Wkuno

Hvordan å lette finger sårhet når man lærer å spille gitar

Spør bare om alle som har lært seg å spille gitar, og de ​​vil fortelle deg at det å lære å spille var en av de beste de noensinne har gjort. Så givende som opplevelsen er, er det ikke overraskende at mange mennesker som prøver å lære gi opp ganske raskt. Det er vanskelig nok å lære å spille noen instrument, men å lære å spille gitar faktisk gjør vondt. Hvis du sliter med såre fingertupper, ikke bekymre deg, det er naturlig. Og ikke gi opp - smerten vil forsvinne snart. I mellomtiden kan du prøve disse tipsene for å lette de såre fingre.

Trinn

Hvordan å lette finger sårhet når man lærer å spille gitar. Få de rette strengene.
Hvordan å lette finger sårhet når man lærer å spille gitar. Få de rette strengene.
 1. 1
  Øk gitarens spillbarhet. Action på en gitar betegner mellomrommet mellom gripebrettet og. Strengene på en gitar med høy handling er høyere på gripebrettet enn er strengene på en gitar med lav handling. Du ønsker lav handling fordi jo høyere handlingen desto mer kraft er nødvendig for å trykke ned strengene. Heldigvis, kan nesten alle gitar handling justeres. Ta den med på din lokale musikk butikk og be dem om å sjekke handlingen. Vanligvis du vil handlingen på ca 1/16 "på første gnage og 3/16" på 12. bånd. Hvis handlingen er for høy, vil du være helt overrasket over hvor mye lettere det er å spille når du får den justeres.
 2. 2
  Få de rette strengene. Visse strenger kommer i forskjellige målere eller diameter. Lett måle strenger er lettere å spille enn middels eller tung måle strenger, og de vil føre til mindre finger sårhet.
 3. 3
  Gradvis bygge din hard hud. Etter noen uker med regelmessig spiller, vil du utvikle hard hud på fingertuppene, og som bør avslutte sårhet. Faktisk, så lenge du fortsetter å spille regelmessig, vil du opprettholde din hard hud og aldri trenger å bekymre deg for såre fingre igjen. Nøkkelen til å bygge hard hud er å spille regelmessig, men ikke for å spille for mye. Hvis du prøver å spille i flere timer på første dagene, kan du få en blemme eller to i stedet for en callus. Anstrøk av benzoin (benzoin harpiks i alkohol) er bra for å forebygge gnagsår, og det beskytter også huden. Blemmer eller kan gjøre det nesten umulig å spille, og de ​​er trege til å helbrede, så ikke overdriv.
 4. 4
  Trykk strengene ned bare så mye som du må. Nybegynnere har en tendens til å trykke ned på strengene for hardt. Slapp av fingrene, og trykk ned akkurat hardt nok til å sørge for at strengen fast kontakt med gnage. For å se om du presser for hardt, slite en eller streng som du normalt ville, og deretter slippe trykket bare litt. Hvis det fremdeles høres fint (eller bedre), prøver å bryte vanen med å trykke for hardt.
 5. 5
  Nummen smerte. Enkelte produkter kan lindre smerten for å hjelpe deg å komme gjennom den. En av de mest populære er eple cider eddik, som også er en populær hjemme bøte for smertefulle solbrenthet og sår hals. Bare suge fingertuppene i eddik i ca 30 sekunder før og etter å ha spilt. Lett ising fingertuppene før og etter spiller kan også bidra til å lindre sårhet. Aktuell bedøvelse produkter som inneholder benzocaine - tannpine kremer, for eksempel - kan også brukes før og etter å ha spilt. Følg produsentens anvisninger for disse produktene, og slutte å bruke dem hvis de ser ut til å forårsake en allergisk reaksjon.
 6. 6
  Holde ut. Alle som lærer å spille gitar har til å håndtere såre fingre i begynnelsen. Det er verdt det. Bare fortsette å spille regelmessig, følg disse tipsene, og du vil komme forbi dette stadiet på ingen tid i det hele tatt. Lære å elske den smerte og forbinder det med alt du liker med musikk og gitar.
 7. 7
  Ferdige.

