Wkuno

Hvordan diagnostisere en datamaskin harddisk

Datamaskinens harddisk, heretter referert til som "drive", er der alle dine programmer, filer og operativsystem (e) er lagret. Stasjonen er en delikat enhet, med flere magnetisk-sensitive fat som ofte spinner på 7200 til 10000 RPM. Data om platene er åpnet og modifisert av lese / skrive-hodet, som beveger seg frem og tilbake over platene. Disse platene er veldig delikat, og ta kontakt med lese / skrive-hodet er en veldig dårlig ting. Denne artikkelen vil diskutere hvordan å finne ut om harddisken din er ødelagt, hvis du er i stand til å fikse det, og hvordan du gjenoppretter filene dine. Disse trinnene gjelder kun PC-stasjoner, og ikke de av proprietære enheter som Apple iPod.

Trinn

Hvordan diagnostisere en datamaskin harddisk. Før du gjør noe for å drive, må du lese advarslene nedenfor.
Hvordan diagnostisere en datamaskin harddisk. Før du gjør noe for å drive, må du lese advarslene nedenfor.
 1. 1
  Før du gjør noe for å drive, må du lese advarslene nedenfor.
 2. 2
  Finn ut om stasjonen er utilgjengelige på grunn av en mekanisk feil eller et problem med programvaren.
 3. 3
  Hvis stasjonen er å lage merkelige rallende eller klikke lyder, slå av maskinen umiddelbart. Du kan fjerne stasjonen ved å ta av dekselet på siden av datamaskinen (eller stasjonen bay av den bærbare datamaskinen) og ved hjelp av en skrutrekker til å koble stasjonen fra sitt feste. Koble kablene fra baksiden av stasjonen og lagre den i en pappeske eller en antistatisk pose. Du kan fikse dette mekanisk problem hvis du er modig. Ellers gjør et Google-søk etter datamaskin reparasjon eller data utvinning spesialister i ditt område. Denne prosessen er dyrt, men kan være verdt det hvis filene er svært viktig.
 4. 4
  Hvis stasjonen synes å bli arbeider normalt, men ser ut som uformatert i datamaskinens BIOS eller vinduer, kan du være i stand til å fikse det selv. Hvis datamaskinen starter opp i Windows, er C-stasjonen helt fint og vil gjøre reparere sekundær harddisk eller partisjon mye lettere. Hvis Windows-stasjonen vises som en uformatert stasjon i datamaskinens BIOS, ta det ut (etter fjerning instruksjonene i trinn 3) og montere den i en arbeiderfamilie Windows PC. Dette kan være en venns datamaskin eller en gammel 2000 eller XP maskin som du har holdt etter en oppgradering.
 5. 5
  Hvis du vil koble en bærbar enhet til en stasjonær maskin eller omvendt, må du kanskje kjøpe en ekstern harddisk kabinett som konverterer stasjonen grensesnittet fra pata, sata, eller SCSI til USB eller firewire. Du må kanskje gjøre dette likevel, avhengig av alderen til datamaskinen du bruker for å fikse stasjonen. Eldre datamaskiner støtter kanskje ikke stasjoner fra nyere datamaskiner. Sjekk dine stasjoner eller datamaskinens brukerhåndboken for å være sikker.
 6. 6
  Når du har problemet stasjonen montert i en datamaskin med en fungerende Windows-stasjonen, at du aldri skrive data eller formatere den ødelagte stasjonen, da dette kan føre til permanent tap av data.
 7. 7
  Hvis du bare har skadet eller slettet viktige operativsystem filer fra Windows-stasjonen, kan disken fremdeles leses fra din reparasjon PC og du kan enkelt gjenopprette data fra mine dokumenter, osv.. Bare bla til filene i Windows Explorer og brenne dem til en DVD eller CD for senere erstatning.
 8. 8
  Flytt stasjonen tilbake til sin opprinnelige datamaskinen og installere Windows på den. Dette vil formatere stasjonen og all informasjon fortsatt på den vil bli slettet.
 9. 9
  Når du har en frisk, ren og fullt funksjonell kopi av Windows, kan du sette filene tilbake i sine rettmessige plasser og komme videre med den omstendelige oppgaven med å installere alle programmene dine.
 10. 10
  Hvis stasjonen i spørsmålet er en data-stasjon eller en Windows-stasjonen som vises som uformatert, må du bruke data-programvare, det beste eksempel på noe som er TestDisk, et gratis verktøy som vil analysere harddisken og gjenopprette dataene. Få det på http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download og pakk og kjør programmet.
 11. 11
  Følg instruksjonene i programmet eller gå til http:/ / www.cgsecurity.org for mer hjelp.
 12. 12
  Når TestDisk har gjort stasjonen tilgjengelig igjen, flytte den tilbake til din egen datamaskin (hvis du måtte flytte det i første omgang) og nyte de gjenopprettede filene!

Tips

 • Hvis du har problemer med en eldre stasjon, kan det være lurt å gjenopprette dataene og bare kjøpe en ny stasjon for å lagre den på. Drives har generelt levetid på under fem år.
 • Sjekke andre kilder hvis du har problemer.
 • Google er din beste venn. Bruk den til å finne mer hjelp eller alternative metoder for utvinning.
 • Alltid dobbeltsjekke før du gjør noe, som en feil flytte kan gjøre dataene forsvinner permanent.
 • Finn en teknisk hjelp området og høflig be om hjelp i riktig forum. Noen burde hjelpe deg.
 • Husk at du ikke kan fikse en fysisk brutt drive noe mer enn du kan fikse en fysisk ødelagt CPU. Overlat det til ekspertene.

Advarsler

 • Aldri fysisk åpne opp harddisken din. Eksponering for ufiltrert luft, og de forurensninger som den bærer, kan permanent ødelegge platene.
 • Unn deg drive med forsiktighet. Ikke slipp den eller kaste den rundt etter at du har fjernet den fra datamaskinen din, som det er svært delikat.
 • Vær spesielt forsiktig med bærbare harddisker. Selv om disse stasjonene er designet for å bli dyttet og flyttet rundt, de er tynnere og mindre enn stasjonære stasjoner. Hvis deres saker er bøyd eller ødelagt, kan det bli umulig å Monter stasjonen.
 • Ikke formater en disk med mindre du er helt sikker på at harddisken fungerer og inneholder ingen data som du ønsker eller trenger. Formatering vil fullstendig tørke av stasjonen for all innhold.
 • Hvis du sikkerhetskopierer data til CDer eller DVDer under gjenopprettingen, sjekk at den brennende prosessen var vellykket eller du kan miste filene for alltid når du reformatere harddisken.

Ting du trenger

 • En datamaskin med en kopi av et OS kompatibelt program med harddisken din er filsystemer
 • Tid og tålmodighet
 • Valgfritt: ekstern harddisk kabinett og riktige kabler, en kopi av TestDisk, CDer eller DVDer og brenning