Wkuno

Hvordan holde seg våken når du kjører

Når du kjører lange avstander, særlig om natten, er det vanlig å ønske å døse av, spesielt etter en lang og slitsom dag. Dette, er naturligvis en farlig situasjon. Kort av trekking av veien og tar en lur, hva kan gjøres for å holde seg våken og fortsetter å kjøre?

Trinn

Hvordan holde seg våken når du kjører. Hold smaksløkene våken, drikke en energidrikk.
Hvordan holde seg våken når du kjører. Hold smaksløkene våken, drikke en energidrikk.
 1. 1
  Hold smaksløkene våken, drikke en energidrikk. Dette kan heve ditt nivå av årvåkenhet for en rimelig mengde kjøretid. Suge eller knaske på et eple, appelsin, eller til og med en sitron for å holde smaksløkene våken. Jo mer syrlig mat element, jo bedre. (Kjør til et trygt sted før du spiser noe som du ikke kan bare pop i munnen, men. Spise mens du kjører kan også føre til ulykker).
 2. 2
  Spis sakte. Hvis du har en snack som kommer i små biter, spise dem én om gangen. Ellers ta små biter av hva du har. Gjøre det siste. Jo mer aktiv du er, jo lettere vil det være å holde seg våken.
 3. 3
  Drikke drikker sakte. Kaffe fungerer spesielt bra siden det inneholder koffein, som kan holde deg våken. (Men se neste note.) Dessuten vil de hyppige bad stopper hjelpe hjernen din være på vakt for neste rasteplass!
 4. 4
  Unngå sukker. Sukker fører til flere responser i systemet som fører til tretthet og hjerne tåke stund senere. Jo raskere sukker ble tatt inn i systemet, jo sterkere effekt.
 5. 5
  Om natten, slår det innvendige lyset på. Darkness får kroppen til å produsere melatonin, hormonet som setter deg til å sove, mye raskere enn tretthet. Planlegge og sette lyset på før du blir lei, hvis det er mulig, fordi når du har melatonin i systemet ditt er det vanskelig å gå tilbake til en våken tilstand uten en 15 minutters lur.
 6. 6
  Sett bilen lavere temperatur. Litt kjøligere enn du vanligvis liker. Men ikke kaldt, så kroppen og hjernen trenger for å holde seg varm nok til å fungere godt.
 7. 7
  Tygge tyggegummi for å holde munnen opptatt. Det stopper gjesping, som stopper halvsover. Bare sørg for å holde tygge, selv om munnen din blir lei av å tygge. Dette tyggis triks fra en lastebilsjåfør - det fungerer bra!
 8. 8
  Tørk ansiktet og halsen med en våt klut. Dette er veldig forfriskende.
 9. 9
  Lytt til musikk som du hater. Jo mer irriterende du finner den, jo bedre. Uansett hva du gjør, ikke hør på musikk du liker, spesielt hvis det er rytmisk og beroligende. Du vil gå inn i din glad sone og begynner å sovne. Hvis det er mulig, stille inn på en stasjon som du normalt ikke kan stå - variasjonen av en radiostasjon vil hjelpe. Sett volumet helt opp.
 10. 10
  Synge sammen med radio eller ha en samtale med noen i bilen. Unngå å snakke på en mobiltelefon som det er både farlig og ulovlig (i mange steder i verden). Synger og snakker er begge aktive ting du kan gjøre som ikke vil forstyrre kjøringen.
 11. 11
  Åpne vinduet. En sterk, kald vind i ansiktet ditt kan hjelpe deg å holde våken, men sørg for at den ikke tørker ut øynene til poenget med å utfordre hvor godt du kan se (dette er spesielt vanlig hvis du bruker kontaktlinser).
 12. 12
  Periodisk riste på hodet fra side til side og ta et dypt åndedrag. Klapse ditt eget ansikt hvis du må. Jeg en gang ble tvunget til å kjøre i en nødssituasjon, og slapping ansiktet mitt kraftig holdt meg godt våken for de tjue minutter som trengs.
 13. 13
  Tenk reseptbelagte medisiner hvis søvnighet mens du kjører er en uunngåelig fare, for eksempel hvis du har skiftarbeid søvnforstyrrelse (SWSD).
 14. 14
  Plasser setet i en posisjon du ikke er vant til. Pass på å ikke plassere setet i en slik posisjon at airbagen vil skade deg hvis deployert. Men sørg for å holde en god synlighet av veien og speilene. Når du blir vant til det, endre posisjonen igjen!
 15. 15
  Gjør noe som engasjerer mer enn én forstand... knaser på is chips eller spise solsikkefrø er stor fordi det holder deg engasjert, men ikke distrahert fra veien.
 16. 16
  Spise is. Det er vanskelig å forklare hvorfor, men dette fungerer svært godt for noen mennesker. Du trenger ikke nødvendigvis å knase det, så kanskje det er noe med kulden. Det fungerer bra for ettermiddag møter, også.
 17. 17
  Spise solsikkefrø. Enten én om gangen eller en munnfull, handlingen av å knekke frø, manipulere frø i munnen, fjerne frø, og kaster skallet vil holde hjernen din aktiv og våken. Husk å holde en plastkopp i bilen for å spytte skjellene inn i (eller på grunn av sin størrelse, kan du være i stand til å komme unna med å spytte dem ut av vinduet).
 18. 18
  Ferdige.

