Wkuno

Hvordan ta en mp3-fil og slette ord for å lage karaoke

Har du behov for musikk til din Karaoke fest, eller bare ønsker å synge til din favoritt sang uten de pesky sangere kommer i veien? Vi viser deg et par måter å finne eller lage bakgrunn spor for å minimere eller eliminere vokal.

Trinn

Hvordan ta en mp3-fil og slette ord for å lage karaoke. Få den musikken du ønsker å synge til.
Hvordan ta en mp3-fil og slette ord for å lage karaoke. Få den musikken du ønsker å synge til.

Metode 1: fjerne vokal selv

 1. 1
  Få den musikken du ønsker å synge til. De fleste formater vil fungere, inkludert MP3, OGG, og WAV-filer. Viktig: for denne teknikken til å jobbe sangen være i stereo. Nesten all musikk i dag er i stereo, men du er ikke sikker på, lytte til melodien gjennom hodetelefoner. Hvis alt lyden synes å stamme fra midten av hodet ditt, det er mono. Hvis det ser ut til å være romslige, med lyder virvler rundt, og bare vokalen i midten, det er stereo.
  • Det er også best å få høyest mulig kvalitet du kan finne-128k eller bedre, 192k for MP3-filer.
 2. 2
  Få en kopi av den gratis lyd editor frekkhet. Andre programmer er tilgjengelig, men de vanligvis koster, og dette vil gjøre jobben godt. Plus, det fungerer på samme måte på både en PC og en Macintosh.
  • Installer programmet, lese hjelpefiler og gjør deg kjent med grensesnittet, som de individuelle instruksjoner er utenfor omfanget av denne artikkelen. For mer om Audacity, klikk.
  • Last ned Lame MP3 kodek hvis du ønsker å eksportere prosjektet til MP3, og installere den i henhold til instruksjonene for Audacity.
 3. 3
  Importere mp3 til et nytt prosjekt i frekkhet.
 4. 4
  Åpne sporet menyen. Det er den lille pilen til høyre for sangtittelen til venstre for bølgeformen. Velg Split stereo spor fra menyen.
 5. 5
  Velg den nedre (høyre kanal) spor. Du kan gjøre det ved å klikke under sangtittelen. Når dette er valgt, vil sporet bli skissert i gult, som vist.
 6. 6
  EQ høyre kanal. Skjær bassen ut av den andre kanalen fra rundt 100 Hz, og under. Lytt til sangen, og justere cut frekvens for å holde bass gitar, basstromme og øvrige bass instrumenter som er under tale frekvenser. Her er hvordan du gjør det:
 7. 7
  Utjevning fra Effekt Utjevning...> menyen.
 8. 8
  Justere EQ. Nær bunnen igjen av utjevningen vinduet klikker du på det grafiske eq "-knappen. Dra alle glidere fra 100Hz ned til 20Hz til 0. La hurtigmenyen som b-spline, og bruke Lengde på Filter innstilling å myke kurven litt (som vist). Klikk på Preview-knappen-det skal høres litt "tynn".
  • Din EQ kurve skal se ut omtrent som den ovenfor. Når du er ferdig, klikker du OK.
  • Hvis du gjør en feil, klikker du bare på flat-knappen, og prøv igjen.
 9. 9
  Velg "invertere" fra effekter menyen. Dette vil snu høyre kanal "opp ned". For den teknisk-skrå, dette setter de to kanalene ute av fase med hverandre. Når to identiske signaler blir kombinert ut-av-fase, avbryter de hverandre ut.
 10. 10
  Bruke spor menyer, endre hvert spor til "mono". Dette lar de to kanalene vil bli lagt sammen, og utligner hverandre som beskrevet.
 11. 11
  Lytt til låten din, og hvis det høres greit for deg, gå videre og eksportere den til mp3 eller wav, avhengig av hva du trenger.
  • Merk at dersom det er reverb på vokalen, eller andre typer behandling, vil de vokal ikke elimineres helt, du kan høre et "spøkelse" vokal i bakgrunnen. Når du synger over det, vil det virke som om det er din stemme som gjallet!
  • Merk også at bakgrunn vokal vil normalt ikke bli berørt, som de er ofte blandet spredt over stereo scenen.

