Wkuno

Hvordan fjerne en oppstartssektorvirus

Har maskinen blitt konstituert rart i det siste? Har det blitt kjører sakte, eller fortelle deg at datamaskinen trenger et visst program? Hvis så det kan ha et virus. Denne artikkelen omhandler de kalt Boot Sector virus. Disse bor i de sektorene som brukes til å starte operativsystemet. Et enkelt operativsystem erstatning kan forlate viruset til å fortsette sine onde veier.

Trinn

Hvordan fjerne en oppstartssektorvirus. Fjern alle viktige filer og slå den infiserte datamaskinen.
Hvordan fjerne en oppstartssektorvirus. Fjern alle viktige filer og slå den infiserte datamaskinen.
 1. 1
  Fjern alle viktige filer og slå den infiserte datamaskinen. Du kan ikke begynne å fjerne viruset dersom det er i RAM i datamaskinen.
 2. 2
  Alternativ 1: Ta stasjonen til en proff. Koble datamaskinen og alle skjermer, etc. Fjern HDD (harddisk eller harddisk) fra den infiserte datamaskinen. Pass på å fjerne alt av statisk elektrisitet fra deg selv ved å berøre metall tilfelle.
 3. 3
  Alternativ 2: bruk programvare på CD-rom eller diskett (ja, fortsatt kan laste ned så floppy image) for å skanne stasjonen og fikse MBR. Begynn med OS Install CD. Windows Recovery Console alternativ hvis er Windows.
 4. 4
  Å endre boot rekkefølgen: Skriv BIOS via passende oppstartsnøkkelen for datamaskinen. Når BIOS-oppsett siden viser, setter du CD eller diskett stasjonen til å starte først.
 5. 5
  Kilder til den programvaren: Finn ut hvilket firma som produserer din HDD og se om de har et verktøy som vil gjøre en Low-Level format. Denne delen er viktig fordi den sletter alt fra harddisken din, slik at ingen kan få det tilbake, inkludert virus. Noen vanlige HDD produsenters verktøy for å gjøre dette kan bli funnet.
 6. 6
  Kjør formatering verktøyet leveres av HDD produsenten.
 7. 7
  Hvis har feil oppstart O. S., installere operativsystemet på valg men du vil.
 8. 8
  Og det viktigste er at du bruker klarert programvare for å fjerne viruset eller annet du vil være i mer trøbbel (hvis den programvaren er infisert). Noe programvare vil vise mange virus 'hits' for å selge den fullstendige versjonen, så les vurderinger først.

Tips

 • En oppstartbar diskett er ikke nødvendig, bare en formatert diskett. Sjekk om din floppy er formatert for Mac eller PC på etiketten. Hvis nødvendig, i MS Windows, gå til Min datamaskin, høyreklikk på diskettstasjonen, klikk "Format...", osv. Deretter kjører den nedlastede harddisken floppy image installatør. En CD image vil kreve brenner programvare.
 • Hvis du føler deg ukomfortabel å fullføre noen av trinnene, ta med datamaskinen til en spesialist.

Advarsler

 • Et lavt nivå format vil slette alt og alt på harddisken din. Det gjør den fordi den sletter hele disken, og ikke bare File Allocation Table (FAT) som er katalogen for harddisken. Sin type som en telefonkatalog. Når du sletter ting eller gjøre et format i Windows eller DOS, kjent som en High-Level format, forteller den FAT at det er ingenting der lenger, men forlater dataene på disken. Et lavt nivå format eller slette forteller FAT at det er ingenting der og da omskriver sektorer på harddisken der filen var. På grunn av dette er det ingen mulig måte å få dataene tilbake etter denne prosessen er fullført.
 • Pass på å skrive beskytte floppy etter skriftlig på skyvefliken, fordi alle virus som er bosatt i boot-sektoren på harddisken din kan kopiere seg selv.