Wkuno

Hvordan å rense ut din gmail innboksen

Det skjedde så sakte du knapt lagt merke til. Så en dag, du ser på din Gmail-innboksen, og du har hundrevis eller kanskje tusenvis av e-poster, og du har ingen håp om noen gang å fange opp. Det virker som du har en djevelens valg: slette dem alle, og mister oversikt over alle dine viktige e-poster, eller arkivere dem alle og holde en haug med skrot du aldri lest med god grunn. Heldigvis har Gmail noen enkle, men kraftige verktøy som hjelper deg søke og administrere dine e-poster. Her er hvordan du bruker disse verktøyene til å raskt og enkelt rense ut en overfylte innboksen.

Trinn

Hvordan å rense ut din gmail innboksen. Åpne din gmail-konto.
Hvordan å rense ut din gmail innboksen. Åpne din gmail-konto.
 1. 1
  Åpne din gmail-konto.
 2. 2
  I søkeboksen skriver du inn "i: inbox er: lese" (uten anførselstegn) og klikk Søk-post-knappen. Du vil nå se de 20 nyeste e-postene du faktisk har lest.
 3. 3
  Finn de "utvalgte" linker rett over bordet av e-poster. Det vil si, "Velg: Alle, Ingen, lest, ulest, stjerne, Ustjernet".
 4. 4
  Klikk på ordet "alle" til å velge alle e-poster som samsvarer med søket. Alle e-postene på siden skal nå være kontrollert.
 5. 5
  Klikk på linken på toppen av listen som sier "velge alle samtaler som samsvarer med dette søket." Dette vil sørge for at du har valgt selv de meldingene som ikke passer på siden.
 6. 6
  Klikk på "arkivet"-knappen på toppen av e-posten området. Nå er alle dine lest e-poster har blitt lagret i arkivet, hvor de kan søkes, men hvor de ikke roter opp innboksen.
 7. 7
  Bestem deg for hvor langt tilbake du ønsker å sjekke dine uleste e-poster for viktige meldinger du kan ha gått glipp av. Dette vil avhenge av hvor mye tid du har til å bruke på prosjektet, og hvor fort den uleste e-post har en tendens til å hope seg opp. 1-3 måneder er en god tommelfingerregel. Hvis e-posten er eldre enn det, enten det viktig nok til at avsenderen vil prøve å nå deg igjen, eller det ikke lenger betyr noe. For illustrasjon, la oss velge en dato 1. august 2009.
 8. 8
  Type "i: innboksen før: 2009/08/01" (bruke hva datoen du har valgt) i søkefeltet, og trykk "Søk". Formatet på dato er viktig. Det må være i form ÅÅÅÅ / MM / DD, med alle fire sifrene i året oppført først, deretter måned med to sifre, og til slutt dato med to sifre.
 9. 9
  Velg alle disse meldingene ved å klikke på "alle" og deretter "velge alle samtalene som samsvarer med dette søket", akkurat som du gjorde ovenfor.
 10. 10
  Ta et dypt pust, og klikk "slett".
 11. 11
  Bekreft at du vil slette alle meldinger. Alle disse meldingene er i papirkurven. Hurra!
 12. 12
  Klikk "innboksen" på navigasjonsfeltet ved siden av din e-postliste. Du skal nå ha ingenting, men de siste uleste meldinger.
 13. 13
  Skanne gjennom uleste post for viktige meldinger du kan ha gått glipp.
 14. 14
  Les viktige meldinger, håndtere dem, og arkivere dem for å få dem ut av innboksen din.
 15. 15
  Søk etter "in: inbox is: unread" for å få til alle de meldingene som gjenstår. Velg alle og slett ved hjelp av metodene beskrevet ovenfor.
 16. 16
  Gratulere deg selv, og beslutning om å aldri la innboksen overløp igjen! Les e-postene og svare, arkivere eller slette dem omgående fra nå av.

Tips

 • Alle e-postene du har slettet vil bli holdt i papirkurven for omtrent en måned. Hvis du tenker på noe du kanskje trenger å komme seg, kan du søke i søppelet ved å bruke søkeordet "in: trash". Når du finner den meldingen, flytte den til arkivet for å lagre det.
 • Hvis du ønsker å være mer raffinert om hvilke e-poster du arkivere eller slette, lese om Gmails andre filtrering kommandoer (se link under) og bruke dem til å søke og ta affære på e-backlog.