Wkuno

Hvordan forlenge levetiden på bilen din

Med stigende gasspriser og svært kostbare reparasjoner, er det siste du ønsker å bekymre deg hvis og når bilen kommer til å bryte ned. Her er hvordan du kan beskytte din investering, og får fra punkt A til punkt B så pålitelig som mulig.

Trinn

Hvordan forlenge levetiden på bilen din. Les bilens manual og planlegge vedlikehold tilsvarende.
Hvordan forlenge levetiden på bilen din. Les bilens manual og planlegge vedlikehold tilsvarende.
 1. 1
  Les bilens manual og planlegge vedlikehold tilsvarende. Holde opp med bilens anbefalte vedlikeholdsplan kan bidra til å unngå kostbare problemer med kjølesystemet, drivverk, hjuloppheng og andre komponenter; følge den anbefalte planen også bidrar til å sikre deg få fullt utbytte av produsentens garanti.
 2. 2
  Kjøre mindre. Spesielt, unngå korte turer. Kaldstart er hardt på motorer, gass kjørelengde og miljø. Korte turer kan også betydelig redusere levetiden på eksospotten din. I utgangspunktet får du kondens i eksosen når du starter en kald motor, og hvis du ikke kjører bilen for lenge nok til å fordampe all kondens ut av systemet, store mengder vann kan samle seg i eksospotten din, og rust et hull gjennom den. Unngå å starte en kald bil bare for å dra den inn i garasjen, for eksempel. Vurdere å gå til nærmeste butikk for en endring. Kombiner korte ærend, og hvis du har flere biler, drive en mer nylig drevet når du går ut igjen. Vil kjøre bil minst hver uke eller så, siden biler som sitter i mer enn en uke eller to av gangen har andre problemer, for eksempel væske gradvis tappes ut av systemene. Ta kontakt med en mekaniker hvis du vil lagre en bil for en lengre periode.
 3. 3
  Sjekk væsker: Du bør sjekke nivået på frostvæsken din, olje, girolje, servostyring væske, og bremsevæske, veldig regelmessig: som hver gang du kjøper gass. Selv om bilen ikke lekker væske, kan det utvikle en lekkasje og raskt få et farlig lavt nivå av noe. Du bør også sjekke fargen på noen av disse væskene. Noen av disse har se gjennom plastkar som du kan se gjennom, og noen har dipsticks. Frostvæske skal være enten rosa, grønn eller gul (Pink for nyere biler med "Dex-Cool", grønt for gamle biler med vanlig Ethyl-glykol, og grønn eller gul for biler som har blitt spylt og fylt med universelle antifreezes... brun frostvæske bør alltid skylles, det enten har rust eller mye skitt i den, sannsynligvis både Også aldri blande antifreezes;.. hvis du ikke vet hvilken farge frostvæske bilen din har kjøpe, en universell merkevare Olje bør være relativt klar, ikke svart - svart olje har stått i motoren for lenge Oil som ser hvit og milkshake-aktig har vann i den, sannsynligvis fra en intern frostvæske lekkasje, eller svært sjelden, bare en stor mengde kondens Transmission væske.. bør være lyse rødt, og skal ikke lukte brent... det trolig må endres hvis det er brunt eller lukter brent.
 4. 4
  Skifte olje regelmessig: Dette vil forbedre gass kjørelengde og beskytte motoren. Den anbefalte kjørelengde mellom oljeskift er 3000 - 5000 miles (eller 5000-8000 kilometer) eller hver 3 til 6 måneder. Å gjøre dette kan gjøre det mulig for bilen å oppnå 200.000 miles. Skift oljefilter også - det er ingen fornuft i å sette ren olje gjennom et skittent filter, og filtre er svært billig og tilgjengelig til enhver deler butikken. Vennligst sjekk din service manual, eller ta kontakt med forhandleren for bilens spesifikke behov.
 5. 5
  Bytt luftfilteret: Dette er noe du kan gjøre enkelt hjemme uten bruk av verktøy, og bør gjøres ca hver 12 000 miles. Du kan kjøpe en matchende filter på nesten alle auto deler butikken og brukerhåndboken vil vise deg hvor luftfilteret er plassert. Et tilsmusset, støvete filter kan redusere gass kjørelengde.
 6. 6
