Wkuno

Hvordan fikse datamaskinen overoppheting forårsaket av blokkert kjøleribbe

En av de største problemene i PC stasjonære datamaskiner er overoppheting som kan føre til vilkårlig nedleggelse. Dette kan være forårsaket av blokkert kjøleribben på den sentrale processing unit. Her er hvordan å løse det problemet.

Trinn

Hvordan fikse datamaskinen overoppheting forårsaket av blokkert kjøleribbe. Koble datamaskinen før du åpner saken.
Hvordan fikse datamaskinen overoppheting forårsaket av blokkert kjøleribbe. Koble datamaskinen før du åpner saken.
 1. 1
  Koble datamaskinen før du åpner saken. Bruk en statisk håndleddet vakt hvis mulig, eller ta på metall tilfelle før du håndterer noe inni, for å jorde noe statisk elektrisitet du kan ha.
 2. 2
  Vurdere andre alternativer først. Overoppheting problemer er også ofte forårsaket av dårlig luftsirkulasjon i kabinettet. Hvis du har plass, kan legge til en annen fan hjelpe. I tillegg bør du regelmessig åpne sak og nøye bruke en boks med trykkluft og vakuum for å fjerne støv som har bygget opp innvendig.
 3. 3
  Fjern den lille CPU vifte kontakten fra hovedkortet. Ta tak i plast enden og dra forsiktig til det kommer ut. Ikke trekk den av ledninger.
 4. 4
  Fjern CPU kjøleviften. Det kan holdes på plass på hovedkortet ved fire Phillips skruer eller en lock-down spak.
 5. 5
  Slipp CPU. Ofte er det holdes på plass av en vippebryter som løfter å frigjøre prosessoren.
 6. 6
  Pass på at du ikke mister prosessor eller trekke den av hvis det er fast. Slippe prosessoren vil trolig skade den. Alternativt kan det bli sittende fast på kjølefinnen ved termisk pasta. Prøv å skille dem. Et kredittkort-type kort kan være nyttig for dette trinnet, men ikke skade CPU prøver å lirke dem fra hverandre.
 7. 7
  Rens ut kjøleribben. Sprenge trykkluft direkte på kjøleribben. Det tar bare noen få gode quirts å rengjøre en blokkering. Hvis det er vedvarende, la noen få sekunder før du gjentar.
 8. 8
  Tørk forsiktig av eventuelle gjenværende termisk pasta. Bruk en ren bomullspinne eller papirhåndkle. Litt rubbing alkohol kan hjelpe, men for mye kan forårsake skade.
 9. 9
  Bytt ut CPU i kontakten sin.
 10. 10
  Påføre et tynt lag av termisk masse på toppen av CPU. Det tar bare et lite beløp. For mye kan føre til overoppheting problemer igjen.
 11. 11
  Bytter du ut kjøleribben. Klipp klippet tilbake igjen Fest viften tilbake på. Plugg den inn i hovedkortet.
 12. 12
  Rydd opp saken. Sørg for at bortkommen ledninger er sikret vekk fra fans, og deretter sette den på plass igjen.
 13. 13
  Test din datamaskin for å kontrollere at alt fungerer.

Tips

 • Bruk en antistatisk armbånd når poking rundt inne i en datamaskin.
 • Bruk plast strips (aldri metall svingete bånd!) Å rydde opp løse ledninger inni datamaskinen saken. Dette vil også bidra med luftstrømmen.
 • Ta bilder mens du går. PC oppsett varierer mye og en visuell oversikt over hva du tok fra hverandre kan virkelig komme til nytte når du setter det sammen igjen.
 • Hovedkort variere. Hvis du føler at du trenger spesifikke instruksjoner for din og ikke har en brukermanual, bruke en annen datamaskin for å skrive inn merke og modellnummer i en søkemotor, så se etter instruksjoner om hvordan du fjerner CPU vifte eller kjøleribbe. Modellen navn / nummer er nesten alltid trykket på hovedkortet selv - ofte i midten - og representert ved en kombinasjon av bokstaver og tall.
 • Det er lettere å rengjøre en kjøleribbe på en stasjonær PC enn det er å rengjøre på en bærbar PC, men du kan være i stand til å finne en tutorial på hvordan å få på kjøleribben på selv de mest kompliserte laptop. Bruk en søkemotor. Selv om du ikke finner din modell, kan opplæringen for en lignende modell være nyttig.

Advarsler

 • Slå alltid av og koble fra maskinen før du åpner saken.
 • Vær sikker på at både du og dine verktøy er demagnetized.
 • Vær forsiktig rundt datamaskinen og ikke slippe noe på eller i det.
 • Se opp for skarpe kanter.

Ting du trenger

 • En boks med trykkluft
 • Rengjør vaskeservietter, bomullspinner, eller solide papirhåndklær
 • Isopropanol (valgfritt)
 • En liten og en middels skrutrekker
 • Kjøleribbe termisk pasta (tilgjengelig fra de fleste butikker som bygger og selger datamaskiner)