Wkuno

Hvordan få tilgang til en skadet harddisk

Det største tapet når en harddisk er skadet er vanligvis ikke nedbryting av maskinvaren, men manglende evne til å få tilgang til lagrede data eller komplette data sletting. Men alt håp er ikke tapt fordi det er mange triks og tips som du kan bruke for å prøve å få tilgang til en skadet harddisk.

Trinn

Hvordan få tilgang til en skadet harddisk. Se etter spor som tilsier at du har ødelagte filer.
Hvordan få tilgang til en skadet harddisk. Se etter spor som tilsier at du har ødelagte filer.

Programvare funksjonsfeil

 1. 1
  Se etter spor som tilsier at du har ødelagte filer. For eksempel, kan datamaskinen gjenkjenne den ødelagte harddisken, men ikke la deg få tilgang til data som var lagret på den. Til tider kan du selv se filnavn og ikon vises, men filene vil ikke åpne. Alle disse tipsene tyder på at du har en software feil.
 2. 2
  Kjøre noen Rescue and Recovery-programvaren som fulgte med harddisken din. Mange harddisker kommer med innebygd programvare som lar deg lagre filer mer effektivt. Imidlertid kan et virus eller annen svikt i programvaren på harddisken gjør lagrede data utilgjengelige selv om harddisken ikke har lidd noen fysisk skade. Rescue and Recovery-programmet vil prøve å fikse den innebygde programvaren.
 3. 3
  Bruker andre programmer for å prøve å redde filer hvis den opprinnelige Rescue and Recovery-programmet som fulgte med harddisken ikke fungerer. Du kan prøve å bruke programmer som Recover My Files.
 4. 4
  Åpne microsoft Rescue and Recovery-verktøyet hvis du bruker en datamaskin med Windows operativsystem. Du finner Rescue and Recovery verktøyet veiviseren ved å gå til "Start" og deretter klikke på "Søk" for å søke etter nytten.

Maskinvareproblemer.

 1. 1
  Lytt nøye for eventuelle lyder som kommer fra harddisken din, spesielt når du prøver å få tilgang til den. Hvis du hører en repeterende clunking når du prøver å få tilgang til lagrede data, betyr det at hodet er å ha problemer med å lese lagret informasjon. I form av fysisk skade, betyr det at enten arm eller disk inni harddisken er ødelagt. På dette punktet kan det være lurt å vurdere å ansette en data recovery profesjonell fordi vanskelighetene med å åpne en harddisk er svært komplekse.
 2. 2
  Gjøre en oppdagelse test ved å installere harddisken og deretter starte datamaskinen på nytt for å se om harddisken er oppdaget. Hvis harddisken din er ikke engang å bli oppdaget kan det være et problem med styret eller tilgang porter. Hvis problemet er med en ekstern harddisk, kan du prøve å erstatte tilgang porter ved å flytte harddisken til en ny innhegning. Hvis problemet er med harddisken brettet du er nødt til å skifte ut styret. Bruk metodene foreslått for din harddisk modell for å finne og erstatte styret. Pass på at det nye styret er kompatibel med harddisken din.
 3. 3
  Fryse harddisken din i en zip-lås pose hvis alle andre har feilet. Dette kan gjøre det mulig å få tilgang til en skadet harddisk for en svært kort tidsperiode, så koble harddisken til datamaskinen din så raskt som mulig etter at den har vært frosset for å overføre filer til et sikkert sted. Vær oppmerksom på at frysing en harddisk kan føre til ytterligere data sletting.

Tips

 • Som en mulig rask løsning, bare å koble harddisken og koble den til en annen datamaskin. Du kan oppdage at du har et problem i datamaskinen eller operativsystemet i stedet for en ødelagt harddisk.

Advarsler

 • Aldri åpne en harddisk med mindre det er på en kontrollert støvfritt miljø. Eksponering for støv kan forårsake alvorlig varig skade.