Tips

 • Hvis alt annet mislykkes, trekker bilen over i et trygt område, for eksempel en rasteplass eller bensinstasjon, og gå rundt. Fysisk aktivitet vil få blodet sirkulerer.
 • Noen ganger kan du ikke våken når du kjører, så gjør dette når kroppen er helt sliten.
  • Trekke og sette mobiltelefonen alarm til 15 minutter, slå av lys, radio og lukk øynene. Det er ikke engang nødvendig å sovne selv om bedre.
  • Det viktigste er aldri å hvile i mer enn 15 minutter, fordi du kan falle i dyp søvn, og da bør du trenger en full søvnsyklus å være uthvilt.
  • Etter disse 15 minuttene vil du bli uthvilt nok for to flere timer med kjøring og så kan du gjøre det igjen.
 • Hvis du kjører alene - dra over og ta en kort lur. Forsikre deg om natten, er du parkert nær et sted med lys og folk, for å holde skurkene unna deg.
 • Hvis du planlegger en lang kjøretur, sørg for at du får nok søvn før turen for å sikre dine sanser er med optimal ytelse.
 • Hvis du kjører med andre mennesker, alternative drivere og sove mens du ikke kjører.
 • Legg noen hårstrå i soltaket, på den måten hvis du begynner å duppe av vil du bli vekket av en kraftig trekking av håret ditt.
 • Når vekslende drivere, sørg for at den neste personen er uthvilt nok til å starte kjøring!
 • Drive med en hånd på toppen av hodet ditt hvis du er komfortabel kjøring med én hånd.

Advarsler

 • Aldri ta en lur i førersetet; bruke passasjerseter i stedet. At jo større forskjell mellom sovested og førersetet, jo mindre sannsynlig er det å pleie kroppen til å sovne mens du kjører. Jo mer unaturlig det føles å sove i førersetet, jo tryggere er du.
 • Noen steder kan du bli arrestert for fyllekjøring for søvnmangel.
 • Hvis mulig, trekk av et trygt sted og ta en lur. Kjøring døsig er mer farlig enn å kjøre i beruset tilstand.
 • På lange turer, hvor sjansene for å sovne er høy, kan det være best å stoppe kjøring for dagen. En 45€ hotellrom til en veikant motell er ikke billig, men det er bedre enn å risikere en ulykke.
 • Det er best å ikke kjøre mens søvnig. Tretthet svekker sansene og kan føre til dødelige ulykker.
 • Mange reseptbelagte og over-the-counter medisiner liste døsighet som en vanlig bivirkning. Ikke kjør mens du tar disse medikamentene som du kan døse av og miste kontrollen over bilen.
 • Aldri slå på varmeapparatet for setene hvis du har den muligheten. Dette vil berolige dine bums og enkleste måten å utløse søvn.
 • Vokt dere for "microsleeps"-veldig kort (opptil 30 sekunder) perioder med søvn som ofte oppstår på grunn av søvnmangel.