Wkuno

Hvordan legge til en ekstra harddisk

Trenger du mer lagringsplass på datamaskinen? Denne artikkelen vil vise deg noen enkle trinn for å hjelpe deg legge til en ny harddisk og mer lagringsplass til datamaskinen.

Trinn

Hvordan legge til en ekstra harddisk. Sørg for at du har plass til en ekstra harddisk, her er en måte å gjøre dette på.
Hvordan legge til en ekstra harddisk. Sørg for at du har plass til en ekstra harddisk, her er en måte å gjøre dette på.
 1. 1
  Sjekk om du trenger IDE (parallell ATA) eller seriell ata. Mens eldre datamaskiner støtter IDE (Parallell ATA), nye kan bare støtte Serial ATA. Hvis du er usikker, åpne datamaskinen saken og prøve å finne ut hvilken type de brukte stasjoner fra visningen. Det er tryggere å bruke samme type som allerede er installert, selv om de kontakter for en annen type også synes å være til stede.
  • IDE disker bruke et bredt, flatkabel og kan ha jumpers som må settes.
  • SATA-disker har en tynnere kabel og ingen jumpers å bekymre seg for.
 2. 2
  Sørg for at du har plass til en ekstra harddisk, her er en måte å gjøre dette på:
  1. Start datamaskinen, og gå inn i BIOS-menyen.
  2. Gå til "Standard CMOS Settings Eller IDE Config."
  3. I denne menyen finner du fire innstillinger merket som følger: PRIMARY MASTER:, AUTO / PRIMARY SLAVE:, sekundær hoved:, sekundær SLAVE:. Endre alle felt til automatisk deteksjon.
  4. Restart datamaskinen
  5. På den første eller andre skjermen, vil du se noe sånt på skjermen over og det vil si å oppdage (stasjon (prim / sek)): (Navnet på stasjonen hvis det finnes). Hvis noen av dem si ingen, husker hvilken stasjon det er. Hvis alle av dem har en stasjon navn, er alle bukter fylt, og du kan ikke legge til en ny harddisk uten å fjerne en harddisk eller harddisk. Vurdere å lage en ekstern USB-stasjon.
 3. 3
  Få selve harddisken. Gå til din lokale databutikk eller kjøpe online fra eller en annen forhandler. Sørg for at den typen (SATA eller IDE (PATA)) kamper. Hvis du planlegger å bytte ut ditt eksisterende harddisken (se advarsel på å erstatte stasjoner), sørg for å få en med nok plass til å kompensere for det du mister.
 4. 4
  Slå av datamaskinen.
 5. 5
  Koble alle ledninger fra baksiden av datamaskinen og trekk datamaskinen ut fra skrivebordet.
 6. 6
  Fjern saken skruene. Hvis du har en Dell, trenger du bare å presse ned på utløseren (es) på baksiden eller sidene. Hvis du har problemer, er det en god idé å ta kontakt med manual på hvordan ditt tilfelle er fjernet. Sett skruene på et trygt sted slik at du ikke mister dem. Fjern sidepanelet og legg den ut av veien.
 7. 7
  Finn området der alle Flatkabelfestene (eller SATA-kabler som er mindre og vanligvis rød) kobles til hovedkortet. (Figur 3) Finn kabelen som tilsvarer fri stasjon som ble oppdaget i trinn 1-6, enten primær eller sekundær.
 8. 8
  Sett hopperne så stasjonen vet om det skal fungere som en master eller slave. Hopperne er det sett av pinnene på baksiden av harddisken. De vil ha et par gummi eller plast blokker som dekker noen pinner. Finn diagram eller instrukser for den nye stasjonen på å sette jumper for master / slave. Merk at hvis både master og slave er tilgjengelig på sporet du bruker (primær eller sekundær), sette harddisken til å mestre. (Figur 4) Merk at hvis du bruker en SATA-stasjon, gjør hopperne ikke må endres, fordi hver SATA-enheten bruker sin egen kabel, og flere IDE-enheter kan dele en kabel.
 9. 9
  Finn den tomme bay i datamaskinen saken. Med skruene som fulgte med stasjonen eller datamaskinen saken, montere harddisken. (Fig. 5)
 10. 10
  Koble til kabelen som du fant i trinn 6 til harddisken. Hvis det ikke vil gå i, sørg for at sikkerheten bump er på linje med hullet. (Figur 6)
 11. 11
  Koble en molex strøm-kabel, (en lille kontakten med røde, gule og svarte ledninger.) (Figur 7) En SATA-stasjonen vil ha en annen type strømkabel på strømforsyningen.
 12. 12
  Sett sidepanelet tilbake på datamaskinen og sette skruene tilbake i.
 13. 13
  Plugg alle kablene tilbake til baksiden av maskinen, og koble dem til sine strømkilder hvis du koblet dem.
 14. 14
  Starter opp datamaskinen. Gå inn i BIOS ved oppstart (mest sannsynlig ved å trykke F10 eller DEL mens maskinen starter). Sjekk BIOS automatisk oppdage for å sikre den andre stasjonen er oppdaget. På skjermen som viser at primary master / slave, sekundær master / slave, bør du se navnet på den nye harddisken.