  Skyll disse væskene annethvert år: servostyring væske, bremsevæske, og kjølesystem frostvæske. Sjekk denne tidsplanen mot brukerhåndboken. Nyere biler generelt tillater lengre intervaller mellom endringer. Endre overføring væske og filter minst hver 50 000 miles (40k til 45k er enda bedre). Hvis du har gått over 50.000 miles uten en endring, på mange sendinger, er det best å ikke endre det og håpe på det beste. Ofte setter ny girolje i en trans som har for mange miles på væske vil faktisk føre til problemer fordi det kan bryte ned "lakk" og andre tannkjøtt / faste stoffer som har bygget opp i trans på grunn av over-used væske.
 7. 7
  Overvåk bremsekloss tykkelse og ikke la putene slites ned til metall - Dette vil føre til skade på bremseskiver ("plater") minst og muligens dine kalipere også. Rotorer og kalipere er mye dyrere å erstatte enn pads. Det finnes ikke noe slikt som "rengjøring" en bremsekloss mens den fortsatt på en bil - friksjonen mellom pad og rotoren vil utrydde noen utenfor stoffet nesten umiddelbart.
 8. 8
  Roter dekkene. Dekkskift posisjon er svært viktig og reduserer ujevn slitasje på slitebanen, og dermed forlenge levetiden på dekkene. Den anbefalte rotasjonssyklus er to ganger i året eller hver 6000 miles. Rotere dem diagonalt - foran rett til å oppdra venstre og foran til venstre og bak til høyre. Imidlertid kan dette mønsteret endres avhengig av drivverket på bilen, og den type dekk. Kjøretøyet håndboken vil inneholde detaljert rotasjon informasjon. Huske på noen dekk (spesielt på sportsbiler) er retningsbestemt og er ment å spinne bare én måte. De vil ha en stor pil på sideveggen for å indikere dette.
 9. 9
  Hold dekk fylt. Under-oppblåst dekk kan redusere dekkets levetid med 15% og vil lett redusere gass kjørelengde, kanskje med 10%. Pumping av dekk er kanskje den enkleste av alle aktiviteter, og mange butikker selger dekk målere for en svært liten kostnad. Sjekke lufttrykket i dekkene annenhver gang du får gass vil redusere dekkslitasje og forebygge disse problemene. Overvåk dekkmønster med en krone. Sett krone inn i slitebanen med Lincolns hodet ned. Hvis toppen av hodet hans ikke er skjult av slitebanen, dekkene må byttes. I utgangspunktet, hvis du kan se alle Lincoln hode, må du skifte dekk.
 10. 10
  Hold fronten justert. Hvis du merker at bilen rister når du kjører i høye hastigheter (ikke mens bremsing - skjelvende mens bremsing indikerer vridd rotorer), eller hvis slitebanen på seg ujevnt, kan du trenger en justering. Dette er også nøkkelen til å forlenge levetiden på dekkene og vil holde slitebanen selv for økt sikkerhet.
 11. 11
  Få bilen til en god start hver gang du kjører den. Starte bilen og kjøre sakte og forsiktig til bilen når driftstemperatur. Dette reduserer belastningen på motoren mens oljen fremdeles er kald og tykkere. Et annet alternativ er å bruke elektrisk motor varmeovner, og starte driften med varm motor. Akselerere raskt til målet hastighet. For de fleste moderne biler, tomgang en kald motor er både kontraproduktivt og bortkastet. I tillegg, når du akselererer, slipper gassen litt for å føre den automatiske transmisjonen gire opp mens du ikke trykke hardt på gassen. Dette fører til mindre slitasje på de innvendige klør. Det er lettere på klørne til bilen for å skifte når du lette på gassen.
 12. 12
  Bruk parkeringsbremsen. Selv om du kjører en bil med automatgir, bruke parkeringsbremsen regelmessig, spesielt hvis du er parkert i en helling. Det hjelper å holde bremsene justeres i baksiden av bilen og gjør dem vare lenger. Ikke bruk parkeringsbremsen om vinteren fordi bremsen vil fryse, og det vil bli sittende fast før det tiner ut.
 13. 13
  Vask bilen: Road salt, slam og forurensning kan føre til kostbare kroppen fungerer. Uten regelmessig rengjøring, kan du begynne å legge merke til rust på bunnen av dørene i løpet av fire år. Ytterligere tre til fire år og korrosjon vil krype til understell komponenter, som bremseslanger. Det kan koste tusenvis i rust-relaterte reparasjoner hvis du unnlater å vaske bilen, spesielt i nærheten av havet / gulf strandlinjer der veien sand eller morning dew kan være salt.

