Wkuno

Hvordan du rengjør en saksofon

Rengjøring en saksofon er en relativt enkel prosess, forutsatt at saksofon er standard, halv-bell form. Rette saksofoner, for eksempel en vanlig sopran saksofon type, krever verktøy som ikke er nevnt her. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å forstå mekanikken og grunnleggende rengjøring saksofon å opprettholde en klar, dyp tone.

Trinn

Hvordan du rengjør en saksofon. Rengjør munnstykket.
Hvordan du rengjør en saksofon. Rengjør munnstykket.
 1. 1
  Rengjør munnstykket. Fjern siv og ligatur, og bruke munnstykket pensel for å fjerne fremmedlegemer inne i munnstykket. Kjør lunkent vann gjennom munnstykket på vasken. Til slutt, med en ren, lofri klut, trekk den gjennom munnstykket til å tørke og fjerne eventuelle partikler savnet av børsten. Dette kan ta noen passerer.
 2. 2
  Vattpinne halsen. Bruk børste (ser ut som en fleksibel metall slange med en fille ball på den ene enden, og en liten børste på den andre), og passerer den gjennom det større, base åpning på halsen, som kommer ut på den smale siden som kork er vedlagt. Børst ut innsiden for å fjerne eventuelle partikler eller bakteriell vekst, og bruk penselen sist. Du kan kjøre vann gjennom halsen også, bare sørg for at vann ikke kommer i kontakt med korken, eller det vil hovne opp og deformeres. Vær på vakt mot puten på oktav ventilen også.
 3. 3
  Vattpinne kroppen. Med en standard rensesett, er det et vedlegg som ser ut som en børste og klut på en lang streng vektet på den motsatte enden. Sett vektet enden inn i klokken på saksofon, og snu sax opp ned, og bringer den vektede enden helt gjennom kroppen og kommer på den smale enden som halsen er festet. Trekk forsiktig pinnen gjennom kroppen, gjenta denne prosessen flere ganger. Hvis mulig, hold tastene nede mens du gjør dette. Det er ikke uvanlig å se en svak grønn farge på puten etter noen passerer. Dette er rust ikke på innsiden av sax. Som messing kommer i kontakt med luft / elementer, reagerer det med det svovel som er naturlig tilstede og produserer anløpe, ikke rust, på grunn av den kobber / sink sammensetningen av messing. Siden innsiden av instrumentet ikke er beskyttet med lakk, er vanlig og vil ikke forårsake noen skade på metall. Hovedårsaken til swabbing er å tørke den indre, slik at elektrodene ikke blir skadet, for å bremse / inhibere bakterievekst, og for å fjerne eventuell oppbygging av fremmede partikler fra matvarer, drikkevarer, spytt som har blitt blåst inn i instrumentet med du ånde.
 4. 4
  Sjekk og rengjør de viktigste pads. Det er mange taster på saksofon, så dette kan være den mest tidkrevende trinn. Kontrolleres hvert pad, på jakt etter slitasje eller tårer. Hvis en pad er revet, ta det med til din lokale verksted for utskifting. Ved hjelp av et stykke papir eller en pad renere, legg papiret under puten, lukke ventilen, og trekk ut papiret. Dette bidrar til å fjerne fremmedlegemer fra puten.
 5. 5
  Stram løse skruer. De fleste skruer på en saksofon er av den flate hodet, ikke Phillips. Du kan stramme løs stang skruer trygt, men ikke over-dreiemoment dem. Hvis dette skjer, kan du ikke være i stand til å trykke på tastene som de som er nødvendige for en high-D eller F #.
 6. 6
  Vattpinne og fett korkene. Tørk korken på halsen helt, og legge til en liberal mengde kork fett. Gni fettet inn i kork til "tilstand" det, og legge til en annen tynt lag. Gjør dette hver uke, og du vil opprettholde en imponerende segl. Etter litt tid å gjøre dette, vil korken få mettet med fett, ikke fett lenger, eller du vil fremskynde forverring av kork. Ikke prøv å smøre de små biter av kork på endene av handlinger, de er der for polstring.
 7. 7
  Vattpinnene hver måned for fjerning av avfall og for redusert oppbygging av korrosjon.
 8. 8
  Sett sammen din saksofon. Det skal se, lukte, og spiller vakkert!

Tips

 • Husk å ha to vattpinner for saksofon ditt: en for halsen og en for kroppen.
 • Kjøpe en "Sax Saver" ikke regnes som en god idé, av seg selv. Tar du av deg sko og sokker etter jogging og stappe sokker tilbake i skoene? Det er hva du gjør med en Sax Saver. Få en god pensel og bruke den etter hver gang for å fjerne eventuell kondens fra horn / nakke / munnstykket. Som et alternativ, kan du bruke en Sax Saver i forbindelse med en bomullspinne. The Sax Saver vil fange noen små mengder fuktighet som du kan ha gått glipp, men det vil ikke være å holde nok i instrumentet til å risikere å skade den over tid.
 • Minst vattpinne din sax hver gang du spiller! Ikke legg den bort våt, som vil fremme mugg og kanskje rust noen ikke-messing deler. Også, ved swabbing mens den er våt, hindrer du forurensninger fra å tørke og dermed skape oppbygging som er mer vanskelig å fjerne.

Advarsler

 • Bruk aldri varmt vann for rengjøring en hard gummi munnstykke! Det er best å bruke kaldt vann eller vann med bare den minste berøring av lunken. Hvis varmt vann brukes, kan munnstykket bli vridd, skadet eller dis-farget.
 • Prøv aldri å bruke nøkkelen olje til saksofon eller treblås. Hvis du trenger nøklene til oljes, ta saksofon til en musikk-senter.
 • Ikke prøv å olje, fjerne bulker, erstatte pads, eller bruke scratch-fjerning på finish av saksofon din. La disse tingene til en profesjonell. Hvis du har en leie instrument, i de fleste tilfeller er disse tjenestene er utført gratis.