Tips

 • Prøv å bruke SATA-disker i stedet for IDE fordi de er vanligvis raskere og den brede bånd kabel for IDE-disker blokker luftstrømmen.
 • SATA-harddisker fungerer ganske mye det samme. Les instruksjonene i pakken til å installere disse. Vær forsiktig, skjønt. Bare SATA-aktiverte hovedkort vil akseptere disse stasjonene.
 • Hvis det er en BIOS problem angitt, sørg for at den originale harddisken (HD) er satt til "Master", eller hvis den opprinnelige HD er satt til CS (cable select), sørg for at det er på slutten av IDE-kabelen ( sørg for at du har en cable select flatkabel. De vil være merket på hver kobling). Pass også på at du ikke setter inn kabelen opp ned.
 • Prøv å plassere stasjonene med litt plass i mellom hverandre for å gjøre plass for luften å strømme og bedre kjøling.
 • Vurder å kjøpe (eller lage, se Bygg en ekstern harddisk ) en ekstern harddisk hvis du har USB-støtte på datamaskinen. De kobles direkte inn i USB-porten og fungerer som enhver annen harddisk, bortsett fra at du må ta ekstra forholdsregler hvis du ønsker å starte opp fra den.

Advarsler

 • Denne guiden er ikke ment for Macintosh-maskiner. Dessuten kan clamshell tilfeller (for eksempel liten formfaktor Dells) fungerer annerledes.
 • Ikke gjør noen andre endringer i CMOS-innstillingene. Hver innstilling endrer hvordan datamaskinen fungerer og du kan utilsiktet gjøre datamaskinen ubrukelig.
 • De fleste harddisker er følsomme for statisk elektrisitet (ESD). Riktig jorde deg selv mens du utfører denne prosedyren, (eller, ideelt sett, enhver form for elektronisk arbeid.) Dersom det ikke er mulig bare ikke prøve det etter å gå barbent på et teppe eller andre lignende forhold. Også, for å redusere risikoen, håndterer harddisken så lite som mulig, plukke den opp og sette den i, ikke lure rundt med den.
 • Selv om det er mulig å endre harddisken som inneholder root filsystem (C:-stasjonen), er det vanskelig. Ikke bruk disse instruksjonene for å erstatte et system stasjon. Data stasjoner, men kan byttes ut (hvis de ikke er i roten stasjonen harddisk). Merk at du kanskje må forlate den gamle i midlertidig å overføre data på den nye. Hvis dette ikke er mulig (for eksempel alle sporene er for tiden fylt), kan det hende du trenger for å få en USB til IDE (PATA) eller USB til SATA adapter for å overføre filer.