Tips

 • Regelmessige oljeskift er en veldig billig forsikring, og du får bedre kjørelengde uansett. Alltid varmes opp i minst 30 sekunder. HVIS du er på vei rett på en motorvei på rampen, la motoren varmes opp før du tar av, ellers kan du gjøre mye av høy hastighet kjører kaldt, ikke bra for motoren
 • Det beste du kan gjøre for å forlenge levetiden på bilen din og potensielt spare deg en bunt med penger er å ha bilen reparert på rutinemessig basis. Alle bilprodusenter har en tidsplan over anbefalte service for hver bil de selger. Følg denne planen. Det beste stedet å ha arbeidet med en ny bil som fortsatt er under garanti er forhandleren. På biler uten en garanti, er det best å finne en hederlig selvstendig butikk og få den service regelmessig der.
 • Hvis bruksanvisningen sier det er best å la bilen varme opp litt først før du tvinger den til å søke kraft til hjulene, er det best å følge den og gjøre det, for som skrevet flere ganger før, folk som gjorde det vet best.
 • Syntetiske oljer kan være utgangspunktet dyrere, men gir bedre beskyttelse enn vanlig motorolje. Oljer har en karakter SM er det nyeste og gir mest beskyttelse. Oljer har en viskositet kaldt og varmt, sørg for at du har riktig karakter for sommer og vinter, spesielt hvis du bor hvor det snør. Det viktigste er å bruke en kvalitet merkede olje. Gode ​​oljer er honning farget når nye. Skift olje hver 3 til 6 måneder MAX, eller før hvis DU NÅR 10000 KM (6000 miles). Sjekk den fine print av bilen manualen. Mange europeiske biler har hevdet 15 000 km (ca 9300 miles) mellom oljeskift. Men nå over verden eierne oppdager dette er altfor lang, og de har dyre motor reparasjoner.
 • Sjekk din lokale auto deler forhandler for manualer som er spesifikke for din bil for fullstendige instruksjoner om hvordan du utfører grunnleggende vedlikehold på bilen din. Ofte, vil du spare en bunt av kontanter gjør enkel tune-up arbeid på egen hånd. Schucks og Autozone er flotte butikker som har disse håndbøkene.
 • Manuell girkasse biler eller biler med turbo / kompressor vil kreve forskjellige vedlikeholdsplaner, avhengig av klima, veiforhold. Alltid konsultere brukerhåndboken eller spør en lokal forhandler serviceavdeling.

Advarsler

 • Unngå motorolje Flush Hvis din motor er slam opp på grunn av tapte oljeskift disse spyler kan gjøre en stor del av slam kommer av og blokkere en olje kanal. Bruk kun hvis din mekaniker sier at du må.
 • Beware første gangs reparasjoner: Ikke forsøk å fullføre reparasjoner på bilen din uten tilsyn hvis du aldri har prøvd en reparasjon før. Dagens biler er komplekse puslespill-oppgaver og kan kreve fjerning flere komponenter for å nå en bestemt skrue. Få hjelp til å begynne med.
 • Sjekk garantien: Sjekk vilkårene før du reparere bilen din på egen hånd, mens hvis det fortsatt er under garanti. Med mindre du er en sertifisert mekaniker, kan dette oppheve garantien.
 • Unngå jettegrytene: som kan slå luften ut av dekkene eller løsne vekter for å kaste dekk ut av balanse. (Hvis du treffer en pott hull og det skader bilen din, kan du kontakte kommunale myndigheter, kan de refundere deg for skader)
 • Unngå drivstoff-tilsetningsstoffer: Bare injektor rengjøringstilsetninger er av verdi, ikke bry deg med oktan booster bare kjøpe premium drivstoff.