Wkuno

Hvordan bli kvitt gamle bøker

Gamle bøker kan hope seg opp og tar opp mye plass. Men hva kan du gjøre med dem foruten la dem samle støv eller kaste dem i et bål? Her er noen ideer.

Trinn

Hvordan bli kvitt gamle bøker. Skanne bøker til digitale filer med en bok skanning service.
Hvordan bli kvitt gamle bøker. Skanne bøker til digitale filer med en bok skanning service.
 1. 1
  Selge bøker selv på et nettsted som ebay, halvparten, og amazon. Forvent disse nettstedene for å ta en provisjon på minst 15% av salgsprisen. Være villig til å senke prisen over tid hvis boken ikke selger.
 2. 2
  Skanne bøker til digitale filer med en bok skanning service.
 3. 3
  Høgskolen bokhandel kjøper tilbake noen aktuelle lærebøker. Husk å sjekke på nettet først, som campus bokhandlere trenger bare begrensede mengder.
 4. 4
  Brukte bokhandlere typisk kjøpe tilbake eller gi handel kreditt for utvalgte bøker i god stand. Mest brukte bokhandlere vil prise dagens titler på rundt halvparten av utsalgsprisen og betale rundt 15% av utsalgsprisen i kontanter, eller 20% i selgerkreditt. Butikken vil også slå opp bokførte verdier, så hvis du har priset boken din på nettet, det er det en butikk forventer å selge den for, ikke hva de ville betale deg for det. Hvis du vil ha mest mulig penger, selge boken selv på nettet, for hastighet og brukervennlighet, tilby bøkene til en bruktbokhandel.
 5. 5
  Selge dem i et garasjesalg.
 6. 6
  Vurdere handelen din gamle bøker for nye bøker. Besøk Bookmooch, Grønn lærebøker resirkulering, Paperbackswap, eller Tittel trader. For hver bok du sender til noen andre, får du en kreditt mot å få en ny bok. Det finnes lignende tjenester på Bookins, og Europas bokhylle.
 7. 7
  Handel bøker for videospill, CDer, eller filmer på swap.
 8. 8
  Donere bøker til folk over hele verden som desperat trenger dem på internasjonale bok donasjoner program nettsted. Den lister opp institusjoner, organisasjoner og byen og bygda programmer som ikke har noen annen måte å skaffe lesing og undervisningsmateriell. Velg fra geografiske indeksen, eller gå til den internasjonale delen som viser svært store etater som samler inn og omfordele til mange land. Fag, språk og nivå av bøker etterspør er oppført, sammen med kontaktinformasjon. Sørg for å komme i kontakt med dem først, for å sørge for at de trenger ditt materiale. For oversjøiske forsendelser, vil du trenger for å få en toll skjema fra postkontoret.
 9. 9
  Donere bøker til ditt lokale bibliotek eller en venner av biblioteket gruppen. De fleste bibliotekene har årlige boksalget. De vil videreselge å skaffe penger til biblioteket biblioteket og du får en skatt skrive-off. Sørg for at donert bøker er i videresalg tilstand, og fjern eventuelle personlige elementer (bilder, bokmerker, brev, kort). Ikke donere bøker som har vann flekker, mugg eller jordslag flekker eller er bug infested - det kan spre seg til andre bøker og skade en hel samling. Dessverre, vil disse bøkene trenger å bli satt i byens resirkulering vinduer eller bare kastet.
 10. 10
  Donere bøkene dine til en. De fleste sparsommelighet butikker har boken avdelinger. Noen kirker også akseptere donasjoner av bøker å selge.
 11. 11
  Finn en veldedig organisasjon på nettet som trenger bøker ved å søke etter boken donasjoner in. Det er mange land som prøver å gjenoppbygge sine biblioteker i Afrika, Asia og Midt-Østen.
 12. 12
  Slipp bøkene "ut i naturen" på bookcrossing. Registrer din bok med dette nettstedet, og la den et sted slik at noen kan finne den og nyte den.
 13. 13
  Sett opp en "gratis bøker"-boksen. Finn et sted hvor folk vente - et vaskeri, sykehus venterom, bussholdeplass, og lignende. (Du må innhente tillatelse fra personalet først). Plasser en boks som sier "gratis bøker" på din gate. På din arbeidsplass eller skole, plassere en boks som sier "Free Book Exchange" i en alkove eller spise området.
 14. 14
  Tilby dem på en av de mange online gratis varer sider. Besøke, Recycle sentral, Freesharing, eller er Sharing gi å finne en gruppe i ditt område. Disse gruppene liste mange områder (basert på hvilken del av landet du bor i) der du kan legge inn lister over ting du ønsker å gi bort. Folk så komme til ditt hjem eller arbeidsplass for å plukke opp det de ønsker.
 15. 15
  Host en bok swap eller hvit elefant fest.
 16. 16
  Låne gamle bøker til venner og vice versa. På den måten alle gevinster eksponering mot en rekke bøker uten å bruke mye penger.
 17. 17
  Lag en uthult bok.
 18. 18
  Resirkulere. Noen bøker har blitt så avfeldig at de ikke lenger er kandidater for gjenbruk. Noen byens resirkulering programmer lar deg sette paperbacks inn dine single-stream resirkulering vinduer, og andre kommuner vil resirkulere bøker hvis brakt til et solid deponi. Sjekk med din lokale kommune nettsted for å finne ut om det kan resirkuleres (massevis av dem gjør).

Tips

 • Hvis donere bøkene dine til en 501 (c) 3 nonprofit (veldedighet) byrå, be om kvittering, slik at du kan få et skattekort.
 • Hvis selger på et garasjesalg, være kreativ (og billig!) Med prising din. Fra og med 50 cent hver, eller 5 for 5€ 0,00, oppfordrer folk til å ta flere bøker. Spesielt hvis du har mange bøker, husker målet er å kvitte seg med så mange som mulig, fordi bøkene er vanskelig å lagre og tung å tote til videresalg butikken. Gjøre prisen vanskelig å motstå, og du vil ha bedre salg.
 • Sjekk tilstanden til en bok før du selger den. Slitte, markert opp, skitten eller ødelagt bøkene er i lav etterspørsel, og hvis du selger bøker til en butikk, vil gjøre kjøperen gir oss et skråblikk på de andre bøkene.
 • File pappesker fungere godt for transport av bøker. Lokale bokhandlere er vanligvis villige til å gi bort tomme bokser, men ringe først.
 • Ta en pose og vandre rundt din by / landsby med noen av dem, og ikke sette priser, få folk til å tilby slik at de tror de får et røverkjøp!

Advarsler

 • Ikke gi en bok bort før forske sin verdi.
 • Garasjesalg bøker ikke alltid selger godt.
 • College bokhandlere er beryktet for å kun betale ut små mengder i sine tilbakekjøpsprogram.
 • Noen bokhandlere betalt skatt på poster når du bruker din handel kreditt.

Ting du trenger

 • Gamle bøker
 • Emballasjen - konvolutter, pakking tape, frimerker (hvis du bruker et nettsted som vil involvere pakking og frakt)