Wkuno

Hvordan fjerne klistremerker fra en bærbar PC

Visste du bare kjøpe en ny bærbar PC eller andre enheter, bare for å finne det dekket i skjemmende klistremerker?. Tid for å fjerne disse klistremerkene og fri din hardware fra sin rolle som en reise reklame.

Trinn

Hvordan fjerne klistremerker fra en bærbar PC. Sørg for at denne bærbar PC er ikke for gammel.
Hvordan fjerne klistremerker fra en bærbar PC. Sørg for at denne bærbar PC er ikke for gammel.
 1. 1
  Sørg for at denne bærbar PC er ikke for gammel. Klistremerkene vil tørke opp, og over tid, vil limet backing skille fra det trykte materialet. Hvis du bestemmer deg for å fjerne klistremerkene, gjøre det raskt. Klistremerkene kommer ikke til å bli friske i mer enn et år eller to, avhengig av kvaliteten. Hvis din bærbare er en relikvie, hoppe til den aller siste steget for å bruke en kjemisk fjerning metode.
 2. 2
  Bestem hvilke klistremerker til å fjerne. Noen klistremerker er nyttige, slik som OEM-lisensiering klistremerker som skal gjelde når fjernet. Andre kan inneholde serienumre, service koder, informasjon om kundestøtte, eller systemer spesifikasjoner. Vanligvis fjernet klistremerker inkluderer de fremme Windows-operativsystemet (dvs.: "Designed for Windows XP" og "Windows Vista Capable"), samt Intel og AMD CPU klistremerker.
 3. 3
  Husk å gjøre dette sakte. Hvis du stresser den og prøve å trekke hele greia på en gang, løper du risikoen for å rive klistremerket eller skille limet backing.
 4. 4
  Starte fra kantene. Bruk neglene, en pinsett eller en ikke-slipende slipende sparkel. Vær forsiktig så du ikke riper eller skader noen plast eller aluminium flater i prosessen.
 5. 5
  Trekk klistremerket opp langsomt fra den kanten du nettopp startet. Prøv å dra den opp med en vinkel mellom 45 og 90 grader. Aldri bøye klistremerket lenger tilbake enn en 90 graders vinkel, da dette vil fremme separasjon av limet backing og trykt materiale.
 6. 6
  Rengjør overflaten. Noen klistremerke rester kan gnis av lett, mens noen trenger ekstra hjelp. Som alltid, unngå å skrape overflaten.
  1. Forsøk først å gni av det gjenværende residuum med hånden. Mange former for lim, selv når det blandes med en liten papir, vil krølle seg opp på seg selv når det beveges over en overflate.
  2. Andre, hvis rubbing ikke hjelper, prøv å bruke duct tape eller andre svært klebrig tape til å fjerne de gjenværende rester. Brekke eller skjære av et stykke tape, bruke den til overflaten, og deretter fjerne den, eller, hvis mulig, bare gni den klebrige overflaten av tape over rester. Gjenta dette inntil alle rester er blitt fjernet, og er festet til båndet i stedet.
  3. Tredje, påfør en liten mengde matolje, for eksempel raps-eller olivenolje til limet med et papirhåndkle. At olje skal sitte på limet for området 2-5 minutter. Limet skal nå lett skrape av med fingeren eller en myk plast verktøyet. Ved hjelp vinduspusser, slik som Windex, og et rent papirhåndkle rense de gjenværende olje og lim av.
  4. Fjerde, hvis alle tidligere forsøkene mislykkes, bruker kjemikalier. En populær og svært nyttig metode er å bruke en sitron-syre rensemiddel som "Goo-Gone". Disse typer av vaskemidler vil ikke skade metall eller hardere plast, men kan tørke overflaten av mykere plast, og etterlater en hvit, matt utseende. Teste dette på en liten, skjult område først. Annen væske for å prøve er alkohol (prøv sprøyting en liten mengde av deodorant eller parfyme, hvis det er praktisk). Aerosol møbelpolish, som Old English, kan være svært effektive. En annen er WD-40 som ikke vil skade overflaten og kan rengjøres av datamaskinen overflate med en parabol fille og litt såpe.
 7. 7
  Et produkt kalt "lukt leiemorder" (sitron-lime duft) som er tilgjengelig på de fleste "dollar", og rabatt butikker vil oppløse de fleste lim kjapt og kan fjernes med en ren bomull klut ansikt.

Tips

 • Prøv å bruke verktøy som ikke vil skade den bærbare datamaskinen. Neglene, viskelær, plast kitt kniver, plast gitar plukker, no-stick slikkepott / pannekake flipper, og selv pinsett (brukes forsiktig) vil utgjøre den minste trussel mot din bærbare overflater.
 • Hvis din bærbare klistremerke har én eller flere avrundede hjørner, start peeling det fra et avrundet hjørne. Hvis du kommer til et område der det begynner å skille, starte på nytt fra en annen kant.
 • Tålmodighet erobringer alle klistremerker. Alltid gå sakte og stødig på klistremerke fjerning. Hvis det ikke fungerer, og du får frustrert, la det for en annen dag når du har mer tålmodighet.

Advarsler

 • Før du følger denne prosessen, sikre at den bærbare er slått av, og koblet fra strømuttaket. Hvis mulig, ta ut laptop-batteri fra saken også.
 • Skarpe eller harde gjenstander vil skade laptop overflater dersom de brukes til å skrape av klistremerkene.
 • Unngå søl væske inn i sprekker eller utsatt område av en bærbar PC, som for eksempel tastaturet. Litt væske er ledende og kan føre til kortslutning.
 • Varme fra en laptop øker bindingen av noen lim backings over tid. Denne bindingen kan etse inn malte overflater eller beis noen plast og børstet aluminium.
 • Ikke fjern noen klistremerker med OEM lisens informasjon, som det vil frata noen OEM-lisenser.

Ting du trenger

 • Pinsett for klistremerker som er vanskelig å starte.
 • Rengjøringsmiddel som for eksempel alkohol eller "Goo-Gone".
 • Tørkepapir, servietter, eller filler til bruk med rengjøringsmiddel.
 • Tape, slik som duct tape, for å bidra til å fjerne rester.