Wkuno

Slik blokkerer din IP-adresse

Hver gang du kobler deg til Internett, er datamaskinen tildelt en lang rekke kalles en IP (Internet Protocol) adresse. Denne IP-adressen blir overført til noen servere som du besøker og er logget på disse serverne, etterlot seg en sti av din Internett-aktivitet. Selv om det ikke er mulig å surfe på nettet uten å bruke en IP-adresse, er det flere teknikker du kan bruke for å skjule en IP-adresse og øke ditt personvern på Internett. Ved å følge noen enkle trinn, kan du lære å blokkere IP-adressen din.

Trinn

Slik blokkerer din IP-adresse. Bruk en web-basert proxy server.
Slik blokkerer din IP-adresse. Bruk en web-basert proxy server.
 1. 1
  Bruk en web-basert proxy server. En proxy-server er en server som lar deg angi nettsiden du ønsker å vise, og deretter gjør en forespørsel til den siden på dine vegne. Din IP-adresse forblir skjult, fordi bare proxy server IP-adresse er overført til websiden. Proxify.com er et eksempel på denne type tjeneste.
  • Web-baserte proxy-servere krever ingen installasjon av programvare. Du navigerer din nettleser til proxy-tjenestens hjemmeside, og angi området du ønsker å besøke gjennom sine former (i stedet for gjennom nettleserens adressefelt). Så lenge du fortsetter å bla gjennom proxy, vil din IP-adresse aldri bli synlig for de nettstedene du besøker.
  • Merk at mange av disse proxy-servere kan identifiseres som stedfortredere. Hva dette betyr er at selv om dine personlige IP-adresse er trygge, kan de nettstedene du besøker kunne fortelle du trekker din informasjon gjennom en proxy. De kan blokkere dine forespørsler på dette grunnlaget.
  • Noen web-baserte tjenester er gratis, og noen krever en avgift. Gratis tjenester er generelt mye mindre pålitelig.
 2. 2
  Konfigurere nettleseren til å surfe via en proxy-server. I stedet for å besøke en nettside og skrive nettadresser i sine skjemaer, kan du konfigurere de fleste nettlesere å automatisk skjule din IP-adresse via en proxy-server. Denne type tjeneste krever at du laster ned og installerer en plug-in for nettleseren din. Et eksempel på denne typen tjenester er Switchproxy utvidelse for Mozilla Firefox, som bassenger alle sine brukernes IP-adresser og tilfeldig tildeler dem til ulike brukere.
 3. 3
  Installere en proxy-server program på datamaskinen din. Noen proxy surfing tjenester tilbyr et stykke programvare som du kan kjøpe og installere på datamaskinen. Denne programvaren er ofte mye mer pålitelig enn å bruke web-baserte eller nettleser-baserte tjenester, og det vil vanligvis inneholde andre funksjoner som for eksempel virus og spyware-beskyttelse. Et eksempel på denne typen programvare er Hide IP Min. De fleste av disse programmene vil tilby en gratis prøveversjon som du kan teste før du kjøper.
 4. 4
  Koble til internett via et virtuelt privat nettverk (VPN). Et virtuelt privat nettverk er en tjeneste som tar sikte på å gi nivået av sikkerhet funnet på private nettverk (som en skole eller kontornettverk) mens du surfer på Internett. Disse tjenestene fungerer ved ruting IP-adresse gjennom en host server i en by som du selv velger, og dette vil skjule din IP-adresse, og også gi deg tilgang til innhold som er sensurert i landet du befinner deg i. Et eksempel på denne typen tjenester er VyprVPN.

Tips

 • Proxy-servere varierer i sin grad av sikkerhet. Les anmeldelser av ulike tjenester til å finne ut hvilken som er riktig for deg.

Ting du trenger

 • Proxy-programvare