Wkuno

Hvordan koble flere rutere

I de senere år har de fleste huseiere begynt å utnytte nettverk rutere som en enkel og effektiv måte å tillate flere brukere å få tilgang til Internett ved hjelp av en linje. Noen av de mer teknologisk avanserte brukere begynner nå å koble opp flere rutere på et enkelt nettverk, mest for å øke grensen for antall datamaskiner som kan plugges inn i hovedlinjen ved hjelp av en fysisk kabel. Andre brukere kan finne det nyttig at flere rutere kan faktisk øke et trådløst signal over større avstander. Hvis du er interessert i fordelene ved å ha mer enn en router, vil denne artikkelen lære deg hvordan å koble flere rutere til det samme nettverket.

Trinn

Hvordan koble flere rutere. Sørg for at begge dine rutere er i stand.
Hvordan koble flere rutere. Sørg for at begge dine rutere er i stand.
 1. 1
  Sørg for at begge dine rutere er i stand. Dette er viktig fordi du ikke ønsker å gå gjennom hele prosessen og finne ut at dual-ruteren ikke fungerer, bare for å innse at en av dem har vært feil hele tiden.
 2. 2
  Trekk begge rutere fra alle internett-tilkoblinger. Dette trinnet er ment å normalisere innstillingen før du går videre.
 3. 3
  Bruk to kabler for å sette opp din viktigste ruter. En av kablene skal koble viktigste ruteren til Internett-modem. Den andre kabelen skal koble viktigste ruteren til datamaskinen.
 4. 4
  Konfigurere ruteren innstillingene slik at SSID er aktivert på din viktigste ruteren. En SSID - Service Set Identifier - er rett og slett navnet på en Wireless Local Area Network. Med andre ord, det er det offentlige navnet på ruteren din når du prøver å koble til trådløst.
  • Konfigurering av ruteren krever tilgang til ruterens administrasjon panel, og avhengig av ruterens merke og modell, tilgang til administrasjonen panelet vil ha ulike trinn. Skriv inn din router merke og modell i en søkemotor hvis du ikke er sikker på hvordan du få tilgang til bestemte ruter modellens administrasjon panel.
  • Når du har fått tilgang til ruterens administrasjon panel, bør en rask bla av ruterens innstillinger vise deg en "SSID" alternativet. Vær sikker på at SSID-innstillingen på hoved ruteren er forskjellig fra SSID av den sekundære ruter. Hvis de har samme SSID, vil navnene for begge rutere synes det samme, og du vil ikke være i stand til å skille hvilke ruter du ønsker å koble til.
 5. 5
  Koble internett-porten på din sekundære ruter til en åpen port på hoved ruteren.

Tips

 • Du kan plassere de to rutere fra hverandre ganske langt med en fysisk kabel, men det ville være best å ikke plassere dem for langt fra hverandre. En god maksimal rekkevidde er 330 fot (ca 100 meter). Altfor lenge av en avstand vil resultere i tap av Internet kvalitet.
 • Hvis begge rutere har Wi-Fi evner, så sørg for å sette sine trådløse innstillingene for å være den samme.