriv "75" inn enten de horisontale eller vertikale felter, og det nye bildet vil være 600 x 450 px.
  • Hvis du velger Pixels snarere enn Prosent, kan du skrive inn pikseldimensjoner over enten horisontale eller vertikale sider, og den andre blir automatisk beregnet. For eksempel, hvis du har lagt inn 450 som den vertikale dimensjonen, ville den horisontale dimensjonen automatisk bli 600.
 6. 6
  Lagre det nye bildet. Klikk Paint-knappen, velg Lagre som, og klikk deretter på bildet filtypen for skalerte bildet.
 7. 7
  Skriv inn et nytt navn for bildet i filnavnet feltet, og klikk deretter lagre.

Tips

 • Hvis du ikke ønsker å installere noe som helst bruke den bærbare freeware Easy image modifier. Den lar deg endre oppløsning, bildestørrelse, format og navn på mange bilder via batch prosessering.

Advarsler

 • PowerToy verktøy, som tilbys gratis av Microsoft, støttes ikke.