Wkuno

Hvordan få perfekt pitch

Hvis du er en musiker, er sjansen du har støtt noen med perfekt pitch. Det er i stor grad tenkt at perfekt pitch er noe du er født med, men det er mer sannsynlig at folk lærer det i svært ung alder.

Med tid, engasjement og mye praksis, du kan også utvikle perfekt pitch.

Trinn

Hvordan få perfekt pitch. Utvikle relative banen.
Hvordan få perfekt pitch. Utvikle relative banen.
 1. 1
  Utvikle relative banen. Hvis du ikke kan fortelle intervallene mellom to notater, er det lite sannsynlig at din "øret" er god nok til å lære perfekt pitch.
  • Velg en felles notat, for eksempel C, B-flate, F eller G.
  • Spille notatet gjentatte ganger på et piano eller et annet instrument og holde øynene lukket.
  • Beskriv notat til deg selv. Hva minner det deg om. Høres det spesielt glatt? Full? Thin? Twangy? Prøv å se inne i notatet. Hvilken farge gjør det du tenker på? Hvilken stemning gjør det du tenker på? Kanskje assosiere en person, et dyr eller en annen abstrakt objekt. Få dette notatet virkelig fast i hodet ditt. Også prøve å knytte første tone av en låt med samme notatet du prøver å lære, for eksempel C i Twinkle Twinkle Little Star.
  • Hvis notatet ikke minne deg om noe, ikke bruke for mye tid på å prøve å merke det. Perfekt pitch blir mer av en "følelse" i forbindelse med et notat mer enn en konkret beskrivelse eller forening. Også, ikke bli bekymret hvis du ikke hører "pitch farge" klart i begynnelsen. Bare fortsette å lytte og over tid at banen vil bli mer og mer levende i øret bevissthet.
 2. 2
  Nå enten tilfeldig trykker notater på piano eller har en venn gjøre det for deg. Når notatet du har studert kommer opp (i alle oktav) sjekk og se om du hadde rett.
 3. 3
  Det er best å gjenta dette for et par dager. Deretter prøver du å gjette notatet uten å utdanne deg til det først. Avhengig av talent din kan det ta alt fra en uke til en måned å lære en note riktig.
 4. 4
  Gjenta trinn 2 til 6 med de andre elleve notater av den kromatiske skalaen.
  • Det er greit å studere flere plasser samtidig. Perfect Pitch er ikke om å mestre en note og deretter flytte til den neste, og så videre. Det er mer om å nå en sentral grense av ørets bevisstheten ved hvilken tid all bek farger bli klart stort sett på samme tid (noen toner kan komme lettere enn andre, men generelt, er muligheten til å identifisere en tone ledsaget av evnen for å identifisere den andre 11)
 5. 5
  Etter at du er godt bevandret i enkle notater, prøve to og tre-note akkorder. Etter at verden av musikk er på fingertuppene.
 6. 6
  Prøv å se om du kan kjenne igjen notene du har lært mens du lytter til musikk generelt. Begynner å ta hensyn til plasser vil lære hjernen til å oppfatte alt du hører litt annerledes.

Tips

 • Ikke prøv å lære C og gjett andre notater i forhold til C. Når du lytter til en sang i si, B, vil det være vanskelig å holde C drone i hodet ditt. Du må være i stand til å gjenkjenne hver note uavhengig av de andre.
 • En annen metode for å utvikle perfekt pitch, er å lytte til opptakene og finne ut hva det første notatet er. Når du trenger å referere til notatet, spille sangen opptak i hodet ditt. Dette er enklere med sanger som begynner med lyder og klikk etterfulgt av en ekte notat, fordi det vil tvinge hjernen til å referere minnet på sangen, ikke de relative intervaller på notene.
 • Alle har kapasitet til å lære perfekt pitch. Øv vite at å oppnå perfekt pitch er bare et spørsmål om tid og krefter. Selvfølgelig, som med alt, er noen mennesker mer tilbøyelig og vil plukke den opp raskere.
 • Se bort fra tradisjonelt populære klisjé av en forestilling om at perfekt pitch er ikke for alle. Mye krefter og tid for å oppnå perfekt pitch vil variere fra person til person, men til slutt, er du like i stand til å lykkes som alle andre.
 • Når du først starter, finne banen som er behagelig for deg. Ikke gå for høyt eller for lavt. Dette vil hjelpe deg å finne din rekkevidde med stemmen din.
 • Vokt dere for alle som sier at man må være "født med perfekt pitch". De fleste bruker det som en unnskyldning for aldri å ha tatt seg tid til eller sette inn den nødvendige innsats for å utvikle deres.
 • Prøv å trene om morgenen når sinnet er tom og klar til å lære!
 • Om natten før søvn, er sinnet sliten og full av dagen. Denne gangen er ikke optimal, da det kan føles overbelastet.
 • Prøv å bruke et instrument (hvis du har ressurser) som har forskjellige 'toner' for hver note. Et piano, gitar, harpe, etc som er perkussive strengeinstrumenter er vanskeligere å lære ut av enn en fiolin, bratsj, cello, etc som bruker en bue. Også plukke et instrument som er mer i det midtre området, dvs. Alto eller tenor instrument. Det menneskelige øret er mer utsatt for mellomtonefrekvenser.
 • Midten av dagen er også bra etter avslappende.
 • Det finnes også programmer du kan laste ned gratis som bidra til å utvikle banen.

Advarsler

 • Sørg for at svingningene til instrument (dvs. piano) er stilt inn riktig. En dårlig innstilt instrument kan hjelpe deg å skille mellom notater, men det vil ikke hjelpe deg å gjenkjenne hvilke spesielle merknader de er.

Ting du trenger

 • Piano, gitar eller andre instrument