Wkuno

Hvordan kjøpe en ipad

En av de hotteste gadgets på markedet i dag er iPad, en revolusjonerende tablet PC som er enkel å bruke og mer praktisk enn en laptop. Denne artikkelen vil gi deg tips om hvilke alternativer du har å kjøpe og sette opp din iPad.

Trinn

Hvordan kjøpe en ipad. Besøk Apples hjemmeside og lære så mye du kan om ipad.
Hvordan kjøpe en ipad. Besøk Apples hjemmeside og lære så mye du kan om ipad.
 1. 1
  Besøk Apples hjemmeside og lære så mye du kan om ipad. Har du virkelig trenger alle funksjonene innkapslet i iPad, eller ville en mindre arbeid bedre? Trenger du 3G-dekning, eller standard Wi-Fi? Kan du råd til alle disse perks, eller bare selve enheten? Veie disse alternativene og bestemme på hvilken type iPad passer dine behov best.
 2. 2
  Bestem deg for hva den primære bruk av ipad din vil bli. Har du planer om å bruke det for fritid (spill, surfe på nettet, lese iBooks), eller for virksomheten bare (e-post, bank, etc.)? Dette trinnet er svært viktig, som du kan bestemme hvilke funksjoner som vil fungere best for din livsstil, men bruker det for begge formål er helt greit også.
 3. 3
  Når du har lest opp på ipad og bestemte seg for å kjøpe det, gå ut for kjøpet. Det er for tiden tre måter du kan bestille en iPad:
  • I butikken: Besøk en Apple Store sted nær deg og fortelle en selger du ønsker å kjøpe en iPad;
  • Over telefon: Ring Apples kundeservice telefonlinje (1-800-MY-APPLE);
  • På Apples nettsider: Bestill direkte fra Apples nettside og få iPad, samt annet tilbehør, som sendes direkte til din dør (via FedEx i Europa).
 4. 4
  Vurdere de tekniske spesifikasjonene. Det er for tiden tre nivåer av lagringsplass på Apples iPad, som er følgende:
  • Wi-Fi 16 GB (375€ USD): Den minst kostbare modell; tilstrekkelig for hjemmet eller begrenset bruk, samt lagring av apps og musikk. Anbefales for de som ikke vil bruke iPad ofte.
  • Wi-Fi 32 GB (450€ USD): Den moderat priset modell; bra for lagring av masse apps (kortform for applikasjoner), musikk, og flere filmer. Anbefales for de som trenger mer plass, men ikke for mye plass.
  • Wi-Fi 64 GB (525€ USD): Den høyeste priset modell, men tilbyr en sjenerøs mengde lagringsplass for apps, musikk, videoer, filmer, iBooks, etc. Anbefales for de som planlegger å bruke det ofte, og trenger plass for å laste ned apps, spill, musikk, bøker, filmer, etc.
  • Wi-Fi + 3G 16 GB (470€ USD): Samme som Wi-Fi eneste modellen, men legger til en mobil tilkobling via ditt valg av Verizon eller AT & T.
  • Wi-Fi + 3G 32 GB (545€ USD): Samme som Wi-Fi eneste modellen, men legger til en mobil tilkobling via ditt valg av Verizon eller AT & T.
  • Wi-Fi + 3G 64 GB (620€ USD): Samme som Wi-Fi eneste modellen, men legger til en mobil tilkobling via ditt valg av Verizon eller AT & T.
 5. 5
  Velg mellom en wi-fi-modell eller en med 3G-dekning. Den eneste forskjellen mellom disse to modellene er sistnevnte kan få tilgang til Internett hvor som helst en AT & T eller Verizon nettverksdekning, mens brukere av Wi-Fi-modeller kan bare surfe på nettet hvor Internett-tilgang er oppnåelige. 3G-modeller som støttes av AT & T Wireless eller Verizon Wireless (avhengig av hvilken mobil tilkobling du foretrekker det) og er tilstrekkelig for de som reiser mye, men har en valgfri en 15€ -25 månedlig kostnad for Internett-dekning. Anbefales for de som trenger Internett-tilgang på farten når Wi-Fi-nettverk er ikke tilgjengelig (f.eks forretningsfolk).
 6. 6
  Til slutt, legg på noen tilbehør. Mens iPad allerede leveres med en lader og USB-kabel, kan du velge fra en skinnveske (se bildet ovenfor), lader skjøteledning, hodetelefoner, cover, skjermbeskytter, pekepenn, etc.
 7. 7
  Når du har kjøpt din ipad eller få den levert, forsiktig åpne den og koble den til Apples. Dette vil registrere enheten inn i datamaskinen din og lar deg synkronisere sanger, programmer, filmer, bilder osv. fra iTunes til iPad.
 8. 8
  Nyt din nye ipad! Surf på nettet, se på bilder, høre på musikk, spille spill, se filmer, og setter pris på den forbedrede og utvidede skjermstørrelse!

Tips

 • Hvis du trenger å kjøpe en iPad "med en gang", kan du kjøpe den på ulike butikkhyllene som Best Buy, Target, etc uten å måtte vente for Apple å sende den til deg. Dersom lokale butikkene er ut (som de var da iPad 2 kom ut), kan du kjøpe online på Amazon.com, eBay (noen ganger på over utsalgspris) med raskere frakt enn på Apples nettsider.
 • Angi et passord på iPad for å hindre folk fra å få tilgang til dine data. Gå til Innstillinger, angi en firesifret kode, og velg hvilke alternativer du ønsker låsen til å utføre. Sørg for å skrive ned koden et trygt sted slik at du ikke glemmer det!
 • Hvis du har bestemt deg for å få garanti når du kjøper iPad, bør du vurdere å kjøpe alle ekstra tilbehør for enheten (f.eks tilfellet, tastatur, etc.) på samme kvittering. De færreste vet at i de fleste tilfeller, vil garantien kun dekker de elementene som er oppført på den opprinnelige iPad kvitteringen.
 • Etter å ha satt opp din iPad, må du ha Find My iPad slått på i iPad din, og du har installert Find My iPhone app også. Så dersom du skulle miste iPad et sted, kan du bruke Finn min iPhone på en annen iOS-enhet eller på datamaskinen (nettsiden er, men må du ha en iCloud-konto for å gjøre det). Det eneste problemet er at det ikke fungerer hvis iPad er offline (f.eks iPad ble slått av, eller iPad er ikke koblet til Wi-Fi i øyeblikket).
 • Vurdere å ta ut en garanti på iPad. Dette dekker hendelser som feil og utilsiktede skader, og vil du være glad du brukte ekstra penger bør du slippe enheten, knekke den, etc.

Advarsler

 • Vær forsiktig med iPad. Må du være forsiktig og unngå å la små barn bruke den uten tilsyn. Det siste du ønsker å gjøre er å gå gjennom bryet med å erstatte din nylig kjøpte enheten hvis noen ved et uhell skader den.
 • Vær varsom når du reiser med iPad. Unngå flaunting det ut som et smykke for alle å se, som tyver vil gå ut av deres måte å frarøve deg en så populær og dyrt apparat. Hvis det er mulig, kan det være lurt å pakke den i en ikke-avslørende bag i motsetning til Apples iPad sak når du reiser.