Tips

 • Detuning et halvt trinn løsner litt spenning på strengene og gjør det lettere for fingrene.
 • Øv med en capo på første bånd, som senker handlingen og gjør det lettere på fingrene.
 • Vær forsiktig så du ikke skader fingrene. Selv et lite kutt i visse steder kan gjøre det vanskelig eller umulig å spille.
 • Vaske hendene rett før du spiller kan myke opp huden på fingertuppene og gjør spille mer smertefull, selv om du allerede har hard hud. Når det er sagt, er det en god idé å vaske hendene før du spiller fordi fet eller skitne hender kan skade overflatebehandlingen på gitar, gripebrettet, og dine strenger. Løse dette paradokset ved å ikke spille umiddelbart etter vask hendene eller, spesielt etter å ha tatt et bad eller. Rett før du spiller, gjelder denaturert sprit (isopropanol), da dette vil ikke bare stramme huden din, men også fjerne oljer fra fingrene.
 • Billige akustiske gitarer er tøff på nybegynnere fingrene fordi handlingen ikke kan settes lavt uten summende (på grunn av det faktum at halsen og frets på lav kvalitet gitarer er ikke flat). Som antydet ovenfor, kan nybegynnere få det bedre med en billig elektrisk gitar, etter noen måneder, hvis interessen er der fortsatt, og deretter vurdere å kjøpe en anstendig akustisk gitar.
 • Fingrene dine vil være den mest sår i løpet av de første minuttene av hver dags spiller. Som du fortsetter å spille, vil sårhet raskt minske eller forsvinne helt. Neste gang du spiller, vil det samme skje, men når du bygge gode callouses du ikke vil ha å forholde seg til sårhet i det hele tatt.
 • Det er mye lettere å bygge opp callus med kortere negler. Lange negler gjør det vanskelig å gjøre en god lyd også.
 • Noen nybegynnere vil prøve å sette voks, stick-on quiltere 'fingerbøl eller lignende produkter på sine fingre for å unngå sårhet. Problemet med denne metoden er at du egentlig ikke ønsker å unngå sårhet. Hvis du gjør det, vil du aldri bygge hard hud. Det er et produkt som heter Leather callus fingeren tips som hjelper med smerte uten for mye kraft på å spille evne. Dette er et bedre alternativ da superlim, etc.
 • Noen mennesker opplever at soaking fingertuppene i teknisk sprit (eller denaturert-sprit ) i noen minutter flere ganger om dagen bidrar til å bygge de hard hud raskere.
 • Nylon-streng gitarer og elektriske gitarer er mye enklere på fretting fingrene enn stål-streng akustisk gitar, som kan være svært nyttig for lettelser nybegynnere til å lære det grunnleggende. Når du velger en første gitar kan det være lurt å ha dette i bakhodet. Hvis du bestemmer deg for å begynne å spille stål-streng akustisk senere, men vil du sannsynligvis gå gjennom noen finger sårhet igjen, men ikke på langt nær så mye som om du aldri hadde spilt. Generelt, er det ikke en god idé å sette nylon strenger på en stål-streng gitar, og det kan være farlig å sette stål strenger på en nylon-streng gitar.
 • Dyppe fingrene i rubbing alkohol etter å ha spilt kan fremskynde callus bygge opp. Bare ikke gjør det før du spiller.

Advarsler

 • Noen anbefaler å dyppe fingrene i terpentin eller superlim til å herde huden. Ikke gjør det! Disse er farlige kjemikalier, og du bør ikke med vilje utsetter deg for dem.
 • Pass på at du spiller med riktig form. Såre fingre kan føre til at du prøver å unngå visse områder av fingertuppene, og dette kan kaste av din spillestil skjemaet. Det er vanskelig å bryte dårlige vaner av feil håndleddet vinkel og hånd plassering, og disse vanene kan føre til carpal tunnel syndrom.