Metode 2: finne instrumentale versjoner

 1. 1
  Gå til en søkemotor, liksom. Skriv inn navnet på sangen, artisten, eller begge deler. Sett navnet på sangen i anførselstegn for å begrense søket.
 2. 2
  Begrense søket. Legg til ordet "instrumental" eller "karaoke" til søket.
  • Legg til ordet "MP3" til søket hvis nødvendig, det kan utvide / begrense omfanget.

Tips

 • Med den nyeste versjonen av Audacity, trenger du ikke noen manuell skritt til å fjerne vokal
 • Sørg for at MP3 er i stereo, eller dette vil ikke fungere.
 • Spille sangen og lagre det.
 • Klikk en gang og det vil fjerne vokal selv.
 • Jo bedre den opprinnelige sangen, jo bedre vokal-mindre versjon vil høres.
 • Denne prosessen fungerer ved å kansellere ut all informasjon i nøyaktig midt i et stereo-opptak, gjennom fase Inversjon. Dette er vanligvis der vokal bor, men senteret pan vil også generelt inneholde tromme / bass spor på de fleste sangene, og du vil miste de fleste av dem også.
 • For å sjekke om din sang kan bli vokal-mindre, på MP3-spilleren eller hva multimedia spiller du bruker sette på den sangen du ønsker å bli en karaoke, som sangen spiller koble fra hodetelefonene og sette dem litt på så du kan fortsatt høre musikk og lett presse i hodetelefonene til du ikke kan høre vokalist og en gang på scenen kan du ikke høre mye av vokalist hold i hvor posisjonen til øretelefonene er i (Advarsel: dette kan skade øretelefonene så være sikker på at du bruker gamle) dersom under prosessen kan du fortsatt høre vokalisten klart, så er det et klart svar på at du ikke kan slå den sangen til en karaoke, men hvis du kan fortsatt høre ekkoet av vokalist så er det greit for sang til å bli karaoke. Dette er nyttig fordi du kan avgjøre om den sangen du vil ha som en karaoke kan være vokal-mindre.
 • Unngå "Vocal Cut" og andre lignende funksjoner i lydprogrammer. De vanligvis gjør dette samme, eller forsøke verre prosedyrer, og aldri høres like bra som å gjøre det manuelt.
 • Bare klikk "Effects" og bla ned til vokal remover.
 • Hvis denne prosessen gjør sangen fryktelig å høre på, det finnes måter å finjustere prosedyren. Imidlertid er det diskusjon om lyd teori og tekniske detaljer utover denne artikkelen. Søke på Internett vil muligens finne deg litt mer hjelp, hvis du trenger det.
 • Ikke bli overrasket om "ekko" av vokalen forbli. Med mindre vokal er helt rent, og sentrert på banen, vil eventuelle reverb eller flens effekter mest sannsynlig bli til stede. Dette gjelder også backing vokal.
 • For mer flaks med denne prosedyren, kan du prøve å følge disse trinnene på låter fra et band som du vet var selv-innspilte, eller ikke søker bruk av en profesjonell for opptak.

Advarsler

 • Dette vil ikke fungere perfekt på alle sanger, eller til og med de fleste sanger.
 • Ikke bli skuffet hvis alt kommer ut høres forferdelig. Ofte eksperimentering er nøkkelen.
 • Når du laster ned MP3-filer, sørge for at de juridiske og virusfrie. Unngå gimmicky nettsteder som ber om personlige opplysninger, som kredittkortnumre.

Ting du trenger

 • Audio editor som Audacity
 • En kopi (MP3/OGG/WAV) av sangen du vil