Wkuno

Hvordan å identifisere sanger med melodi

Prøver å finne ut navnet på en sang når du ikke vet tekstene (eller det ikke har noen) kan kjøre en person nøtter. Å identifisere sanger med bare melodien, prøv en av alternativene nedenfor.

Trinn

Hvordan å identifisere sanger med melodi. Sing, plystre eller nynne melodien for en online musikk finder.
Hvordan å identifisere sanger med melodi. Sing, plystre eller nynne melodien for en online musikk finder.
 1. 1
  Sing, plystre eller nynne melodien for en online musikk finder. Hvis du kan bære en melodi, kan du bruke et av nettstedene nedenfor:
 2. 2
  Spille melodien på en virtuell piano keyboard. Hvis du er flinkere til å plukke ut notater enn faktisk treffer dem, bruke et av nettstedene nedenfor:
 3. 3
  Skriv inn melodien notater eller koder. Noter er beskrevet i ulike former, men vanligvis som C, C #, D, D #, E, osv. Alternativt kan du identifisere sangen elementer i kode. (Vanligvis Parsons-koden er brukt. Den beskriver de påfølgende noter av en melodi i form av "gå høyere / kommer lavere / notatet gjentas" ved hjelp av koder u = Opp, d = Ned eller r = gjenta.) Hvis du er kjent med de mer tekniske aspektene av musikken, bruke et av nettstedene nedenfor:
 4. 4
  Trykk til rytmen av melodien på tastaturet. Hvis du er flinkere til å plukke ut rytmer enn banen, bruke et av nettstedene nedenfor:
 5. 5
  Peke en mobil på musikk for å ta det opp, så ring en tjeneste for å få tittelen. Hvis du ikke engang vet hvor du skal begynne å gjenskape sangen, sende et opptak til et av nettstedene nedenfor:

Tips

 • Input: For de fleste brukere vil synge, plystring av nynner en melodi være lettere enn å spille den på et piano / keyboard. På den annen side er det tidligere mer sannsynlig å forårsake inntastingsfeil. Koder og absolutt note beskrivelser er hovedsakelig om ikke bare nyttig for musikalsk trente brukere. Tapping rytme vil være enkelt for de fleste brukere, men tilbyr mer begrenset informasjon.
 • Begrepet "melodi finne" med "melodi finnerne" blir ofte forvekslet med "Music søk", "song søk" eller "tune søk", jo mer generelt brukt søke etter musikk. "Musikk søkemotorer" er basert på tekstsøk bare. Brukeren angir en (del av) tittel, navnet på en artist for å finne sangen som inneholder dette uttrykket i sin informasjon. På en lignende måte "Lyric søkemotorer" er brukt for å finne en sang ved å skrive inn en del av sangen tekst og "MIDI søkemotorer" for å finne en MIDI lydfil med den angitte teksten setning i tittelen. Noen "Melody finnerne", men først og fremst utviklet for å søke etter melodier, har også en opsjon for tekstsøk.
 • Databasen: Resultater av nesten alle systemer er basert på systemer egen database.
  Databasen av mitt navn Tunes inneholder kun innspill sunget av andre brukere.
  Noen databaser er hovedsakelig eller bare fokusert på klassisk musikk som C-Brahms henting Engine, Parfet Olé og stor database med Themefinder. Folketonen finder er ment for Folkemusikk bare.
 • Web: To systemer også søke på nettet: Musipedia og MelodyCatcher selv om sistnevnte med mer nøyaktige resultater. Siden resultatene av MelodyCatcher vise MIDI-filer og lenker til sine kilder, kan denne melodien finder også brukes til MIDI søk etter melodi inngang. Systemet har også en opsjon for tekstsøk.
 • Den matchende teknikk: De fleste systemer bruker komplekse matchende teknikker, hovedsakelig for å trekke ut en melodi ut av polyfoniske melodier. Den ultimate hensikten med slike teknikker er å gjøre tilgjengelig for melodi finne alt på linje musikk. Selv om dette formålet er ideell, hittil nøyaktigheten av disse teknikkene er fortsatt skuffende. Noen systemer prøve å forbedre nøyaktigheten ved også å bruke notatet varighet som input informasjon.
  • Nøyaktigheten av matchende basert på Parsons kontur som i Musipedia og Themefinder er bra, men fortsatt noe ufullstendig.
  • Nøyaktigheten av matchende basert på rytme bare, som i Musipedia og Song Tapper, er rimelig, i hvert fall i forhold til den begrensede legge inn informasjon.
  • Systemer basert på "audio fingerprinting", en teknikk for å identifisere innspillinger, som Midomi og Shazam, er nøyaktige, men resultatene av en slik teknikk er begrenset til de opprinnelige registreringer av en melodi, og er til ingen nytte for melodier spilt på annen måte.
  • Den matchingsteknikk av MelodyCatcher, basert på en svært raffinert og likevel feil tolerant kontur algoritmen er svært nøyaktig. Fordelen med en slik høy nøyaktighet, er at den ønskede melodi, så lenge det er tilgjengelig i databasen, vil vanligvis vises i toppen av resultatene, mens andre melodier resulterer fra ett og det samme-som regel kortere - spørringen er langt mer like enn i mindre nøyaktige systemer.