Wkuno

Hvordan måle høyttaler impedans

Høyttaler impedans er et mål på en høyttaler motstand mot en vekselstrøm. Du trenger å vite denne informasjonen når høyttaleren ikke er merket, men du ønsker å koble den opp til en forsterker eller en ukjent lyd system. Hvis du ikke kjenner den som snakker motstand, risikerer du å skade den. Denne trinn-for-steg guide gir en grunnleggende oversikt på hvordan man måler en høyttaler impedans.

Trinn

Hvordan måle høyttaler impedans. Snu multimeter oppringingsplan til "ohm"-innstillingen for å lese motstand.
Hvordan måle høyttaler impedans. Snu multimeter oppringingsplan til "ohm"-innstillingen for å lese motstand.
 1. 1
  Skaff et multimeter. En multimeter er et verktøy som brukes for å teste spenning, strøm og motstand. Hvis mulig, få et digitalt multimeter fordi de ofte er mer nøyaktig.
  • Før du bruker den til å ta målinger, slå på multimeter for å sikre at det fungerer. Slå den av og gå videre.
 2. 2
  Koble sondene. Sondene er de kablene som følger med multimeter og er ofte farget rød og svart. Kobler den røde kabelen til den positive inngangen og den sorte den negative inngangen på forsiden av apparatet.
 3. 3
  Snu multimeter oppringingsplan til "ohm"-innstillingen for å lese motstand. Det er vanligvis en ring på fronten som gir brukeren mulighet til å bytte mellom de forskjellige funksjonene.
 4. 4
  Fjern høyttaleren fra kabinettet eller dens åpne baksiden av skapet. Hvis du arbeider med en løs høyttaler uten forbindelser eller høyttaler boks, så er det ingenting du trenger å gjøre her.
 5. 5
  Finn ledningene og terminalene på høyttaleren.
  • Det er to ledninger som går fra undersiden av høyttaleren, og disse er faktisk koblet til at membranen selv. Disse ledningene er forbundet med en terminal.
  • Terminalen fungerer som conduction punkt som kobler forsterkeren til høyttaleren. Det er vanligvis to ledninger som kobles til en inngang på baksiden av høyttaleren kabinett.
 6. 6
  Fjern eventuelle kabler som er koblet til terminalen. Ikke fjern ledninger koblet til kjeglen. Bare fjerne de to ledninger som kommer fra inngang.
  • Hvis du ikke kan fjerne ledninger fordi de er loddet på, sørg for at strømkilden for høyttalerne er slått av. Du kan ikke ha makt kjører til høyttalerne når du prøver å måle motstand.
 7. 7
  Få en motstand lesing på høyttaleren.
  • Se nøye på terminalene og bestemme noe som er positivt og som er negative. Det er ofte en "+" og "-"-tegn som betyr noe som er der.
  • Hvis det ikke er noen markeringer, vil denne teknikken fremdeles fungere. Med deg multimeter satt til motstand og dine sonder i hånden, koble den røde proben til den positive siden og den svarte proben til den negative siden.
 8. 8
  Bestem impedans.
 9. 9
  De aller fleste høyttalere er 4 ohm, 8 ohm og 16 ohm høyttalere. Det bør være et nummer på multimeter skjermen som leser nærheten av en av disse tallene. For eksempel vil en 8 ohm høyttaler lese rundt 6,2 på måleren. Dette er helt normalt.
 10. 10
  Fire-og 16-ohms høyttalere vil både vise lavere multimeter målinger. Imidlertid bør lese likevel nær nok til at du kan bruke den når man skal avgjøre om du trygt kan koble høyttaleren til en forsterker.